Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Διαχειριστείτε τη ζήλια σας

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα δυνατό και πολλές φορές βασανιστικό.

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα δυνατό και πολλές φορές βασανιστικό. Μπορεί να εμφανιστεί με διάφορες συμπεριφορές, σε όλες τις ηλικίες και σε διαφορετικές μορφές σχέσεων (οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική κ.ά.).
Μπορεί να έχετε νιώσει ζήλια για το σύντροφό σας, τις επιτυχίες των φίλων σας, τη δουλειά των γύρω σας, τον εργοδότη σας και για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μπορείτε να την κατανοήσετε, να την αξιολογήσετε και να αξιοποιήσετε από αυτήν όσο το δυνατό περισσότερα θετικά στοιχεία.
Η ελεγχόμενη ζήλια, που δεν ξεπερνάει το μέτρο, πηγάζει και εκφράζεται μόνο εσωτερικά, δηλαδή λειτουργώντας μόνο για τον εαυτό σας, τότε θεωρείται υγιής και ωφέλιμη. Αν για παράδειγμα, ζηλεύετε μία καλύτερη θέση στη δουλειά, μπορείτε να δώσετε κίνητρο στον εαυτό σας να αποδείξετε ότι αξίζετε μία προαγωγή.

Από την άλλη πλευρά, αν η ζήλια έχει εξωτερικές εκδηλώσεις και οδηγεί σε ακραία συναισθήματα όπως ο φθόνος ή η έχθρα, τότε πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση, η οποία χρειάζεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Προσπαθήστε να την απομακρύνετε, εστιάζοντας στις δικές σας ικανότητες και τονίζοντας την αυτοπεποίθησή σας. Όποιος τα έχει καλά με τον εαυτό του, έχει αποδεχθεί και κατανοήσει τις ικανότητες και τα όριά του, τότε δύσκολα θα βρεθεί σε αμήχανη θέση λόγω υπέρμετρης και κακόβουλης ζήλιας.
Η ζήλια λοιπόν, χρειάζεται στρατηγική για να αποβληθεί. Ξεκινήστε κατανοώντας την. Αν εντοπίσετε την ύπαρξή της και την αιτία της, τότε έχετε κατορθώσει ήδη τα μισά. Δεν σας συνιστούμε να κάνετε συμβιβασμό και να υποχωρήσετε νιώθοντας την αδυναμία σας σε κάτι ή κάποιον άλλον αλλά να φροντίσετε να εκμεταλλευτείτε τη ζήλια ως πηγή αυτο-βελτίωσης. Έπειτα, εστιάστε στο πρόσωπό σας και ενισχύστε τα σημεία στα οποία πιστεύετε ότι υστερείτε. Τέλος, περάστε στο επόμενο βήμα, αποβάλλοντας κάθε ίχνος ζήλιας με σιγουριά για αυτό που πραγματικά είστε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα