Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Διαζύγιο: 6 μύθοι καταρρίπτονται


Η συμβίωση οδηγεί στον γάμο αλλά καταλήγει στο διαζύγιο. Η απιστία είναι η κύρια αιτία διαζυγίου ενώ τα μισά παντρεμένα ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν ακόμα κι αν έχουν παιδιά. Τι είναι μύθος και τι είναι αλήθεια αναφορικά με το διαζύγιο; Η θεραπεύτρια Susan Pease Gadoua και η δημοσιογράφος Vicki Larson, συγγραφείς του βιβλίου «The New I Do» καταρρίπτουν 6  μύθους για το διαζύγιο βασιζόμενες στην εμπειρία τους με τα προβλήματα των σύγχρονων ζευγαριών.
Couple fighting in front of child; Shutterstock ID 95861986; PO: aol; Job: production; Client: drone1.Ένας στους δύο γάμους καταλήγει στο διαζύγιο: Μπορεί τα ποσοστά διαζυγίων να αυξήθηκαν τη δεκαετία του ’70 και του ’80, όμως τα τελευταία 20 χρόνια έχουν μειωθεί. Σύμφωνα με άρθρο των New York Times το 70% των παντρεμένων ζευγαριών κατάφεραν να γιορτάσουν την 15η επέτειο του γάμου τους, δεδομένου ότι πλέον οι άνθρωποι αποφασίζουν να παντρευτούν σε μεγαλύτερη ηλικία.

2.Το διαζύγιο ‘βλάπτει’ τα παιδιά: Σύμφωνα με την Gadoua, το διαζύγιο μπορεί να δημιουργήσει άγχος στα παιδιά αλλά δεν τα βλάπτει ανεπανόρθωτα όσο, για παράδειγμα, ένας καυγάς των γονιών του μπροστά τους. Τα παιδιά δεν έχουν τις αντιστάσεις και τα εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση, όπως έναν καυγά των γονιών τους. Αυτό που χρειάζονται είναι ένα υγιές περιβάλλον που τους παρέχει ασφάλεια και ηρεμία.
3.Οι δεύτεροι γάμοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν: Στατιστικά αυτό ισχύει, όμως όπως λέει η Gadoua πλέον τα ζευγάρια έχουν περισσότερες επιλογές σχετικά με το γάμο τους. Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να μένουν σε διαφορετικά σπίτια ή ακολουθούν μια καθημερινότητα που τους επιτρέπει να μοιράζονται στιγμές με τον σύντροφό τους χωρίς να ‘εγκλωβίζονται’ από την διαρκή παρουσία του.
divorce-and-children4.Το διαζύγιο είναι μια αποτυχία: Είτε κάποιος χωρίσει μετά από 5 χρόνια είτε χωρίσει μετά από πολλά χρόνια γάμου, το διαζύγιο δεν είναι μια αποτυχία στην ζωή του. Πολλοί διαζευγμένοι έχουν πιο υγιείς και ισορροπημένες ζωές μετά τον γάμο τους, αποδεικνύοντας ότι το διαζύγιο ήταν απλά η σωστή επιλογή για τους ίδιους.
5. Μπορείτε να αποφύγετε το διαζύγιο: Δεν είναι δυνατόν να αποφύγει κανείς το διαζύγιο ή την απιστία, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την συμπεριφορά του συντρόφου του. Ακόμα κι αν είστε ο καλύτερος σύντροφος ή τα κάνετε όλα σωστά μπορεί κάποια στιγμή να ανακαλύψετε ότι δεν βιώνετε ένα ευτυχισμένο γάμο.
6. Η συμβίωση πριν τον γάμο αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου: Πολλοί ισχυρίζονται ότι η συμβίωση οδηγεί στον γάμο αλλά καταλήγει στο διαζύγιο, όμως σύμφωνα με έρευνες κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα, πιο καθοριστικό ρόλο παίζει η ηλικία που αποφασίζει κανείς να παντρευτεί.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα