Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Φίλοι & φίλες...
Ενώ όλα φαίνεται πως "πάνε καλά "..(είδομεν επ' αυτού), νομίζουμε ότι θα ήταν δόκιμο να δοκιμάσουμε να κάνουμε ποιοτικά ανώτερες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, εκεί που, ίσως όλοι μας πάσχουμε εκατέρωθεν..
Τι πρέπει να γίνει;

  1. Να είστε καλοί & ευγενικοί όσο συχνότερα γίνεται..
    Οι πλείστες από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις των προσωπικών σχέσεων ψυχολογίας βασίζονται στην έρευνα του Δρ. John Gottman, ενός διάσημου ψυχολόγου που βιντεοσκοπούσε χιλιάδες ζευγαριών και ανατομούσε τις διαπροσωπικές τους στιγμές... Μια από τις πιο συγκροτημένες συνιστώσες αναφοράς ήταν ότι τα πιο χαρούμενα ζευγάρια ήταν εκείνα που, είχαν μια καθημερινή 5πλή θετική αλληλεπίδραση έναντι μιας αρνητικής τουλάχιστον...Αυτές οι θετικές αλληλεπιδράσεις δεν πρέπει να είναι κάτι το .."μεγάλο".. Ένα χαμόγελο... μια κατάφαση με το κεφάλι.. ακόμη και ο εναγκαλισμός.. Αναφέρει ο Δρ.Gottman..

     
  2. Να σκέφτεστε τις ανάγκες του συντρόφου σας ακόμη και όταν.. μαλώνετε ή διαφωνείτε..
    Για επίλυση των προβλημάτων καλό θα ήταν να μάθουμε από την θεωρία του παιγνίου (Game theory) που συμβαίνει στις πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, και οικονομία..Μέχρι του σημείου που ο μαθηματικός John Nash το 1950 έκανε παρατηρήσεις, η ιδέα ήταν ότι στις συναλλαγές ,ο ένας κερδίζει και ο άλλος χάνει.. ο συγκεκριμένος επιστήμονας οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως μπορούν να γίνουν .."συμβιβασμοί" που θα οδηγήσουν στην εκατέρωθεν, ικανοποίηση (η τώρα γνωστή ως "Ισορροπία Nash"(“Nash equilibrium”) που του χάρισε ένα βραβείο Nobel το 1994.)
     
  3. Απλά δείξτε τους την δέουσα προσοχή..
    Οι άνθρωποι με τις συμπεριφορές τους, τις πλείστες φορές προσπαθούν να ελκύσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον.. Η έρευνα του Δρ. J.Gottman έδειξε ότι τα χαρούμενα ζευγάρια είχαν κατά 86% την δέουσα προσοχή ο εις προς τον άλλον σε καθημερινή βάση..
    “Αυτή είναι η στιγμή που ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να ακούσουμε τον σύντροφο μας όταν έχουμε πίσω μας μια άσχημη μέρα και η εκλογή είναι μεταξύ αυτής της απόφασης ή απλά να δούμε τηλεόραση” εξηγεί η Δρ. Dana R. Baerger, επίκουρος καθηγήτρια κλινικής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Northwestern University Feinberg School of Medicine.
     
  4. Αγνοήστε το λάθος και το κακό και εξυμνήστε το όμορφο και το καλό..
    Όσοι κοιτούν το "δάχτυλο " και όχι ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ το δάκτυλο (στον ήλιο λόγου χάρη!) στα των συντρόφων τους... τείνουν να είναι οι πιο μίζεροι.. Τα ευτυχισμένα ζεύγη κλείνουν στο να εστιάζουν στο καλό και όχι το ανάποδο..Τα Λόγια του Χριστού ότι ..."μην πολεμάτε το κακό με κακό αλλά ..ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΤΕ το με κάτι Καλό" έχουν μεγάλη μάλλον βαρύτητα στις σχέσεις μας..
Μπορεί οι σύντροφοι μας να ΜΗΝ είναι όπως εμείς.. να ΜΗΝ πράττουν τα πράγματα όπως εμείς.. να ΜΗΝ τρώνε ότι εμείς... να ΜΗΝ σκέπτονται όπως εμείς.. αλλά.. δεν πρέπει να είναι όπως εμείς!!

Για αυτό τον λόγο, είναι ίσως μεγάλη μου τιμή να πλένω μερικές φορές τα πιάτα (η σύζυγος μου είναι εξαίρετη τόσο ως μαγείρισσα και το αυτό στην καθαριότητα!)... να σκουπίζω τις σκάλες.. να μαζεύω τα σκουπίδια.. να απλώνω τα ρούχα... να τα μαζεύω κιόλας ...να σιδερώνω τα ρούχα και αρκετές φορές.. να ανοίγω την πόρτα που εκείνη περνά... να προβαδίσω εκείνην σε λόγο και έργο και αυτό το πράττω για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για το γεγονός ότι Κάποιος έκανε και πράττει το ίδιο και περισσότερα για μένα.. πριν από μένα... και σε μένα!! Εσαεί!

Θέλω να καταδείξω το πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι για μένα τόσο η σύζυγος αλλά και η κόρη μας.... και ΟΛΑ τα αλλά μικρά.. ανόητα και αφελή..δεν έχουν απλά ΚΑΜΜΙΑ σημασία!
Σας αγαπώ ..ίσως μερικές φορές με ..λάθος τρόπο... έχετε υπομονή μαζί μου...

Με σεβασμό,
Δρ.Μουρούτης Κων/νος


 diaxeiristis.newlife

 olazoi

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα