Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γιατί οι Γυναίκες Απατούν τον Σύζυγό τους;

Γυναικεία απιστία, ένα καυτό θέμα.  Γιατί οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους;  




Γιατί υπάρχει τόση μιζέρια, ενοχή ανάμικτη με ευχαρίστηση, θυμός, αγανάκτηση, εκνευρισμός, λαχτάρα, ανάκατα συναισθήματα στα μέλη του ζευγαριού, και σε αυτό που απατά και στο απατημένο;

Κάποτε το συνηθισμένο ήταν οι άντρες να απατούν τις συζύγους τους.  Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το αντίθετο φαινόμενο έχει έξαρση: η γυναικεία απιστία.  Στη χώρα μας το ποσοστό των διαζυγίων έχει ανέβει θεαματικά και ένας από τους βασικούς λόγους είναι η απιστία.


Γιατί όμως οι γυναίκες απατούν το σύντροφο ή τον σύζυγό τους;

  •  Αισθάνονται παραμελημένες ή υποτιμημένες.  Πολλές γυναίκες που έρχονται στο γραφείο μου για να βάλουν τη ζωή τους και τα αισθηματικά τους σε μια τάξη δηλώνουν ότι έχουν απατήσει τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους, όχι τόσο επειδή ερωτεύθηκαν κάποιον άλλον, όσο επειδή ένιωθαν ότι ο σύζυγός τους δεν τις εκτιμούσε αρκετά.  Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες περιγράφουν ότι ο σύζυγος τους είχε δώσει το ρόλο της μαμάς/καθαρίστριας/μπέιμπι-σίτερ/εργαζόμενης ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς όμως να εκτιμάει την προσωπικότητά της ή τον κόπο της.

  • Δεν είναι συναισθηματικά κοντά με τον σύντροφο ή τον σύζυγό τους.  Για τις γυναίκες είναι σημαντικό να έχουν μια στενή συναισθηματική σχέση και επικοινωνία με τον σύζυγό τους, κάτι που οδηγεί σε καλή σεξουαλική ζωή.  Όταν μια γυναίκα αισθάνεται ‘άδεια’ μπορεί να εμφανίσει σημάδια κατάθλιψης, υπερφαγία, συναισθηματικό φαγητό, κατάχρηση αλκοόλ και να βρει κάποιον άλλον να της καλύψει το συναισθηματικό κενό.

  • Αισθάνονται μοναξιά.  Συχνά οι γυναίκες αναλαμβάνουν δύσκολους ρόλους, όπως το να μεγαλώσουν τα παιδιά, να φροντίσουν ηλικιωμένους γονείς ή να αναλάβουν ευθύνες που έχουν μεγάλο συναισθηματικό και πρακτικό κομμάτι, καθώς και ρουτίνα, αφού πρέπει να γίνονται καθημερινά.  Προκειμένου να ξεφύγουν από αυτό το μαγγανοπήγαδο, τη μοναξιά αλλά και τη βαρεμάρα της ρουτίνας, βρίσκουν κάποιον άλλον, που τις κάνει να νιώθουν πριγκίπισσες!

  • Συναισθηματική ανωριμότηταΜερικές γυναίκες έχουν ιδιαίτερα μεγάλο ‘εγώ’ και μη ρεαλιστικές προσδοκίες από το τι μπορεί να τους προσφέρει ο σύντροφός τους και η σχέση τους.  Έτσι, κάποιες γυναίκες έχουν παράλογες απαιτήσεις, υλικές ή συναισθηματικές, άλλες γυναίκες γραπώνονται από τον σύντροφό τους και περιμένουν να τις ‘σώσει’, ενώ άλλες θεωρούν ότι ο σύντροφός τους θα πρέπει να είναι ικανός να διαβάζει το νου τους και τις επιθυμίες τους και να τις πραγματοποιεί.

  • Διαταραχή στην ικανότητα σύναψης στενού συναισθηματικού δεσμού.  Γυναίκες με ιστορικό ψυχικού τραύματος ή σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική ηλικία δυσκολεύονται να συνάψουν στενούς συναισθηματικούς δεσμούς.  Έτσι, μπορεί να είναι απόμακρες, να αλλάζουν ερωτικούς και σεξουαλικούς συντρόφους πολύ συχνά ή να μην είναι πιστές στον εκάστοτε σύντροφό τους.  Γυναίκες με τραυματικό ιστορικό συνήθως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη συναισθηματικής ισορροπίας και αναζητούν την αξία τους μέσα από το σεξ και την εναλλαγή συντρόφων.

  • Σεξουαλικά ή άλλα προβλήματα στη σχέση.  Δε θα πρέπει να υποτιμήσουμε και τη μερίδα των γυναικών που βρίσκονται σε μια σχέση όπου αντικειμενικά δεν υπάρχει σεξουαλική ζωή ή υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα που εμποδίζουν τη γυναίκα από το να νιώθει ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη.  Για διάφορους λόγους, όπως φόβος, οικονομική ανασφάλεια, κοινωνική κατάσταση, η γυναίκα που δεν είναι ικανοποιημένη από τη σχέση της παραμένει σε αυτή.  Αισθάνεται παγιδευμένη και η μόνη διέξοδος που πιστεύει ότι έχει είναι να βρει παράλληλα κάποιον άλλο άντρα για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές και τις συναισθηματικές ανάγκες της. 
20 συμπεριφορές της γυναίκας που απατάει τον άντρα της

1.       Ξαφνικά κάνει μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή της και δεν ενδιαφέρεται για τα σχόλια και την αντίδραση του άντρα της.
2.       Ποτέ δε λέει που ακριβώς είναι, με ποιους, και τι ώρα θα επιστρέψει.  Ξαφνικά όλα είναι θολά.
3.       Ξαφνικά αδιαφορεί για το σεξ.
4.       Ξαφνικά η σεξουαλική σας ζωή έχει ανέβει μερικά επίπεδα.  Η σύντροφός σας έχει μάθει καινούργια πράγματα..
5.   Δεν απαντάει στα τηλεφωνήματά σας.
6.   Όταν χτυπάει το κινητό της δεν απαντάει.
7.  Ξαφνικά άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης στο κινητό της, στο κομπιούτερ της, κλπ.
8. Όταν περνάτε από κοντά της την ώρα που είναι στο κομπιούτερ το κλείνει απότομα.  
9. Την ενοχλεί η παρουσία σας.
10. Σας αποφεύγει.
11.  Κρύβει τα λεφτά της από εσάς.
12.  Ξαφνικά εργάζεται υπερωρίες.
13. Ξαφνικά αποφασίζει να πηγαίνει με τις ώρες στο γυμναστήριο.
14.  Ξαφνικά αποκτά ένα νέο χόμπι.
15.  Έχει καινούργιες φίλες και όλες είναι ελεύθερες.
16. Λέει ψέματα.
17. Το μυαλό της είναι κάπου αλλού.
18. Οι φίλοι σας προειδοποιούν να προσέξετε, ότι σας απατάει.
19. Καινούργια ρούχα/τσάντες/κοσμήματα εμφανίζονται και σας λέει ότι της τα αγόρασε η μαμά της ή η θεία της.
20. Η διαίσθησή σας σας λέει ότι σας απατάει.

greekpsychologypages

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα