Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Οι επιστήμονες συγκλονισμένοι ανακάλυψαν μουμιοποιημένο μοναχό μέσα σε άγαλμα του Βούδα!!!

Μουμιοποιημένο βουδιστής δάσκαλος Liuquan.  Άγαλμα (L), αξονική τομογραφία (R).  (Φωτογραφίες: Drents Μουσείο)


Μια πρόσφατη μελέτη για ένα κινέζικο άγαλμα του Βούδα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία αποκάλυψε μια αναπάντεχη ανακάλυψη - το άγαλμα περιέχει το μουμιοποιημένο λείψανο ενός βουδιστή μοναχού. 

Το Irish Archaeology αναφέρει ότι η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Meander υπό την επίβλεψη του Erik Bruijin, ειδικού στην βουδιστική τέχνη και τον πολιτισμό.  Βοηθήθηκε από τον Reinoud Vermeijeden,  γαστρεντερολόγο, και τον Ben Heggelman, ακτινολόγο, οι οποίοι πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία και ενδοσκόπηση. 

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι το άγαλμα περιείχε τα καλοδιατηρημένα λείψανα ενός μοναχού που πέθανε γύρω στο 1100 μ.Χ.. 


Ο μοναχός πιστεύεται ότι είναι  Κινέζος δάσκαλος, της Κινεζικής Σχολής Διαλογισμού Liuquan  , αν και οι ερευνητές δεν επεκτάθηκαν στο ποια στοιχεία τους επέτρεψαν να εντοπίσουν αυτό το άτομο.

Buddha statue undergoing a CT-Scan.
Το άγαλμα του Βούδα υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία. Φωτογραφία: Jan van Esch / Meander Medisch Centrum

Σύμφωνα με τους NL Times, ένα ειδικά κατασκευασμένο ενδοσκόπιο χρησιμοποιήθηκε για να μελετηθεί η μούμια. Ο Vermeijden πήρε δείγματα από αγνώστων στοιχείων υλικό και εξέτασε την θωρακική και κοιλιακή κοιλότητα.


"Έκανε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη - μεταξύ όλων των ειδών σάπιου υλικού εκεί όπου κάποτε υπήρχαν όργανα, βρήκε  υπολείμματα χαρτιού που πάνω τους υπάρχουν εκτυπωμένοι  αρχαίοι Κινέζικοι χαρακτήρες," γράφουν οι NL Times.

 "Ο Heggelman πήρε μια αξονική τομογραφία που όμορφα δείχνει πώς η μούμια φαίνεται μέσα και πήρε δείγματα από το υλικό των οστών για εξέταση DNA."

Picture: Jan van Esch / Meander Medisch Centrum


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψη αυτή μπορεί να αντικατοπτρίζει ένα παράδειγμα  αυτο-μουμιοποίησης κατά την οποία οι μοναχοί υποχρέωναν τον εαυτό τους σε χρόνια εξαντλητικές τελετές πολλών χρόνων έως να επιτύχουν την ταρίχευση τους. 

Η πρακτική ήταν επίσης διαδεδομένη στην Ιαπωνία, ξεκινώντας πριν πάνω από 1.000 χρόνια και συνεχίζοντας μέχρι να απαγορευτεί τον 19ο αιώνα.


Στα πρώτες 1.000 ημέρες, οι μοναχοί σταματούσαν να τρώνε όλα τα τρόφιμα, εκτός από ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα και μούρα και ασχολούνταν με την εκτεταμένη σωματική δραστηριότητα ώστε να αφαιρέσουν από τους εαυτούς τους  το λίπος του σώματος. Για τις επόμενες χίλιες ημέρες, η διατροφή τους περιορίζονταν μόνο σε φλοιό και ρίζες. Κοντά στο τέλος αυτής της περιόδου, έπιναν δηλητηριώδες τσάι από τον χυμό του δέντρου 
Urushi, το οποίο προκαλούσε εμετό και ταχεία απώλεια των υγρών του σώματος. Λειτουργούσε επίσης ως συντηρητικό και σκότωνε τα σκουλήκια και τα βακτήρια που θα προκαλούσαν τη σωματική φθορά μετά τον θάνατο.

Στο τελικό στάδιο, μετά από περισσότερα από έξι χρόνια βασανιστικής προετοιμασίας, ο μοναχός ο ίδιος κλειδωνόταν σε έναν πέτρινο τάφο λίγο μεγαλύτερο από το σώμα του, όπου και ΄΄μεταφερόταν΄΄ σε μια κατάσταση διαλογισμού. 


Καθόταν στην στάση του λωτού, μια θέση από την οποία δεν μετακινούταν έως τον θάνατό του. Ένας μικρός σωλήνας αέρα τροφοδοτούσε οξυγόνο στον τάφο. Κάθε μέρα, ο μοναχός χτυπούσε το κουδούνι για να ειδοποιήσει τον έξω κόσμο  ότι ήταν ακόμα ζωντανός. Όταν η καμπάνα σταματούσε να χτυπάει, ο σωλήνας αφαιρούταν και ο τάφος σφραγιζόταν για την τελική περίοδο της τελετουργίας των χιλίων ημερών
.



Στο τέλος αυτής της περιόδου, ο τάφος άνοιγε για να δούν αν ο μοναχός είχε επιτύχει να μουμιοποιήσει τον εαυτό του. Εάν το σώμα βρισκόταν σε διατηρητέα ​​κατάσταση, ο μοναχός ανυψωνόταν σε ΄΄κατάσταση΄΄  Βούδα, το σώμα του αφαιρούταν από τον τάφο και τοποθετούταν σε ένα ναό, όπου και λατρευόταν. Εάν το σώμα είχε αποσυντεθεί, ο μοναχός επανασφραγιζόταν στον τάφο του και τον σέβονταν για την αντοχή του, αλλά δεν τον λάτρευαν.

The body of Shinnyokai Shonin, found in Oaminaka, Japan. He had practiced self-mummification.

Το σώμα του Shinnyokai Shonin, βρέθηκε στην Oaminaka της Ιαπωνίας. Είχε ασκήσει αυτο-μουμιοποίηση. (Αυτο-μουμιοποιημένοι μοναχοί)


Το άγαλμα του Βούδα μεταφέρθηκε πρόσφατα από την Κίνα, για πρώτη φορά,  ως μέρος μιας έκθεσης στο Μουσείο Drents της Ολλανδίας με θέμα τις μούμιες. 



Το άγαλμα επισκέπτεται τώρα το ουγγρικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μέχρι τον Μάιο του 2015 και η έρευνα της ομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα.

e7329d98236086bd85ed30123a6f1c83



Επιμέλεια Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα