Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Περί Νοθείας και λοιπών ψυχικών νόσων


Νοθεία. Γένους θηλυκού – όπως όλα τα κακά του κόσμου εξάλλου, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής ακόμη της αιτίας εξώσεως από τον Παράδεισο. Ή μήπως η Εύα ήταν μόνο η αφορμή;
Νοθεία. Ο υποβιβασμός της ποιότητας ενός προϊόντος, μέσω της ανάμειξής του με άλλο παρόμοιο αλλά κατώτερης ποιότητας.
Νοθεία. Η αλλοίωση ενός εκλογικού αποτελέσματος.
Σκοπός, σε κάθε περίπτωση, η εξαπάτηση του αθώου, ανίδεου, ανυποψίαστου, πάσης φύσεως καταναλωτή.
Είδος ουσιαστικό. Και κατά γράμμα και κατά πράξη. Τελευταία πολύ της μοδός να αποδίδεται ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ράτσας μας, εμάς των Ελλήνων. Όχι αναίτια αλλά εντελώς εσφαλμένα και άδικα.
Σιγά μην έχουμε μόνο εμείς και μάλιστα πιότερο απ’ όλους το «ευγενές» αυτό προνόμιο. Εδώ σε άλλα κράτη γίνονται καν και καν, ας κοιτούν τα χάλια τους και ας κρίνουνε τα μούτρα τους, από χαρακτηρισμούς χορτάσαμε και ανταποδίδουμε, ευχαριστούμε! Εμείς τουλάχιστον έχουμε να επιδείξουμε πολιτισμό, ελεύθερο, ασυμβίβαστο πνεύμα, ψυχική καλλιέργεια, επιστήμη εν τη γενέσει της και άλλοτε και τώρα, ναι και εν μέσω κρίσης και εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν! Οι επικριτές μας, εκτός από το καταπληκτικό ταλέντο δημιουργίας και επικόλλησης ταμπελών, τι έχουν; Άντε, καμιά βαριά βιομηχανία, κανά παλαιοαποικιακό βόλεμα, κανά πόλεμο σε ξένα εδάφη για κατανάλωση, αποπροσανατολισμό και λάδωμα των μηχανών κοπής χαρτονομισμάτων.
Βέβαια, στις μέρες μας πλέον, που κάποιες έννοιες έχουν την τάση να «ξεχειλώνουν», νοθεία δεν αποτελούν μόνο οι ως άνω, επιθετικοί και μη, προσδιορισμοί. Νοθεία νοείται και η πώληση φούμαρων για μεταξωτές κορδέλες προς άπαντες τους ψηφίζοντες από κόμμα, κυβέρνηση, διοικητικό συμβούλιο έως και πρόεδρο συλλόγου, Ζαλόγγου, Δημοκρατίας και ούτω καθ’ εξής.
Νοθεία και η χρήση υποσχέσεων και θέσεων τύπου «ναι μεν αλλά» προς διψούντες ερωτευμένους, κακοβαλμένους ή ξεχασμένους σε ράφι ψηλό και σκονισμένο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα