Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα αντιμετωπίσεις τις αιμορροΐδες αποτελεσματικά;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από αιμορροΐδες. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών ταλαιπωρείται μόνιμα ή περιστασιακά. Κύριος υπαίτιος αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που δεν μας αφήνει να λειτουργήσουμε φυσιολογικά. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος στις τυποποιημένες κοινωνίες μας είναι το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής οι αιμορροΐδες είναι άγνωστη νόσος.
Αν υποφέρεις κι εσύ από αιμορροΐδες, μην τις αγνοήσεις περιμένοντας να εξαφανιστούν μόνες τους. Δες τι μπορείς να κάνεις ως μια πρώτη αντιμετώπιση του προβλήματος και, αν δεν βρεις ανακούφιση, τότε να επισκεφθείς έναν ειδικό, για να απαλλαχτείς από αυτές ανώδυνα και χωρίς επιπλοκές.

Τι είναι

Οι αιμορροΐδες είναι μάζες από αγγειακό ιστό, που μπορεί να προεξέχουν από τον πρωκτό και συχνά αιμορραγούν. Προκαλούνται από τη χαλάρωση των φυσιολογικών αγγειακών ιστών, που βοηθούν στη συγκράτηση των κοπράνων και στην αφόδευση.

Πώς εμφανίζονται

Δημιουργούνται από δυσκοιλιότητα, από αναβολές της αφόδευσης λόγω έλλειψης χρόνου ή κοινωνικών περιστάσεων, καθώς και από παρατεταμένη παραμονή στον χώρο της αφόδευσης. Επίσης εμφανίζονται συχνά στη διάρκεια της εγκυμoσύνης, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν και μετά τον τοκετό.

Τι προκαλούν

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η αιμορραγία, κατά την οποία μπορεί να χαθούν σημαντικές ποσότητες αίματος, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας. Βέβαια, αιμορραγία από τον πρωκτό δεν προκαλούν μόνο οι αιμορροΐδες αλλά και άλλες καλοήθεις ή κακοήθεις παθήσεις, όπως ραγάδες, συρίγγια, αποστήματα και καρκίνος του πρωκτού. Αυτές πιθανόν να συνυπάρχουν με τις αιμορροΐδες και γι΄ αυτό το πρόβλημα πρέπει να διερευνάται με ενδοσκόπηση. Επιπροσθέτως, οι αιμορροΐδες μπορούν να δημιουργήσουν κνησμό, πόνο (που σε περίπτωση περίσφιξης γίνεται έντονος), δυσφορία, υγρά από τον πρωκτό και θρόμβωση του εξωτερικού αιμορροϊδικού πλέγματος, που εμφανίζεται ως μία μελανή επώδυνη ψηλαφητή μάζα ακριβώς έξω από τον δακτύλιο του πρωκτού.

Πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Βάλε στη διατροφή σου πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, για να πάρεις τις απαραίτητες φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
Πίνε πολύ νερό.
Να προσπαθείς να μην αναβάλλεις την επίσκεψή σου στην τουαλέτα, όταν το σώμα το απαιτεί.
Μην κάθεσαι μέσα περισσότερο από 5 λεπτά. Αν δεις ότι δεν…άσ΄ το για άλλη ώρα. Η πίεση φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Απόφυγε την καθιστική ζωή. Σε τίποτα δεν κάνει καλό.
Αν όμως δεις ότι η κατάσταση χειροτερεύει, θα πρέπει να ζητήσεις την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.
* Τις αιμορροΐδες τις λέμε μεταφορικά και ζοχάδες, επειδή προκαλούν φοβερή φαγούρα και πόνο κάνοντας τον πάσχοντα να γίνεται δύστροπος, δηλαδή ζοχάδας.
* Φωτό: © Depositphotos.com/lev dolgachov
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα