Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι,γιατί εμείς είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι,γιατί εμείς είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε.

Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι,γιατί εμείς είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε.

Με άλλα λόγια μας αξίζει αυτή ακριβώς η πραγματικότητα και η ζωή που έχουμε.
Αντανακλάμε αυτό που είμαστε.

To να βιώσουμε την διαφορά της κρίσης απο την παρατήρηση, είναι το όπλο μας στην μη προσκόλληση.

ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ , ΑΤΟΜΟ, ΑΤΜΗΤΟ.

Η μη προσκόλληση στον ρόλο, στην μάσκα, στο θέατρο, μας καθιστά υπεύθυνους ανθρώπους και κατ επέκταση υπεύθυνους πολίτες.

Αναλαμβάνουμε την υπευθυνότητα του εαυτού μας, της οικογενείας μας, του κράτους μας.
Επανακτούμε την χαμένη μας ακεραιότητα σαν άνθρωποι, σαν πολίτες, σαν κράτος.

Η στείρα κριτική δεν βοηθάει σε κανένα επίπεδο, γίνεσαι εμπλεκόμενος σε αυτό που εσύ ο ίδιος καλείς θέατρο με μαριονέτες.
Παρακάτω μια άποψη ενός διαφορετικού οικονομολόγου.

Elio D’ Anna «Η Σχολή των θεών»
Απάλειψε τα εσωτερικά σου εμπόδια για την εξέλιξη, και όλα σου τα προσωπικά, κοινωνικά, και οικονομικά προβλήματα θα λυθούν.
Όταν έχεις δει το παιχνίδι…

Δεν μπορείς πλέον να ανήκεις σε αυτό.

Το να είστε κυρίαρχοι του εαυτού σας έχει να κάνει με την αυτοπαρατήρηση και αυτό είναι μία πολύ δύσκολη τεχνική.

Όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τον εαυτό τους, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον εαυτό μας.

Το να παρακολουθήσουμε τον εαυτό μας, σημαίνει οι σκιές να εξαφανιστούν.

Μερικά δευτερόλεπτα αυτοπαρατήρησης μας βάζει σε μια κατάσταση που λύνει όλα τα προβλήματα.

Όλα τα προβλήματα του οργανισμού μας, του κράτους, της χώρας, μέχρι τα πλανητικά προβλήματα.

Πρέπει να αντιληφθείτε ότι οτιδήποτε που συμβαίνει στην ζωή μας, είναι σαν να φοράμε μια μάσκα πιστεύοντας ότι… κάθε στιγμή... ταυτιζόμαστε μ’ αυτές τις μάσκες και πιστεύουμε ότι είμαστε αυτές οι μάσκες
Το να ερμηνεύεις ‘τέλεια’ ένα ρόλο σημαίνει ότι στη ζωή έχεις υπερβεί εκείνο το ρόλο, σημαίνει ότι ‘κατανοείς’, έχεις πρόσβαση στις υψηλότερες περιοχές ευθύνης.

Το θέατρο στην αρχή, ήταν μια σχολή τού Είναι, μια σχολή της ελευθερίας, όπου οι μαθητές-ηθοποιοί μάθαιναν να ενσαρκώνουν τους ρόλους και να τους υπερβαίνουν, να αποκτούν την ικανότητα να τους υποδύονται και να εξέρχονται από αυτούς χωρίς να εγκλωβίζονται.

Ερμηνεία επομένως σήμαινε, μαθαίνω να απελευθερώνω το Είναι από τις καταστροφικές μου σκέψεις και από τα αρνητικά συναισθήματα. 

Κι αυτή η καθαρτική, εξαγνιστική πράξη που ασκούσε το θέατρο, αν και ευεργετούσε κυρίως τους ηθοποιούς, επεκτεινόταν και στο χορό, στο κοινό, στην πόλη, ακόμα και σε ολόκληρο το έθνος, ενώνοντάς το, δημιουργώντας τις συνθήκες της ελευθερίας του και του πλούτου του.

Αυτή η λειτουργία εξασφάλισε στο θέατρο τον κεντρικό ρόλο που είχε πάντα σε όλους τους πολιτισμούς, και που ακόμα γοητεύει τον άνθρωπο και δικαιολογεί τη μαγεία του.

Η απάντηση είναι να είστε υπεύθυνοι για όλα και όλους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από μέσα και όλες οι κρίσεις σ’ αυτήν την ζωή και στον κόσμο, μπορούν να λυθούν μόνον εάν αντιληφθείτε ότι είστε η πραγματική αιτία όλων αυτών των εμπειριών που υπάρχουν έξω.

Εγώ δεν βλέπω καμία κρίση, δεν βλέπω καμία οικονομική προκοπή, γιατί εάν δεν έχετε μια ρωγμή μέσα στο Είναι σας, δεν μπορεί να έχετε ρωγμές και στην εξωτερική σας ζωή, ούτε καν οικονομικές ρωγμές.
Έτσι μόνο εσείς οι ίδιοι μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας. Εάν πιστεύετε τα ΜΜΕ, την τηλεόραση, τα νέα της τηλεόρασης, θα τρελαθείτε.

Είναι ένας τρόπος για να ξεχάσετε τον εαυτό σας και αν δεν μπείτε μέσα σε μια τέτοια συνείδηση, μέσα στον εαυτό σας δεν θα μπορείτε να λύσετε τίποτα, ούτε καν στην οικογένεια σας. Θα δείτε ότι όλα είναι αντανακλαστικά, απλά και μόνο επειδή παλεύετε τον εαυτό σας.

Παλεύετε, έχετε διαμάχες εσωτερικές και πιστεύετε ότι αυτό το χάος το οποίο βιώνετε είναι κάτι που συμβαίνει έξω από εσάς. Τότε ποτέ δεν θα μπορέσετε να είστε κυρίαρχοι της ζωής σας και δεν μπορείτε να είστε κύριοι του εαυτού σας...

Ευαγγελου Μαριαννα 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα