Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συγχώρεση για κάθαρση του πνεύματος και της καρδιάς

 
 
Είτε επιθυμείτε τη δουλειά των ονείρων σας, είτε μία σχέση που να κάνει την καρδιά σας να χτυπά, είτε έναν λογαριασμό τραπέζης που δεν αδειάζει ποτέ, η πρακτική που ακολουθεί μπορεί εγγυημένα να βοηθήσει να έλξουμε οτιδήποτε θέλουμε στη ζωή μας. Είναι τόσο δυνατή που προτείνεται η καθημερινή της εφαρμογή. Βοηθάει στην άμβλυνση όσων λειτουργούν ως αγκάθια και μας χαλάνε την καθημερινότητα. Χαλαρώστε από ό,τι σας προκαλεί ένταση. Όλα θα γίνουν ξεκάθαρα και ένα κύμα ευδαιμονίας θα σας κατακλύσει.

Βασικό βήμα είναι η συγχώρεση.

Όχι, όμως, για τους λόγους που μπορεί να φαντάζεστε. Για την ακρίβεια, υπάρχουν λόγοι για να μη συγχωρήσετε. Μη συγχωρείτε επειδή θέλετε να αποφύγετε σημαντικά θέματα ή να ευχαριστήσετε άλλους. Μη συγχωρείτε επειδή θέλετε να υπάρχει αρμονία. Μη συγχωρείτε επειδή «πρέπει».  Η συγχώρεση πρέπει να είναι πηγαία και αυθόρμητη για να είναι αυθεντική.


Αν είστε έτοιμες να αφήσετε ανάλαφρη  την καρδιά σας και ανοικτό το πνεύμα σας, τότε ναι, είναι η ώρα να συγχωρήσετε. Βάρη όπως η δυσαρέσκεια, ο θυμός , η θλίψη, η αίσθηση ματαίωσης και ο ανταγωνισμός σας εγκλωβίζουν σε μία κατάσταση φόβου. Η συγχώρεση είναι ένα παράθυρο που φωτίζει τη ζωή και μας μαθαίνει πώς να βλέπουμε κάθε κατάσταση από διαφορετική γωνία. Φυσικά, λέγεται πιο εύκολα από ό,τι γίνεται.

Αφήστε πίσω κάθετι που σας βαραίνει με τύψεις και ενοχές. Διορθώστε ό,τι μπορεί να διορθωθεί και τα υπόλοιπα αφήστε τα στο παρελθόν, όπου και ανήκουν. Μην αφήνετε το παρόν σας να πηγαίνει χαμένο. Κάθε νέα μέρα αξίζει. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για όσα έκανε ή δεν έκανε και θεωρήστε πως οτιδήποτε συμβαίνει είναι μάθημα ζωής. Τώρα ξέρετε τι θα πρέπει να κάνετε σε παρόμοιες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

 Η γνώση είναι το δώρο που κάνει το παρελθόν στο παρόν για να είναι καλύτερο το μέλλον.

Όποτε νιώσετε να σας κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα ή σκέψεις για άλλους ή για εσάς, βρείτε έναν ήσυχο χώρο και αφιερώστε τρία λεπτά από τον χρόνο σας για να συγκεντρωθείτε σε ό,τι αισθάνεστε και να το αντιμετωπίσετε. Εισπνεύστε βαθιά, χαλαρώστε και αφήστε τη συγχώρεση να λειτουργήσει λυτρωτικά πάνω στον ψυχισμό σας.

Η συγχώρεση δεν έχει να κάνει με την αγνόηση γεγονότων, πράξεων ή λόγων άλλων ανθρώπων ή και δικών μας. Δεν κλείνουμε τα μάτια και προσποιούμαστε πως δεν συνέβησαν ποτέ. Απλώς μας επιτρέπει να μαλακώσουμε και να αντικρύζουμε με περισσότερη επιείκεια τους άλλους και εμάς τους ίδιους. Σε αντάλλαγμα μας προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μια νέα οπτική γωνία για τα γεγονότα, πιο ξεκάθαρη και βασισμένη στην αγάπη και την κατανόηση. Αποτέλεσμα αυτής της νέας αντιμετώπισης είναι να αφήνουμε ό,τι δεν μας βοηθάει, αλλά μας φθείρει και μας αλλοιώνει.  Κάθε αρνητικό συναίσθημα φεύγει και μένει χώρος για περισσότερη χαρά, ολοκλήρωση και αρμονία. Και αυτός είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να ζούμε μια ισορροπημένη  ζωή με αγάπη.

 post4life

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα