Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Είναι δύσκολο να μην είναι κανείς άδικος μ’ αυτά που αγαπάει.

Λίγα πράγματα καταστρέφουν την καθημερινή ζωή περισσότερο από τους οικογενειακούς καβγάδες.
family14Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως οι περισσότερες συναισθηματικές ρήξεις δεν οφείλονται σε μεγάλες ουσιαστικές διαφορές, αλλά είναι καρπός μιας συσσώρευσης μικρών καθημερινών καβγάδων. Κατά τα φαινόμενα, ακόμα κι αν το ζευγάρι έχει ένα γόνιμο κοινό έδαφος, δεν αντέχει στη φθορά των καθημερινών τριβών που τελικά ανοίγουν ένα χάσμα ανάμεσά τους και ψυχραίνουν τη σχέση.
Γιατί, ακόμα κι όταν είμαστε διατεθειμένοι να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, το βρίσκουμε τελικά τόσο δύσκολο;

Οι επικοινωνιολόγοι συμφωνούν πως υπεύθυνη για τον πολλαπλασιασμό των τριβών ανάμεσα σε κάποιους ανθρώπους είναι η έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης. Όταν είναι κανείς ανίκανος να μπει στη θέση του άλλου και να καταλάβει την κατάστασή του, η δική του ακαμψία μετατρέπεται σε τοίχο όπου προσκρούει ο έξω κόσμος, εμποδίζοντας την πραγματική επικοινωνία.
Στο βάθος αυτών των άκαμπτων χαρακτήρων που μοιάζουν να βρίσκονται πάντα σε πόλεμο με τον κόσμο, υπάρχει συνήθως ένα υπόστρωμα μεγάλης ανασφάλειας. Επειδή αμφιβάλλουν για τις δικές τους αξίες και στόχους, αρπάζονται από την ταυτότητά τους και δεν αφήνουν τους άλλους να προσθέσουν διαφορετικές αποχρώσεις στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα πράγματα.
Όπως υπογραμμίζει ο Όσκαρ Ουάιλντ, είμαστε πιο αδιάλλακτοι, και επομένως πιο άδικοι, με τα πιο κοντινά μας πρόσωπα. Ο στενός μας κύκλος απαιτεί όλη τη συναισθηματική μας κατανόηση για να αποφευχθούν οι τριβές που ψυχραίνουν τους δεσμούς αγάπης.
«99 μαθήματα σοφίας για μια ευτυχισμένη ζωή εδώ και τώρα» Άλαν Πέρσυ εκδ. Πατάκη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα