Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Συμπτώματα Καρδιακής Προσβολής Γυναικών


Image result for Συμπτώματα καρδιακής προσβολής σε γυναίκες 

  1. Δυσάρεστη πίεση, συμπίεση, πληρότητα ή πόνος στο κέντρο του στήθους σας. Διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά, φεύγει και επιστρέφει.
  2. Πόνος ή δυσφορία στο ένα ή και στα δύο χέρια, στην πλάτη, στο λαιμό, στο σαγόνι ή στο στομάχι.
  3. Δύσπνοια με ή χωρίς δυσφορία στο στήθος.
  4. Άλλα συμπτώματα όπως ξαφνικός κρύος ιδρώτας, ναυτία ή ζαλάδα.
  5. Όπως και με τους άνδρες, το πιο κοινό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής των γυναικών είναι ο πόνος στο στήθος ή η δυσφορία. Αλλά οι γυναίκες έχουν κάπως περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αισθανθούν μερικά ακόμη κοινά συμπτώματα, ιδιαίτερη δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία / έμετο και πόνο στην πλάτη ή το σαγόνι.
Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, μην περιμένετε περισσότερο από πέντε λεπτά πριν καλέσετε για βοήθεια. Καλέστε 166 και μεταφερθείτε σε ένα νοσοκομείο αμέσως. 

Όλοι έχουμε δει σκηνές σε διάφορες ταινίες, όπου ένας άνδρας λαχανιάζει, ''γραπώνει'' το στήθος του και πέφτει στο έδαφος. 

 Στην πραγματικότητα, ένα θύμα καρδιακής προσβολής θα μπορούσε εύκολα να είναι μια γυναίκα, και η σκηνή να μην είναι τόσο δραματική.



"Παρά το γεγονός ότι  άνδρες και  γυναίκες μπορούν να βιώσουν την πίεση στο στήθος που μοιάζει σαν ένας ελέφαντας να κάθεται πάνω του, οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν μια καρδιακή προσβολή χωρίς πίεση στο στήθος», αναφέρει ο Nieca Goldberg, MD, ιατρικός διευθυντής

«Αντ 'αυτού, μπορεί να εμφανίσουν δυσκολία στην αναπνοή, πίεση ή πόνο στο χαμηλότερο μέρος του στήθους ή την άνω κοιλιακή χώρα, ζάλη, ελαφρύ πονοκέφαλο ή λιποθυμία , πίεση στο πάνω μέρος της πλάτης ή υπερβολική κόπωση. "
Ακόμα και όταν τα σημάδια δεν είναι τόσο εμφανή, οι συνέπειες μπορεί να είναι θανατηφόρες, ειδικά αν το θύμα δεν λάβει βοήθεια αμέσως.

«Νόμιζα ότι είχα γρίπη»

 

Ακόμα κι αν οι καρδιακές παθήσεις είναι η Νο 1 αιτία θανάτου των γυναικών, οι γυναίκες συχνά αποδίδουν  τα συμπτώματα σε λιγότερο απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, γρίπη ή φυσιολογική γήρανση.

"Το κάνουν αυτό γιατί φοβούνται και γιατί βάζουν πρώτα τις οικογένειές τους», είπε ο Goldberg. "Υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες που είναι σοκαρισμένες μπροστά στο γεγονός ότι θα μπορούσαν να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή."

Παρακολουθήστε μια κινούμενη από καρδιακή προσβολή.Μια καρδιακή προσβολή χτυπά κάποιον περίπου κάθε 34 δευτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει όταν η ροή του αίματος που φέρνει οξυγόνο στον καρδιακό μυ μειώνεται σοβαρά ή διακόπτεται τελείως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ​​αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά με αίμα μπορεί σιγά-σιγά να στενέψουν από μια συσσώρευση  λίπους, χοληστερόλης και άλλων ουσιών (πλακών).

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι τα σημάδια της καρδιακής προσβολής είναι ολοφάνερα - η εικόνα του ελέφαντα έρχεται στο μυαλό - αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ''διακριτικά'' και μερικές φορές προκαλούν σύγχυση.

Αισθάνονται έτσι δυσκολία στην αναπνοή, «σαν να έχουν τρέξει μαραθώνιο, αλλά χωρίς να έχουν καν κινηθεί," επισημαίνει ο Goldberg.

Ορισμένες γυναίκες που βίωσαν μία καρδιακή προσβολή περιγράφουν πίεση στο πάνω μέρος της πλάτης σαν κάτι να τις σφίγγει ή ένα σχοινί δεμένο γύρω τους, είπε ο Goldberg.  
 Ζάλη, λιποθυμία ή ελαφρύς πονοκέφαλος στην πραγματικότητα είναι μερικά ακόμη συμπτώματα που πρέπει να αναζητηθούν.
«Πολλές γυναίκες που βλέπω λαμβάνουν μια ασπιρίνη, αν νομίζουν ότι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και ποτέ δεν καλούν το 166," είπε ο Goldberg. 
  "Αλλά αν σκέφτονται να πάρουν μια ασπιρίνη για την καρδιακή προσβολή τους, θα μπορούν επίσης να καλέσουν το 166." 

Φροντίστε τον εαυτό σας


H Καρδιακή νόσος μπορεί να προληφθεί. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:
  • Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να μάθετε τον προσωπικό σας κίνδυνο για καρδιακή νόσο. 
  • Σταματήστε το κάπνισμα . Γνωρίζετε ότι μόλις ένα χρόνο μετά το σταμάτημα του καπνίσματος, θα μειώσετε τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 50 τοις εκατό;
  • Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα άσκησης. Μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Τροποποιήστε τη διατροφή της οικογένειάς σας, αν χρειαστεί. Ακολουθήστε υγιεινή διατροφή.
  •  
  •  American Heart Association
  • ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα