Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Μουμιοποιημένος μοναχός στη Μογγολία... δεν είναι νεκρός, λένε οι Βουδιστές

Το μουμιοποιημένο μοναχός που βρέθηκε στις 27 Ιανουαρίου στη Μογγολία


Ο μοναχός βρέθηκε τυλιγμένος σε παραδοσιακή βουδιστική ρόμπα
Ένας μουμιοποιημένος μοναχός βρέθηκε πολύ καλά διατηρημένος στη Μογγολία την προηγούμενη εβδομάδα αφήνοντας κατάπληκτους αυτούς που τον ανακάλυψαν.

Ανώτεροι Βουδιστές ανέφεραν ότι ο μοναχός, που βρέθηκε να κάθεται στη στάση του λωτού, βρίσκεται σε μια βαθιά στοχαστική έκσταση και δεν είναι νεκρός.

Ιατροδικαστικές εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω στο λείψανο, που βρέθηκε τυλιγμένο σε δέρματα βοοειδών στη Βόρεια-Κεντρική Μογγολία.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καθορίσει πώς ο μοναχός είναι τόσο καλά διατηρημένος, αν και μερικοί υποθέτουν ότι ο κρύος καιρός της Μογγολίας θα μπορούσε να είναι ο λόγος.

Αλλά ο Δρ Barry Kerzin, ένας γιατρός του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, είπε στους  Siberian Times ότι ο μοναχός βρισκόταν σε μια σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται "tukdam".

"Αν ο διαλογιζόμενος μπορεί να συνεχίσει να μείνει σε αυτή τη στοχαστική κατάσταση, μπορεί να γίνει ένας Βούδας," είπε ο Δρ Kerzin.

Ο μοναχός ανακαλύφθηκε μετά την κλοπή του από έναν άνδρα ο οποίος έλπιζε να τον πουλήσει στη μαύρη αγορά.

Η Μογγολική αστυνομία συνέλαβε τον ένοχο και ο μοναχός τώρα φρουρείται στο Εθνικό Κέντρο Εγκληματολογικής εξειδίκευσης.

Λατρεία για την αιωνιότητα


Το μουμιοποιημένο μοναχός που βρέθηκε στις 27 Ιανουαρίου στη ΜογγολίαΟ μοναχός βρέθηκε ενώ ήταν έτοιμος να πουληθεί στη μαύρη αγορά
Η ταυτότητα του μοναχού είναι ασαφής, αν και υπάρχει φημολογία ότι ο ίδιος είναι ο δάσκαλος του Λάμα Dashi-Dorzho Itigilov, ο οποίος βρέθηκε επίσης μουμιοποιημένος.

Το 1927, ο Itigilov - από τη γειτονική Buryatia της τότε Σοβιετικής Ένωσης - είπε στους μαθητές του ότι επρόκειτο να πεθάνει και ότι θα πρέπει να ξεθάψουν το σώμα του σε 30 χρόνια.

Ο λάμα κάθισε στη θέση του λωτού, άρχισε να διαλογίζεται και πέθανε.

Όταν τον ξέθαψαν, ο θρύλος λέει ότι το σώμα του ήταν ακόμα διατηημένο.

Φοβούμενοι παρεμβολή από τις σοβιετικές αρχές, οι οπαδοί του τον έθαψαν ξανά και παρέμεινε σε ηρεμία μέχρι το 2002, όταν και πάλι τον ξέθαψαν με τυμπανοκρουσίες και βρίσκεται ακόμη καλά διατηρημένος.

Ο λάμα στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε ένα βουδιστικό ναό για να λατρεύεται αιώνια.

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα