Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η διαφορά κάθε ιδιότητας είναι στην απλότητα της


Κάθε άνθρωπος έχει μία ιδιότητα την οποία την απέκτησε δηλαδή την έκτισε μέσα από σπουδές, από μελέτη. Ώσπου έφτασε να λάβει το πτυχίο που του δίνει το επιστέγασμα της ιδιότητας αυτής.
Οπότε αυτή η ιδιότητα μας δίνει και ανάλογους δρόμους στη ζωή μας και αυτή μας οδηγεί στις συστάσεις μας σε άλλους ανθρώπους. Έτσι μετά το όνομά μας, αν ρωτηθούμε θα αναφέρουμε και την ιδιότητα μας αυτή. Άλλος λοιπόν θα πει έμπορος, άλλος πωλητής, άλλος γιατρός κλπ.


Αν δεν λέμε αυτές τις ιδιότητες, σύμφωνα με ένα ρητό που λέει ότι, αυτός που είναι δεν το λέει
Σημασία λοιπόν δεν έχει σύμφωνα με το ρητό που λέει «αυτός που είναι πραγματικά δεν το λέει», αλλά πώς το λέει, γιατί το λέει και πώς το προωθεί.
Γιατί σύμφωνα με το ρητό άραγε αλήθεια, τι να λέει ο μαθηματικός, ο γιατρός, ο δικηγόρος ? Είμαι κάτι αλλά δεν το λέω για να μη το «χαλάσω»? 

Η διαφορά λοιπόν σε όλο αυτό είναι, αν οδηγούμαστε μέσα από την έπαρση ή μέσα από την απλότητα, για να παρουσιάσουμε την όποια ιδιότητά μας.
Κάθε άνθρωπος έχει μία ιδιότητα την οποία με κάποιο τρόπο την απόκτησε και αυτή η ιδιότητα τον οδηγεί στο να μπορεί να είναι μέσα στην κοινωνία ένας φωτεινός οδηγός. Γιατί κάθε ιδιότητα είναι ένα φως για τους υπόλοιπους συνανθρώπους του. Όπως είναι ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο οδηγός και γενικά κάθε ιδιότητα με την δική της συμβολή. Η ιδιότητα λοιπόν αυτή, να μη μας δίνει τίποτε λιγότερο ή περισσότερο μέσα από την απλότητα, την αμεσότητα και την ταπεινότητα, αυτή είναι η βασική διαφορά από την έπαρση της όποιας ιδιότητας.
Επίσης η διαφορά είναι στο αν αυτή την ιδιότητα την επέλεξε κάποιος για να διαφημίζεται ή για την κοινωνική προσφορά μέσα από την αγάπη.

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα