Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο πασατέμπος σας φτιάχνει τη διάθεση!


pasantempos
Ο πασατέμπος (ή αλλιώς κολοκυθόσπορος) περιέχει τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο.
Πέραν όμως από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, ο πασατέμπος είναι η κατάλληλη τροφή για να σας φτιάξει τη διάθεση! 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τις «δύσκολες ώρες» οι περισσότεροι καταφεύγουμε στα γλυκά. Έχει υπολογιστεί ότι 7 στις 10 γυναίκες και 1 στους 2 άνδρες, όταν είναι αγχωμένοι ή έχουν κακή διάθεση, βρίσκουν παρηγοριά σε γλυκές λιχουδιές. Μόνο 1 στους 7 ανθρώπους επιλέγουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης για να ξεπεράσουν τη μελαγχολία και να διαχειριστούν το στρες.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί οι σπόροι και τα όσπρια έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση και το αίσθημα ευημερίας των ανθρώπων, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι μια σοκολάτα ή ένα οποιοδήποτε άλλο γλυκό.

«Είναι κρίμα να ξεχνάμε τις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες κάθε φορά που βιώνουμε μια δυσάρεστη εμπειρία», δήλωσε η διαιτολόγος Sarah Schenker, προσθέτοντας πως πέραν του πασατέμπου, τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση είναι: ο σολομός, το ρύζι, η κινόα, τα ρεβίθια, η καρύδα, τα σπαράγγια, το σπανάκι και τα φασόλια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα