Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έβαλε το βιονικό μάτι και μπόρεσε να δει μετά από δέκα χρόνια




Μπόρεσε να δει μετά από δέκα χρόνια.......
Συμετείχε σε μια κλινική δοκιμή της Mayo. Φόρεσε το βιονικό μάτι που στέλνει ένα επεξεργασμένο σήμα video απευθείας στο οπτικό νεύρο του εγκεφάλου επιτρέποντας του να αντιλαμβάνονται απλές εικόνες.

O Allen Zderad ήταν ουσιαστικά τυφλός: έπασχε από μια εκφυλιστική πάθηση που ονομάζεται ελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια. Δεν μπορούσε να δει τίποτα εκτός από ένα λαμπρό φως. Καθώς η ασθένεια αυτή δεν έχει θεραπεία, ο Zderad ήταν αναγκασμένος να εγκαταλείψει την επαγγελματική του καριέρα. Ο Zderad έκανε αλλαγές στον τρόπο ζωής του και ήταν σε θέση να συνεχίσει να ασχολείται με την κατεργασία του ξύλου μέσω της αίσθησης τη αφής. Τώρα, με τη βοήθεια της επιστήμης, ο Zderad είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα περιγράμματα αντικειμένων και ανθρώπων, αναγνώρισε ακόμη και την αντανάκλαση του σε ένα παράθυρο. 



Το εμφύτευμα οφθαλμού που απέκτησε ο Zderad λειτουργεί με την παράκαμψη του κατεστραμμένου αμφιβληστροειδή, στέλνοντας σήματα για κύματα φωτός απευθείας στο οπτικό νεύρο. Ένα μικρό τσιπ τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος του ματιού με πολλαπλά ηλεκτρόδια που προσφέρουν 60 σημεία διέγερσης. Τα καλώδια που εξέρχονται από τη συσκευή που είναι στην επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς συνδέονται με γυαλιά που φοράει ο Zderad.



Τα γυαλιά έχουν μια κάμερα που αναμεταδίδει τις εικόνες σε έναν μικρό υπολογιστή που φοράει στη ζώνη του. Αυτές οι εικόνες επεξεργάζονται και μεταφέρονται ως οπτικές πληροφορίες στο εμφύτευμα, που με τη σειρά του τις ερμηνεύει, περνώντας το μήνυμα μέσω του αμφιβληστροειδή στον εγκέφαλο. «Ο κύριος Zderad βιώνει αυτό που λέμε τεχνητή όραση», εξηγεί ο γιατρός Dr. Iezzi. «Δεν μοιάζει με τη μορφή όρασης που είχε πριν.» Τώρα ο Zderad είναι σε θέση να ανακατασκευάσει σκηνές και αντικείμενα. Αν και δεν είναι σε θέση να δει λεπτομέρειες προσώπων ή να διαβάσει, μπορεί να κινηθεί σε χώρους με συνωστισμό χωρίς βοήθεια, κάτι που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής του.


medlabgr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα