Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη ζωή

Γενικότερα στη ζωή μας από όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο, πάντα περιμέναμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες 

προϋποθέσεις για να κάνουμε ή να βιώσουμε πράγματα. Έπρεπε ως παιδιά να είμαστε σύμφωνα με τα σωστά πλαίσια για να μπορέσουμε να κάνουμε διάφορα που μας ευχαριστούσαν και μας έδιναν χαρά.
Στη συνέχεια στην εποχή του σχολείου γινόταν πάλι το ίδιο . Από τη στιγμή που μπήκαμε στη ζωή ως δουλειά, γάμος, παιδιά επίσης.
Αυτές οι κατάλληλες προϋποθέσεις τελικά περνούσαν τα χρόνια έφευγε η ηλικία που μας «επέτρεπε» να κάνουμε διάφορα και εμείς μεταπηδούσαμε στο επόμενο στάδιο. Οι κατάλληλες προϋποθέσεις δεν είχαν έρθει, οπότε τι να κάνουμε προχωρούσαμε στο επόμενο στάδιο με ένα κενό στη ζωή μας το οποίο το είχε γεμίσει η θλίψη και η στεναχώρια.
Αυτό το «κατάλληλες προϋποθέσεις» τελικά έγινε τρόπος ζωής.
Ακούμε συχνά ανθρώπους να λένε θέλω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα γάμο, ένα παιδί, μια βόλτα, έναν καφέ, μια ταβέρνα, ένα ταξίδι κλπ. Το μόνο που δεν περιμένει τις κατάλληλες προϋποθέσεις είναι ο θάνατος.   

Έτσι φεύγει η ζωή μέσα από τα χέρια μας με τις προϋποθέσεις σχεδόν ποτέ να μην είναι κατάλληλες.
Τελικά πότε θα ζήσουμε ? Πότε θα κάνουμε αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη? Τι περιμένουμε ? Αν περιμένουμε να διαθέτουμε όλο το «πακέτο» για να έρθουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που τις αναθέτω σε ένα αύριο, σε ένα του χρόνου, σε ένα όταν έρθει η ώρα, σε τι βασίζομαι άραγε ? Πώς είμαστε σίγουροι για κάθε μας αύριο?  Ποιος μας εξασφαλίζει ότι αύριο που θα έρθουν οι προϋποθέσεις που περιμέναμε για το ταξίδι, για παράδειγμα, εμείς θα διαθέτουμε όλο το πακέτο και δεν θα έχουν αλλάξει άλλες βασικές μας προϋποθέσεις ας πούμε ένα πρόβλημα υγείας ?
Το παραμύθι με τον βοσκό, τα πρόβατα και τον δήθεν λύκο φαντάζομαι ότι το γνωρίζεται, που όταν τελικά εμφανίζεται στ’ αλήθεια ο λύκος κανείς δεν τον πίστευε τον βοσκό. Όταν κι εμείς ακυρώνουμε δρόμους της ζωής μας για τις προϋποθέσεις ως φρένο, θα έρθουν κάποια στιγμή καταστάσεις τέτοιες που πραγματικά δεν θα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε, γιατί τότε στ’ αλήθεια δεν θα πληρούμε τις προϋποθέσεις.

Γιατί θυσιάζουμε τη ζωή μας τόσο άδοξα? Γιατί δεν την ζούμε αρμονικά με ότι καλύτερο διαθέτουμε Σήμερα με τις όποιες προϋποθέσεις χωρίς να περιμένουμε τις κατάλληλες? Κανένα άλλο πλάσμα της φύσης δεν περιμένει κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανθίσει, για να μεγαλώσει και γενικά για να ζήσει την κάθε του στιγμή με ότι διαθέτει.  

Δωροθέα 
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα