Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πληρώνοντας κάρμα συνειδητά



Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πληρώνουν το κάρμα τους συνειδητά. Για παράδειγμα, κάθε φορά που ο Σωκράτης προσπαθούσε να συζητήσει φιλοσοφία με τους φίλους του, η σύζυγός του θύμωνε κι έλεγε, "Θεέ μου! Πάλι φιλοσοφία· πάλι φιλοσοφία· πάλι φιλοσοφία;" Έζησαν μαζί για σαράντα χρόνια σε αυτές τις συνθήκες. 

Ο Σωκράτης έλεγε, "Χρωστάω κάτι σε αυτή τη γυναίκα· αυτός είναι ο λόγος που με ενοχλεί. Αλλά δεν πρόκειται να γίνω σαν κι εκείνη. Θα την αλλάξω όσο το δυνατόν περισσότερο, ή θα χρησιμοποιήσω την γκρίνια της με τέτοιο τρόπο που θα αναπτύξω και θα ξεδιπλώσω τον εαυτό μου. Η ύπαρξή της με βοηθά στην ανάπτυξη του εαυτού μου και στο ξεπλήρωμα προηγούμενων χρεών μου."

Μια μέρα που μιλούσε με έναν από τους φίλους του, η γυναίκα του μπήκε στο δωμάτιο και τους είπε ότι κάνουν πάρα πολύ θόρυβο.

Έτσι, ο Σωκράτης είπε, "Πάμε έξω." Κάθισαν έξω και μιλούσαν κάτω από ένα παράθυρο, όταν η σύζυγος του Σωκράτη τού άδειασε τα απόνερα της μπουγάδας πάνω στο κεφάλι του. Ο Σωκράτης είπε, "Ήξερα ότι μετά την βροντή, έρχεται πάντα η βροχή."

Κοιτάξτε πώς αυτός ο σοφός άνθρωπος χειρίστηκε την κατάσταση. Ήξερε ότι δεν θα είχε συναντήσει τη σύζυγό του, αν δεν είχε κάνει κάτι λάθος με αυτήν στο παρελθόν. Ο τρόπος που εκείνη φερόταν, ήταν το αποτέλεσμα αυτού που ο Σωκράτης είχε κάνει προς αυτήν στο παρελθόν. Ο ίδιος χειρίστηκε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο που δεν δημιούργησε περισσότερο κάρμα, και χρησιμοποίησε την κατάσταση ως μέσο πνευματικής ανάπτυξης.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Karma & Reincarnation


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα