Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πρόωρη κατανάλωση μπορεί να αποτρέψει την αλλεργία στα φιστίκια


Οι γονείς που έχουν παιδιά με τροφικές αλλεργίες, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να προσέχεις οτιδήποτε που μπορεί να περιέχει έστω και υπολείμματα φιστικιού. Αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι η αλλεργία στα φιστίκια μπορεί να προληφθεί σε νεαρή ηλικία με την κατανάλωσή τους, αντί για την αποφυγή τους.
Το να καταναλώνει το βρέφος προϊόντα που περιέχουν φιστίκι, μειώνει έως και 80% τον κίνδυνο εμφάνισης της αλλεργίας σε βρέφη υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine.
Τα φιστίκια είναι μία από τις κύριες αιτίες της αλλεργικής αντίδρασης των τροφίμων και μπορεί να αποβεί μοιραία.
Υπολογίζεται ότι 400.000 παιδιά σχολικής ηλικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυτήν την αλλεργία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.
Μέχρι στιγμής, η έρευνα σχετικά με την πρόληψη της αλλεργία στα φιστίκια είναι «χωρίς προηγούμενο», σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι η κατανάλωση φιστικιών σε βρέφη υψηλού κινδύνου θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από ιατρική αξιολόγηση.
Η ερευνητική ομάδα, με βάση τις αρχικές παρατηρήσεις, διαπίστωσε ότι τα παιδιά Εβραίων στο Ισραήλ, τα οποία άρχισαν να τρώνε φιστίκια νωρίτερα, ήταν 10 φορές λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν την αλλεργία από εκείνα στην Αγγλία.
Σε μια κλινική μελέτη, 628 βρέφη αξιολογήθηκαν ως επιρρεπή στην ανάπτυξη αλλεργίας στα φιστίκια, και είτε τους δόθηκε μικρή ποσότητα φιστικιού εβδομαδιαία, είτε το απέφυγαν τελείως.
Δερματικές δοκιμασίες  χρησιμοποιήθηκαν για να εξεταστεί αν τα μωρά ήταν ευαίσθητα στα εκχυλίσματα φιστικιών.
Για κάθε 100 παιδιά που απέφυγαν τα φιστίκια, τα 14 θα αναπτύξουν την αλλεργία από την ηλικία των πέντε ετών. Αντιθέτως, μόνο 2 από κάθε 100  παιδιά με φιστίκι στη διατροφή τους έγιναν αλλεργικά.
Τα βρέφη ελέγχθηκαν από την ηλικία των τεσσάρων μηνών μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.
Ο Dr. Gideon Lack, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, λέει ότι από τη μελέτη εξαιρούνται τα βρέφη που είχαν ήδη δείξει από νωρίς ισχυρές ενδείξεις ότι θα αναπτύξουν αλλεργία στα φιστίκια.
«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της πρώιμης κατανάλωσης φιστικιού στην ομάδα αυτή παραμένει άγνωστη και απαιτεί περαιτέρω μελέτη», είπε.
«Οι γονείς των βρεφών και των μικρών παιδιών με έκζεμα ή αλλεργία στο αυγό θα πρέπει να συμβουλεύονται έναν αλλεργιολόγο, παιδίατρο, ή έναν γενικό ιατρό  πριν από την τροφοδοσία με προϊόντα που περιέχουν φιστίκι».

ipop
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα