Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η πνευματικότητα των κατοικίδιων ζώων


Ο δεσμός μεταξύ ενός κατοικίδιου και του αφεντικού του συνήθως είναι βαθύς κι έντονος. Τα ζώα συνηχούν με εμάς με έναν τρόπο πολύ βαθύτερο απ” όσο συνηχούν πολλοί άνθρωποι. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα ζώα δεν έχουν εγωισμό. Δεν έχουν κάτι που να εμποδίζει την αγάπη τους προς το Θείο. Μας αγαπούν άνευ όρων… και μας υπηρετούν συνεχώς με τρόπους που εμείς συχνά δεν αναγνωρίζουμε. Εμείς τα ταΐζουμε, τα φροντίζουμε, τα πηγαίνουμε για εμβόλια στον κτηνίατρο κι εκείνα σε αντάλλαγμα ηρεμούν την ψυχή μας με έναν λεπτοφυή αλλά αντιληπτό τρόπο.
Όσο πιο ανοιχτοί είμαστε στα πνευματικά δώρα που μας φέρνουν τα κατοικίδιά μας, τόσο περισσότερο μπορούμε να μοιραζόμαστε αυτά τα δώρα. Τα ζώα είναι μεγάλη ευλογία για ανθρώπους που επιτελούν θεραπευτικό έργο. Οι θεραπευτές λατρεύουν τα ταλέντα τους και τη χαρά που φέρνουν αυτά τα ταλέντα στους άλλους κι όμως συχνά νιώθουν αποστραγγισμένοι λόγω έλλειψης ανταλλαγής ενέργειας. Δίνουν τόσα πολλά ενώ δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα. Τα ζώα, από τη φύση τους, μετουσιώνουν την δυσαρμονική ενέργεια του στρες. Μοιάζουν με πνευματικές καθαρίστριες που έρχονται στη συνειδητότητά μας και σφουγγαρίζουν τις βρωμιές που άφησε η καθημερινή συναισθηματική αναταραχή. Η επιστημονική κοινότητα επικυρώνει αυτή την οπτική. Μελέτες που έγιναν, δείχνουν πως άνθρωποι με κατοικίδια αναρρώνουν ταχύτερα μετά από επεμβάσεις ή ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζουν μεγαλύτερες και πιο υγιείς ζωές από αυτούς που δεν έχουν κατοικίδια.

Η συνειδητότητα των ανθρώπων καθρεφτίζεται στη συνειδητότητα των ζώων. Όταν πρόκειται να κάνουμε ένα άλμα συνειδητότητας, ένα ζώο μπορεί να έλθει στη ζωή μας για να αναπαραστήσει αυτή την αλλαγή και να βοηθήσει στη μετάβαση. Αν έχουμε ήδη κάποιο κατοικίδιο και περνάμε μια μετάβαση, μερικές φορές αυτό το κατοικίδιο μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα υγείας, να φύγει ή ακόμα και να πεθάνει.
Κατά τη διάρκεια της συγγραφής αυτού του άρθρου, βρήκα εκπληκτικές πληροφορίες πάνω στην εξέλιξη των ζώων στα γραπτά του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα. Ο Ινδουιστής μεταφυσικός λέει, «Η προσοχή, η διαίσθηση και η εξέλιξη των ζώων μπορεί να επιταχυνθεί μέσω της εκπαίδευσης από έναν διαισθητικό άνθρωπο. Ακούστε τους διάφορους ήχους που κάνουν τα ζώα όταν είναι χαρούμενα, ταραγμένα ή όταν ζηλεύουν. Σταδιακά θα αρχίσετε να τους μεταφράζετε και να τους χρησιμοποιείτε για να μιλήσετε στα ζώα και να τα βοηθήσετε να επιταχύνουν την εξέλιξή τους. Η νοητική τηλεπάθεια μπορεί, για την ακρίβεια, να καθιερωθεί μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικίδιών τους. Η ανθρώπινη συντροφιά μπορεί να επιταχύνει τη διαίσθηση των ζώων κι επομένως την εξέλιξή τους. Θυμηθείτε πως ο Θεός βρίσκεται στα πάντα».
Αν είστε άνθρωποι με μεταφυσικό προσανατολισμό, να είστε σίγουροι πως η ψυχή του κατοικίδιού σας ένιωσε έλξη προς εσάς για να ωφεληθεί από το επίπεδο της συνειδητότητάς σας. Η ενέργεια του ζώου εξυψώνεται γιατί επιθυμεί να μεταπηδήσει από το ένα είδος στο άλλο στην επόμενη ενσάρκωσή της. Εσείς υποστηρίζετε αυτό το ζώο προετοιμάζοντάς το γι” αυτό το άλμα. Σε αντάλλαγμα, το κατοικίδιό σας σάς υπηρετεί ακούραστα σε υποσυνείδητο επίπεδο, δημιουργώντας μια θαυμάσια φυσική ισορροπία μεταξύ των δύο σας.
Αφού τα ζώα μας βοηθούν να μετουσιώσουμε τη δυστυχία και την αρνητικότητά μας, τα κατοικίδια μας βοηθούν να γίνουμε άνθρωποι με υψηλότερη ποιότητα. Όταν είμαστε δεκτικοί και έχουμε επίγνωση του υποσυνείδητου έργου που κάνουν τα κατοικίδιά μας, θα είμαστε πιο πρόθυμοι να τα υπηρετήσουμε και να τα φροντίσουμε, κάτι που βοηθά στο να επιταχυνθεί η ψυχική τους εξέλιξη. Όλοι κερδίζουν απ” αυτό.
Αυτό δε σημαίνει πως οι άνθρωποι είναι ανώτερο είδος αλλά όλοι γνωρίζουμε ζώα που φέρονται σχεδόν σαν άνθρωποι, σαν να περπατούν στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ειδών. Μερικά ζώα λαχταρούν η ψυχή τους να είναι ανθρώπινη – και μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα σε αυτή τους την επιθυμία.
Εμείς, με τη σειρά μας, έχουμε πολλά να μάθουμε από τους φίλους μας τα ζώα. Οι άνθρωποι έχουν πιο εξελιγμένο εγωισμό από τα ζώα και είναι φανερό πως ο εγωισμός μας μπορεί είτε να μας βοηθήσει είτε να μας βλάψει. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της θέλησής μας με σοφία. Μαθαίνουμε να παραμένουμε ταπεινοί στην παρουσία των ζώων, να γινόμαστε πιο καλοί και λιγότερο εγωιστές. Μέσω των κατοικίδιών μας μπορούμε να μάθουμε πώς να τιθασεύσουμε την ενέργεια του εγωισμού μας ώστε να εκτελέσουμε θετικές, πιο εποικοδομητικές ενέργειες.
Συγγραφέας: Aluna Michaels
Πηγή: http://www.wakingtimes.com
_____________
Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για την Εστία της Θεραπείας, 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα