Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ό,τι έρχεται και φεύγει δεν έχει ύπαρξη


Eρώτηση: Έχω έλθει περισσότερο για να είμαι μαζί σας και όχι για να σας ακούσω. Λίγα μπορούν να ειπωθούν με λόγια, πολύ περισσότερα μπορούν να μεταβιβαστούν με τη σιωπή.
Μαχαράτζ: Πρώτα λόγια, μετά σιωπή. Πρέπει κανείς να είναι ώριμος για τη σιωπή.
Eρώτηση: Μπορώ να ζήσω στη σιωπή;
Μαχαράτζ: Το ανιδιοτελές έργο οδηγεί στη σιωπή, επειδή όταν εργάζεστε με ανιδιοτέλεια, δε χρειάζεται να ζητάτε βοήθεια. Αδιάφορος για τα αποτελέσματα, είστε πρόθυμος να εργαστείτε με τα πιο ανεπαρκή μέσα. Δεν ενδιαφέρεστε αν είστε ή όχι προικισμένος, πολύ καλά και εξοπλισμένος. Απλώς κάνετε αυτό που χρειάζεται να γίνει, αφήνοντας την επιτυχία και την αποτυχία στο άγνωστο. Γιατί το κάθε τι προκαλείται από αναρίθμητους παράγοντες, από τους οποίους η προσωπική σας προσπάθεια είναι μόνο ένας. Ωστόσο είναι τέτοια η μαγεία του νου και της καρδιάς του ανθρώπου, που και τα πιο απίθανα πράγματα συμβαίνουν, όταν συνεργάζονται η ανθρώπινη θέληση και η αγάπη.
Eρώτηση: Γιατί είναι λάθος να ζητάς βοήθεια όταν το έργο είναι αξιόλογο;

Μαχαράτζ: Ποια η σκοπιμότητα για την αίτηση βοήθειας; Απλώς δείχνει αδυναμία και άγχος. Εργαστείτε και το σύμπαν θα δουλέψει μαζί σας. Άλλωστε η ίδια η ιδέα της ορθής δράσης, σας έρχεται από το άγνωστο. Αφεθείτε στο άγνωστο όσο υπάρχουν αποτελέσματα, συνεχίζοντας να κάνετε απλώς τις αναγκαίες κινήσεις. Είστε απλώς ένας από τους κρίκους στη μακριά αλυσίδα της αιτιότητας. βασικά, όλα συμβαίνουν μέσα στο νου μόνο. Όταν εργάζεστε για κάτι ολόψυχα και σταθερά, αυτό το κάτι συμβαίνει, γιατί είναι η λειτουργία του νου να κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Στην πραγματικότητα τίποτε δε λείπει και τίποτα δεν απαιτείται, το όλο έργο είναι μόνο επιφανειακό. Στα βάθη υπάρχει τέλεια γαλήνη. Όλα τα προβλήματά σας εμφανίζονται επειδή έχετε ορίσει, και συνεπώς περιορίσει τον εαυτό σας. Όταν δε νομίζετε πως είστε αυτό ή το άλλο, κάθε σύγκρουση καταπαύει. Οποιαδήποτε προσπάθεια να κάνετε κάτι για τα προβλήματά σας είναι προορισμένη να αποτύχει, γιατί ό,τι προκαλείται από επιθυμία, μπορεί να ανακληθεί μόνο στην κατάσταση ελευθερίας από επιθυμία. Έχετε εγκλείσει τον εαυτό σας στο χρόνο και το χώρο, έχτε συμπιέσει τον εαυτό σας μέσα στο χρονικό διάστημα μιας ζωής και στον όγκο ενός σώματος κι έτσι δημιουργήσατε τις αναρίθμητες συγκρούσεις ζωής και θάνατο, ευχαρίστησης και πόνου, ελπίδας και φόβου. Δεν μπορείτε να απαλλαχθείτε από τα προβλήματα αν δεν εγκαταλείψετε τις ψευδαισθήσεις.
(από το βιβλίο “Είμαι Eκείνο”, Σρι Νισαργκαντάττα Μαχαράτζ)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα