Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

«Τελειώνει» την Ελλάδα στις 8 Απριλίου η γερμανική εφημερίδα FAZ





«Τελειώνει» την Ελλάδα στις 8 Απριλίου η γερμανική εφημερίδα FAZ 


Απόλυτα συμβατό με την εικαζόμενη ως στρατηγική των δανειστών της Ελλάδας να σύρουν τη χώρα χωρίς συμφωνία μέχρι το «παρά πέντε» της αδυναμίας της να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, ώστε απουσία εναλλακτικής να υπαγορεύσουν τους όρους τους, είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung…


Συνεχίζοντας το παιχνίδια των ασφυκτικών πιέσεων η γερμανική εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη πηγές από τις Βρυξέλλες: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κομισιόν», επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η FAZ επικαλείται εσωτερικούς υπολογισμούς της Κομισιόν, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα στελέχη της από την Αθήνα. Στους υπολογισμούς της Επιτροπής, σύμφωνα με την εφημερίδα υπολογίζεται και η χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και κρατικών επιχειρήσεων.

Σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. «Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ», συνεχίζει το άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να παρουσιάσει μία πλήρη λίστα τις «επόμενες ημέρες». Οι προετοιμασίες, επισημαίνει η FAZ, έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξανάρχισαν εργασίες την Παρασκευή στην Αθήνα.

Στην Κομισιόν περιμένουν, σύμφωνα με την FAZ, ότι τα τεχνικά κλιμάκια την ερχόμενη εβδομάδα θα ξαναπιάσουν δουλειά στα ελληνικά υπουργεία και θα ελέγουν βιβλία. Αυτό έθεσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Παρασκευής (…).

Τονίζει δε ότι η Κομισιόν περιμένει πως τα στελέχη της θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν σύντομα τα βιβλία σε ελληνικά υπουργεία. «Ο Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση σε αυτό», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

«Από τις 9 Απριλίου τα πράγματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα είναι κρίσιμα. Η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει μία δόση ύψους 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Στα μέσα Απριλίου θα πρέπει επίσης να αναχρηματοδοτηθούν τα κρατικά ομόλογα αξίας 2,4 δισ. ευρώ», καταλήγει.

 mignatiou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα