Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ολοι οι απίστευτοι διάλογοι Βαρουφάκη-Σαπέν

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ... ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥΣ
Ολοι οι απίστευτοι διάλογοι Βαρουφάκη-Σαπέν

Σε άκρως θετικό κλίμα κύλησε η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και αυτό φάνηκε πως θα συνέβαινε από την πρώτη στιγμή.
Από την υποδοχή που επιφύλαξε ο κ. Σαπέν στους Βαρουφάκη-Τσακαλώτο, στην είσοδο του υπουργείο, φάνηκε πως δεν προσήλθε με αρνητική διάθεση.
Οι αρχικές χειραψίες αποτέλεσαν μόνο το προοίμιο των διαλόγων που ακολούθησαν.
Μόλις συστήθηκαν ο κ. Βαρουφάκης έκανε νεύμα προς τον κ. Τσακαλώτο για να γνωριστεί με τον κ. Σαπέν. Ο Γάλλος με μια δόση παιδικότητας κουκούλωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με το κιτρινόμαυρο κασκόλ που φορούσε και τον ρώτησε περιπαιχτικά: «Κάνει κρύο;» για να του απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος: «Πάντα κάνει κρύο στη Γαλλία».

Ωστόσο είχε και συνέχεια στο τραπέζι των συζητήσεων. Εκεί ένας σύμβουλος του Σαπέν είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη πως ο ΥΠΟΙΚ της Μ. Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν τους πληροφόρησε πως μιλάει άπταιστα τα αγγλικά, αλλά ο Έλληνας υπουργός αντέτεινε: «Όχι δεν τα μιλάω τόσο, καλά η κύριος από εδώ (σ.σ.: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) τα μιλάει καλύτερα. Είναι σχεδόν Άγγλος». Μάλιστα, τόσο ο κ. Σαπέν όσο και οι υπόλοιποι της συνάντησης θέλησαν να μάθουν το... στόρι του κ. Βαρουφάκη κι εκείνος τους είπε σε ποιες χώρες έχει ζήσει, του είπαν πως δεν μιλάει με αμερικάνικη προφορά, για να τους δώσει μια αφοπλιστική απάντηση που έκανε την ομήγυρη να γελάσει: «Όχι, δεν έχω καμία προφορά. Δεν αντιλαμβάνομαι τους ήχους της φωνής οπότε δεν πιάνω τις προφορές».
Κάπου εκεί οι κάμερες αποχώρησαν κατόπιν αιτήματος του κ. Σαπέν και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση...


iefimerida

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα