Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΝ ΟΨΕΙ

Είναι το ματς της χρονιάς;  Κάπως έτσι έχει τοποθετηθεί η κατάσταση, με βάση όσα βλέπουμε. Sold out το ΟΑΚΑ, τοποθέτηση διχτυού ασφαλείας μπροστά από το πέταλο, τρεις χιλιάδες αστυνομικοί – ματατζήδες γύρω από το γήπεδο και τρεις ζώνες ελέγχου εισιτηρίων. Επίσης υπάρχει και το σχετικό ξήλωμα των προέδρων : Εκατό χιλιάρικα πριμ ο δικός μας ( δεν είναι πρόεδρος, είναι εγγυητής ) και πεντακόσια χιλιάρικα πρόστιμο ο Βαγγέλας στους παίκτες του.
Έχω την εντύπωση οτι κάπου φαίνεται ξανά η ελληνική υπερβολή. Η οποία είναι αποτέλεσμα κύρια της παρουσίας Μαρινάκη, Μελισσανίδη στις δυό ομάδες και δευτερευόντως του σκορ του πρώτου αγώνα. Οπότε όλοι είναι περίεργοι για το τι θα γίνει. Λες και θα παλέψουν οι δυό ισχυροί άνδρες ή έστω οι στρατοί που τους φυλάνε.
Μιλάμε για την απόλυτη παρακμή. Όπως μιλάμε οτι κανονικά το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να διοργανωθεί. Αφού δεν μπορούμε ρε γαμώτο. Αφού είμαστε απολίτιστοι. Και δεν είναι τόσο πολύ το δίχτυ. Μιλάμε για τις τρεις ζώνες ελέγχου των εισιτηρίων. Δηλαδή θα αποτύχουν οι δυό πρώτες και θα σώσει την κατάσταση η τρίτη; Ή θα αναχαιτίσει την όλη φάση αυτό το δίχτυ; ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΑΥΤΟ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ; ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΙΓΕΣΑΙ;

Πάντως αυτό είναι. Έφτασε η ώρα για να παιχτεί δήθεν ποδόσφαιρο. Τρίχες δηλαδή, αφού κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτό. Όσοι θα είναι στο γήπεδο, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η νίκη. Ο Έλληνας, άρα κι ο Αεκτζής, πλέον είναι lifestyle. ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΟΥ ΕΞΩ. Αυτή η συνεχής και συστηματική ατιμωρησία αλλά και η αδυναμία του κράτους να ελέγξει ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μας έχει φέρει σε κατάσταση αμόκ. Να αγαπάμε μόνο τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο.
Δεν είμαι αυστηρός. Σχολιάζω τα τελευταία, τα οποία είναι αξέχαστα. Ενώ ανεβλήθη η κανονική αγωνιστική της σούπερ λίγδας, η ΕΠΟ δεν ώρισε τη ρεβάνς στην κανονικά ορισμένη ημερομηνία της. Ενώ έπρεπε ο αντίπαλος να παίξει την Κυριακή – ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΑΤΟ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – αυτός πήρε μιά ακόμα μέρα ξεκούρασης εν όψει ρεβάνς. Ταυτόχρονα ο ανταγωνιστής του για το πρωτάθλημα, έχει φάει κι ένα τρίβαθμο μείον για να είμαστε και σίγουροι. Κατά τα άλλα ψάχνουν οι πολιτικοί, ποιοί τροφοδοτούν την βία και γιατί έχει δημιουργηθεί αυτό το κλίμα.
Αλλά αυτό, δεν δίνει κάποια δικαιολογία στους Αεκτζήδες που θα κάτσουν σε κανονικές θέσεις κι όχι πίσω από το δίχτυ. Δικαιολογία γιά κάποια δήθεν παραπάνω βοήθεια στην ομάδα κατά το μυαλό του οποιουδήποτε σκεφτεί κάτι. Οι οπαδοί ποτέ δεν έβαλαν γκολ και ποτέ δεν προκρίθηκαν σε επόμενη φάση. Αυτό το πετυχαίνουν πάντα οι αθλητές, οι οποίοι χρειάζονται την φωνητική υποστήριξη και το τραγούδι και τέλος.
Κι υπάρχει και η χρυσή ευκαιρία, να δείξουμε οτι ερχόμαστε αλλαγμένοι. Πάντα για τη νίκη και με οποιοδήποτε σκορ ή θέαμα, αλλά μακριά από κανιβαλισμούς, τραμπουκισμούς και λοιπά τοιαύτα που διδάσκουν όσοι καταδέχονται να κάθονται σε γήπεδα πίσω από δίχτυα ασφαλείας για να περιορίζουν την αγάπη τους από πέταγμα φωτοβολίδων ευθείας γραμμής ή τσιμεντόλιθων. Και φυσικά μιλάω για όλα τα γήπεδα της Ελλάδας κι όχι μόνο για το δικό μας.
Θέλουμε την πρόκριση και γι” αυτήν παίζουμε. Όλα τα υπόλοιπα, δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ σαν ισορροπία δυνάμεων στον ελληνικό χώρο. Αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν κι άρα όλοι πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα πολιτισμού στους φαταούλες, που δέχτηκαν κιόλας εναρμονισμό των μέτρων σύμφωνα με την Ουέφα. Φανατισμένου πολιτισμού βέβαια με τα γνωστά συνθήματα  και τα τραγούδια μας. Και μαθήματα για το πώς θα δούλευαν τα security στο γήπεδο κι όχι η μαλακία που πρότεινε η οργάνωση για ύπαρξη μελών της μέσα στο γήπεδο. Να φυλάξει εμένα δηλαδή;
Πιστεύω ακράδαντα οτι θα νικήσουμε. Δεν θα προκριθούμε απλά. Πιστεύω οτι η διαιτησία θα είναι σπαθί. Πιστεύω οτι ο Σέρβος θάναι στην πάντα και το κουμάντο θα το κάνουν άλλοι στην διαχείριση του παιχνιδιού. Πιστεύω οτι οι συγκεκριμένοι δώδεκα παίκτες που διαθέτουμε, θα βγάλουν τα πάντα στο γήπεδο με δύναμη ψυχραιμίας κι όχι διάθεση ηρωισμού για το πόπολο. Χωρίς καμία αγωνία για να τρέξουν ή να εκβιάσουν καταστάσεις. Ήδη οι κότες φάνηκαν. Ο Μήτρογλου έπαθε μητρικά κι ο Βαγγέλας, δεν έρχεται. Δεν υπάρχει λόγος να τρελαθούμε απέναντι στην κλασσική ελληνική ομάδα, την ανύπαρκτη ποδοσφαιρικά φέτος.
Είμαστε όλοι ενωμένοι για τον κοινό στόχο. Τιμωρία, δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή στο μυαλό μας. Αυτή θα έρθει από του χρόνου αγωνιστικά κι όταν αποφασίσει η δικαιοσύνη να δικάσει. Αυτήν την συμπεριφορά θέλουμε να αναδείξουμε : ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ, που ακόμα τους κρατάνε εκεί κάτω σαν στελέχη. Τόσα χρόνια στην Ευρώπη, κι ακόμα είναι με τα τσαρούχια, αλα Βαρουφάκη που ούτε πουκάμισο δεν άλλαξε.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ, ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΠΑΜΕ ΡΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΑΕΤΕ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΕΚΟΡ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ. ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΜΑΔΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα