Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Δίμηνη προθεσμία έδωσε η κυβέρνηση στους δήμους για να ισοσκελίσουν τους προυπολογισμούς τους. Διαφορετικά, τους προειδοποιεί με την υπαγωγή τους στο μνημόνιο, που ως γνωστόν ...καταργήθηκε.
Μνημόνιο στην περίπτωση των δήμων είναι ένα καθεστώς που προβλέπει πάγωμα των προσλήψεων, μετατάξεις υπαλλήλων, κατάργηση του χαρακτήρα ορισμένων υπηρεσιών με την ανάθεση τους σε ιδιώτες και βέβαια επιβολή τοπικών φόρων και αύξηση των παλαιών, με πρώτο και καλύτερο το φόρο ακίνητης περιουσίας. Με δύο λόγια, το μνημόνιο φεύγει από το κράτος, λέμε που και που καμιά μαλακία να περνά η ώρα, και πηγαίνει στους δήμους, όπου τριάντα από τους 325 ΟΤΑ είναι στο κόκκινο.

Αυτό σημαίνει πως ό,τι κερδίζει ο πολίτης από τον τερματισμό των υφεσιακών μέτρων υπέρ του δημοσίου θα το πληρώνει υπό τη μορφή τελών, εισφορών κλπ. υπέρ του δήμου στον οποίον ανήκει. Το δεύτερο βήμα είναι να καταργηθεί εντελώς η κρατική επιχορήγηση των ΟΤΑ και να αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι δημότες το κόστος λειτουργίας τους, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες.
Καλομελέτα κι έρχεται.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα