Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ

lifehub-nlp-4

Ο καλός ύπνος είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους ανθρώπους.  Από την άλλη ο ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής ενός ανθρώπου. Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει και την ποιότητα της ζωής μας. Απλά σκέψου ότι το 1/3 της ζωής μας κοιμόμαστε.
Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για εσένα;
Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου τότε μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα που θα αναφέρω :


  1. Πότε είναι το τελευταίο σου γεύμα;
Οι Έλληνες συνηθίζουν να τρώνε λίγο προτού κοιμηθούν.  Ωστόσο είναι καλύτερο να τελευταίο σου γεύμα να απέχει 3-4 ώρες από τον ύπνο. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις μια ώρα προτού κοιμηθείς είναι να πάρεις ένα σνακ που θα περιέχει υδατάνθρακες είτε ασβέστιο ή πρωτεΐνη, που περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο ύπνο το βράδυ. Αυτοί οι συνδυασμοί τροφίμων προάγουν σεροτονίνη, μια χημική ουσία του εγκεφάλου που βοηθά στην παραγωγή της ηρεμίας.

  1. Τι κάνεις όταν δεν σε παίρνει ο ύπνος;
Εάν δεν σε παίρνει ο ύπνος λένε ότι είναι καλό να σηκωθείς και να περπατήσεις λίγο ή να δεις λίγο τηλεόραση. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να συνεχίσεις να είσαι ξαπλωμένος στο σκοτάδι. Βρες μια αναπαυτική και χαλαρωτική στάση. Άρχισε να παίρνεις βαθιές και αργές αναπνοές. Και με κάθε εκπνόη μπορείς να διώχνεις όλες τις αρνητικές σου σκέψεις. Με κάθε εισπνοή μπορείς να στέλνεις ένα κύμα χαλάρωσης σε όλο σου το σώμα. Εστίασε μόνο σε αυτό… Και παρατήρησε, χωρίς κρίση!

  1. Πόσους καφέδες την ημέρα πίνεις και πότε;
Η καφεΐνη είναι ο εχθρός του ύπνου. Η καφείνη διεγείρει το νευρικό σύστημα. Κάποιοι νομίζουν πως ένα ελαφρύ εσπρεσάκι θα τους αφήσει ανεπηρέαστους. Υπάρχει μια σύγχυση. Συνήθως το ελαφρύ έγκειται στη γεύση διότι έχει περισσότερη ποσότητα νερού στα ίδια γραμμάρια καφέ. Το πρόβλημα είναι ότι η καφείνη είναι περισσότερη με αποτέλεσμα ο ελαφρύς εσπρέσο να είναι μια βασική αιτία για την διέγερση.

  1. Πώς μυρίζει το δωμάτιό σου;
Κάποια αρώματα φαίνεται να βοηθούν τους ανθρώπους να παρασυρθούν στον ύπνο. Οι μυρωδιές της λεβάντας και του χαμομηλιού κ.α. ενεργοποιούν τη δραστηριότητα των κυμάτων άλφα στον εγκέφαλο, η οποία οδηγεί σε χαλάρωση και την αίσθηση της υπνηλίας. Προσπάθησε να αναμίξεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και βρέξε λίγο τα μαξιλάρια σου.

  1. Έχεις τα κατάλληλα χρώματα στο δωμάτιό σου;
Το χρώμα των τοίχων του υπνοδωματίου μπορεί να είναι όμορφο αλλά πολλές φορές μπορεί να προκαλεί ένταση. Μερικά χρώματα προκαλούν χαλάρωση και κάποια διέγερση. Είναι καλό να συδυάσεις την αισθητική του δωματίου σου με την ποιότητα του ύπνου σου.

  1. Πίνεις χυμό κεράσι;
Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση χυμού κερασιού βελτιώνει τον ύπνο, επειδή είναι μια φυσική πηγή της μελατονίνης και της τρυπτοφάνης. Έτσι μπορείς να προσθέσεις στο μενού σου δυο ποτήρια χυμό κερασιού. Να είναι φρέσκος κατά προτίμηση.

  1. Χρησιμοποιείς παιχνίδια του μυαλού;
Μην υποτιμάς τη δύναμη του μυαλού και της φαντασίας σου, για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Δοκίμασε αυτό: Φαντάσου το υπόλοιπο της νύχτας να σηκώνεσαι να κάνεις ένα κρύο ντους, να βγαίνεις έξω στο δρόμο και να περπατάς μέσα στο κρύο. Και τώρα απόλαυσε τη ζεστασιά του κρεβατιού σου.

Εάν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα και περιμένω νέα σου…
Να φροντίζεις τον εαυτό σου… Να σε προσέχεις κάθε μέρα και όλη τη μέρα… Να φροντίσεις να έχεις μια ήρεμη καθημερινότητα απαλλαγμένη από περιττές σκέψεις…

Ζήσε με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης
WYS NLP Life Coach
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα