Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαύρη σοκολάτα ως φάρμακο!

Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι οι λάτρεις της σοκολάτας θα λατρέψουν αυτό το άρθρο αυτό. Αυτή είναι η ευκαιρία σας για να κακομάθετε τον εαυτό σας, χωρίς να αισθάνεστε ένοχοι για την κατανάλωση του αγαπημένου σας σνακ. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν θετικά την υγεία.

"Αλλά μην με παρεξηγήσετε ... αν και υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία, η σοκολάτα είναι δυστυχώς επίσης υψηλή σε περιεκτικότητα θερμίδων που προέρχονται από το λίπος και τη ζάχαρη. Γι 'αυτό μην ανταλλάξετε όλα τα χορτοφαγικά σας  σνακ και τα φρούτα σας με σοκολάτα. Όπως και με πολλά πράγματα στη ζωή, το μέτρο είναι το κλειδί εδώ.

πώς-να-χρήση-σκούρο σοκολάτα-as-a-φάρμακο


Πάντα επιλέγετε μαύρη σοκολάτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο (τουλάχιστον 70%). Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες και φλαβανόλες, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό και προστατεύουν το σώμα σας από τη ζημιά από τις ελεύθερες ρίζες. Το ανεπεξέργαστο ακατέργαστο κακάο περιέχει επίσης επικατεχίνες, άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά, αλλά έχει μια πικρή γεύση και ως εκ τούτου συχνά απομακρύνεται από την εμπορικώς διαθέσιμη σοκολάτα ".

Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα ως μια φυσική θεραπεία


1. Τρώτε μαύρη σοκολάτα για να είστε  πιο έξυπνοι

Ναι, είναι αλήθεια. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ωραίο φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα το βράδυ πριν πάνε για ύπνο έχουν καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Η σοκολάτα αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά, κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη γνωστική λειτουργία.

2. Η μαύρη σοκολάτα σας κρατά νέους και γεμάτους ζωή

Η σοκολάτα είναι φορτωμένη με αντιοξειδωτικά, και προστατεύει τον οργανισμό από τις ριζοσπαστικές βλάβες των κυττάρων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες που έρχονται μαζί με τη διαδικασία της γήρανσης. Τρώτε μαύρη σοκολάτα για να παραμείνετε νέοι και υγιείς.

3. Ενισχύει την καρδιά σας

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που τρώνε μαύρη σοκολάτα έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση,  σωστή ροή του αίματος, καθώς και μειωμένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος. Απολαύστε μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, προκειμένου να προστατεύσετε την καρδιά σας.

4. Η μαύρη σοκολάτα σε κάνει ευτυχισμένο

Το ξέρετε ήδη αυτό. Η σοκολάτα τονώνει τη διάθεση μας, κάνοντάς μας χαλαρούς και ήρεμους. Όλοι θα συμφωνήσετε ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό όσο οποιοδήποτε άλλο όφελος για την υγεία. Τώρα ξέρετε γιατί θα πρέπει να φάτε σοκολάτα κάθε φορά που είστε αγχωμένοι ή απελπισμένοι.

5. Αυξάνει την πρόσληψη βιταμίνης

Η σοκολάτα είναι γεμάτη με μερικές καταπληκτικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία. Είναι πλούσια σε κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο και σίδηρο. Κάθε ένα από αυτά βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση και  προσφέρει μεγάλη προστασία έναντι εγκεφαλικού επεισοδίου, αναιμίας, υπέρτασης και διαβήτη τύπου 2.

6. Μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης

Με την τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το επίπεδο της χοληστερόλης σας. Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την βλάβη των αρτηριών και την οξείδωση από την LDL χοληστερόλη.

7. Η ζεστή βιολογική σοκολάτα ανακουφίζει από το βήχα

Η θεοβρωμίνη στη σοκολάτα καταπραΰνει το βήχα και έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την κωδεΐνη. Κάντε ένα ωραίο φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα με γάλα αμυγδάλου και βιολογικό κακάο για την ανακούφιση του βήχα σας.

8. Η μαύρη σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση

Οι φλαβανόλες χαλαρώνουν τις αρτηρίες σας, και έτσι μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

9. Ανακουφίζει από το στρες

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο παρέχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και ανυψώνει το πνεύμα σας. Ορισμένες ενώσεις που βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και χαλαρώνουν το σώμα και το μυαλό.

10. Η μαύρη σοκολάτα προστατεύει το δέρμα

Τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα από την UV ζημιά. Αλλά, θα πρέπει ακόμα να εφαρμόσετε και αντηλιακό όταν θα βγείτε έξω στον ήλιο.

11. Φυσικό παυσίπονο

Η σοκολάτα διεγείρει την παραγωγή των ενδορφινών που ηρεμούν και ανακουφίζουν τον πόνο.

Ας ελπίσουμε ότι, δεν χρειάζονται περισσότεροι λόγοι για να φάτε σοκολάτα χωρίς ενοχές. Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για τα οφέλη της, απολαύστε μαύρη σοκολάτα με μέτρο και προστατεύστε την υγεία σας.

Πηγές:



 Επιμέλεια Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα