Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Διαφορετική οπτική γωνία...

Γεια σας φίλες και φίλοι
Πόσοι και πόσες ανάμεσά σας σκέφτεστε συχνά τα όσα θετικά έχετε και απολαμβάνετε στη ζωή σας;

Ακόμη και το ότι έχουμε νερό καθαρό και πίνουμε με το άνοιγμα μιας βρύσης, όταν σε μέρη της Αφρικής περπατούν χιλιόμετρα για να βρουν να κουβαλήσουν λίγο πόσιμο νερό, είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε συχνά να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Κι όμως το θεωρούμε τόσο φυσικό που δεν μας κάνει καμία εντύπωση και δεν μας προκαλεί κανένα θετικό συναίσθημα. Όπως περνάνε απαρατήρητα όλα όσα θετικά έχουμε και απολαμβάνουμε στη ζωή μας.

Το μόνο που μας απασχολεί είναι τα όσα αρνητικά αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας και μια συνεχής σύγκριση με όσους έχουν περισσότερα θετικά από εμάς, που με τη σειρά της μας οδηγεί σε καινούργια αρνητικά συναισθήματα.

Είναι γεγονός πως η σύγκριση οδηγεί σε ενέργειες που βελτιώνουν τη ζωή, τα αρνητικά συναισθήματα όμως που αυτή στο μεταξύ προκαλεί, μπορεί να αποβούν καταστροφικά για την υγεία.

Είναι δύσκολο να βλέπει κανείς τα πράγματα από την θετική τους πλευρά, παρ’ ότι είναι γεγονός πως και η πιο αρνητική κατάσταση κρύβει μέσα της κάποιο θετικό μήνυμα για όποιον είναι αποφασισμένος να το βρει. 

Αν τη ζωή την βλέπει κάποιος σαν μαρτύριο, μόνον αρνητικά συναισθήματα θα βιώνει και θα οδηγείται σε ασθένειες. Ενώ εάν την βλέπει σαν σχολείο και τις δυσκολίες σαν μαθήματα από τα οποία κάτι θα κερδίσει, οι ορμόνες του στρες καταναλώνονται σε αυτή την προσπάθεια και η αρνητική επίδραση στην υγεία μειώνεται σημαντικά.

Είναι στο χέρι μας να θεωρούμε τα παθήματα μαθήματα και να προχωρούμε μπροστά με θάρρος σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Όπως είναι στο χέρι μας να ασκηθούμε να ευχαριστούμε συχνά τη φύση, το σύμπαν, ή τον Θεό, (ότι θέλει ο καθένας) για όσα έχουμε και απολαμβάνουμε καθημερινά. Πράγματα απλά και καθημερινά, που θεωρούμε δεδομένα, ενώ δεν είναι.  

Με τον τρόπο αυτό, η ζωή γίνεται ευκολότερη και η αρνητική επίδραση των διαφόρων καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε, πολύ λιγότερο βλαπτική για την υγεία μας. 

Γιατί το αίσθημα της ευγνωμοσύνης, είναι ένα θετικό συναίσθημα που βοηθάει πολύ την καλή λειτουργία της καρδιάς μας, όπως δείχνουν όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες, και μέσα από την αρμονική λειτουργία της καρδιάς μας ομαλοποιούνται όλες οι ενέργειες που παράγονται στο σώμα, με αποτέλεσμα καλύτερη υγεία και ευκολότερη ζωή.

Η οπτική γωνία από την οποία βλέπει κάποιος τα πράγματα (συνείδηση) είναι αυτή που καταστρέφει ή βελτιώνει την υγεία, αλλά και την ζωή μας ολόκληρη. Σκεφθείτε το...
Μία σχετική άσκηση έχω ανεβάσει και σε ένα μικρό βίντεο στο Youtube. Μπορείτε να την δείτε εδώ.



Με αγάπη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα