Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ροχαλητό: Μην αμελείτε, επιβάλλεται διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία!


Το ροχαλητό εκδηλώνεται σε 20% έως 40% του πληθυσμού και μπορεί να προκαλεί χρόνιο πονοκέφαλο.
Το ροχαλητό δεν είναι αστεία υπόθεση. Οι άνθρωποι που ροχαλίζουν είναι πολλοί και συχνά δεν δίνεται η σημασία που απαιτείται για την αναπνευστική αυτή διαταραχή του ύπνου.
Το ροχαλητό μπορεί να εκδηλώνεται σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα. Δεν είναι μια πάθηση αλλά ένα σημείο που προκύπτει εξαιτίας μιας άλλης διαταραχής ή ασθένειας.
Οι παθήσεις που προκαλούν ροχαλητό είναι πολλές. Η άπνοια του ύπνου (υπνική άπνοια ή αποφρακτική άπνοια του ύπνου) είναι από τις σοβαρότερες ασθένειες που προκαλούν ροχαλητό.
Η παχυσαρκία και το κάπνισμα και είναι από τις συχνότερες παθήσεις ή καταστάσεις που δημιουργούν ροχαλητό. Σε κάθε περίπτωση ατόμου με ροχαλητό είναι απαραίτητο να διενεργείται έλεγχος από το γιατρό για να βρεθεί η αιτία που το προκαλεί.
Οι συνέπειες του ροχαλητού σε όλες τις ηλικίες είναι σοβαρές. Σε αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Κούραση, ατυχήματα κάθε μορφής, μειωμένη επαγγελματική απόδοση, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα ύπνου στο άτομο που κοιμάται μαζί με αυτόν ή αυτήν που ροχαλίζει, συζυγικές δυσκολίες και προβλήματα σεξ.
Είναι σημαντικό να θυμάστε μερικά σημαντικά δεδομένα για το ροχαλητό:

1. Το ροχαλητό εκδηλώνεται σε 20% έως 40% του πληθυσμού και μπορεί να προκαλεί χρόνιο πονοκέφαλο. Η θεραπεία του ροχαλητού βοηθά στη θεραπεία του πονοκεφάλου.
2. Το ροχαλητό επηρεάζει όχι μόνο το άτομο που το εκδηλώνει, αλλά και το άτομο που κοιμάται μαζί του, όπως και άλλα μέλη της οικογένειας. Είναι αιτία κούρασης, αϋπνίας, νευρικότητας και βλάπτει τη σεξουαλική ζωή.
3. Το δυνατό ροχαλητό κάθε νύχτα πρέπει να ελέγχεται. Ίσως να σχετίζεται με σοβαρή νόσο, όπως η άπνοια του ύπνου που είναι αιτία προβλημάτων της καρδίας και του εγκεφάλου.
4. Το ροχαλητό σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια και ψηλή πίεση. Πρέπει να γίνεται διερεύνηση και θεραπεία στα άτομα που πάσχουν από ροχαλητό.
5. Το 10% των παιδιών παρουσιάζουν ροχαλητό. Οι πιο συχνές αιτίες είναι τα κρεατάκια στη μύτη, ο μεγάλες αμυγδαλές και η άπνοια του ύπνου.
6. Το παθητικό, όπως και το ενεργητικό, κάπνισμα είναι αιτίες δυνατού και ενοχλητικού ροχαλητού, το οποίο εκδηλώνεται αρκετές νύκτες κάθε εβδομάδα.
7. Τα παιδιά που ροχαλίζουν έχουν πιο πολλά προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς. Επιπλέον υποφέρουν συχνότερα από άγχος και κατάθλιψη.
8. Εάν πάσχετε από ροχαλητό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Τα άτομα που υποφέρουν από σοβαρής μορφής ροχαλητό χρειάζονται θεραπεία, διότι αυτό, μεταξύ άλλων παθήσεων, σχετίζεται και με ψηλή πίεση, που οδηγεί σε καρδιακή ανεπάρκεια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα