Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νέα Σελήνη-Έκλειψη και Εαρινή ισημερία: Από το φινάλε μέχρι το νέο ξεκίνημα…ένα τσιγάρο δρόμος.

Η έκλειψη και Νέα Σελήνη της 20ης Μαρτίου στις 29 μοίρες των Ιχθύων είναι πολύ ισχυρή. Κι αυτό γιατί συνυπάρχει με την Εαρινή Ισημερία (ο Ήλιος μπαίνει στον Κριό) που συμβαίνει μία ώρα αργότερα, και η αναγέννηση του φωτός και της ζωής που συνεπάγεται, κάνει τα νέα ξεκινήματα της έκλειψης ακόμη πιο δυναμικά. Στον κύκλο του έτους, η Εαρινή Ισημερία βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ του Χειμερινού (η μεγαλύτερη νύχτα) και του Θερινού (η μεγαλύτερη μέρα) Ηλιοστασίου. Υπάρχει μια ισορροπία, δηλαδή, μεταξύ ημέρας και νύχτας.

Αυτή η έκλειψη είναι μια ισορροπία μεταξύ καταλήξεων και ξεκινημάτων. Τα ξεκινήματα είναι προφανή. Οι καταλήξεις τονίζονται γιατί η έκλειψη λαμβάνει χώρα στην τελευταία μοίρα του τελευταίου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου. Η 29η μοίρα των Ιχθύων αντιπροσωπεύει τη συμπυκνωμένη διάλυση. Οτιδήποτε μάταιο, άκυρο, φθαρμένο πρέπει να αποδεσμευτεί, για να δημιουργηθεί χώρος για τα νέα ξεκινήματα του Κριού.

Τα γεγονότα αυτής της έκλειψης μοιάζει να συνδέονται με τη Νέα Σελήνη της 18ης Φεβρουαρίου στις 29 μοίρες του Υδροχόου, καθώς υπήρχε και τότε ένα παρόμοιο μοτίβο: μια Νέα Σελήνη στην τελική μοίρα ενός ζωδίου, που ακολουθήθηκε από την είσοδο του Ήλιου στο επόμενο ζώδιο (Ιχθείς). Η Αφροδίτη και ο Άρης μπήκαν στον Κριό μόλις 2 μέρες μετά τη Νέα εκείνη Σελήνη, ενεργοποιώντας την 0 μοίρα του Κριού (μοίρα της Εαρινής Ισημερίας). Αυτή η έκλειψη, λοιπόν, μπορεί να είναι η συνέχιση ή η εντατικοποίηση του ζητήματος που προκάλεσε η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου. Ίσως τότε είχαμε έναν πρόλογο, και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το κύριο γεγονός.

Η έκλειψη στους Ιχθείς ξεκινά με μια απελευθέρωση (που μπορεί να νιώθεται και σαν μη-συμβάν), γρήγορα όμως επιταχύνεται σε κάτι που αποκτά δική του οντότητα και δυναμική. Μπορεί να περνάτε από την παθητική απελευθέρωση / ανανέωση, στην ενεργό έναρξη, και να βρίσκεστε αντιμέτωποι με ένα τέλος που συνοδεύεται από το απρόσμενο άνοιγμα μιας νέας πόρτας.

Έτσι, όμως, δεν συμβαίνει πάντα με τα ξεκινήματα και τις καταλήξεις; Δεν γίνεται να ξεκινήσετε κάτι χωρίς να απομακρυνθείτε από μια προηγούμενη κατάσταση, ούτε να κλείσετε στη ζωή σας ένα κεφάλαιο, χωρίς παράλληλα να ανοίξετε ένα νέο. Ακόμα και αν έχετε πέσει στα πατώματα γι΄αυτό που τελείωσε, και ουδόλως αντιλαμβάνεστε συνειδητά πως κάτι νέο ξεκινά, το ίδιο το γεγονός πως ο «τάδε» δεν είναι πλέον στη ζωή σας, σημαίνει ότι ανοίγετε νέο κεφάλαιο, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι. Η 20η Μαρτίου θα κάνει αυτή τη συνύπαρξη τέλους-αρχής πολύ εμφανή.

Πώς, όμως, θέλετε να είναι αυτό το καινούργιο κεφάλαιο; Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχετε πλήρη έλεγχο πάνω στα γεγονότα κατά τη διάρκεια των εκλείψεων. Είναι πολύ μεγάλα. Μπορείτε, όμως, να ελέγξετε το πώς θα αντιδράσετε, και σίγουρα έχετε λόγο στη διαμόρφωση της ποιότητας αυτού του νέου κεφαλαίου. Κι ενώ θα πρέπει να μην πάρετε τίποτα ως δεδομένο, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, καθώς τη στιγμή που κλείνει η μία πόρτα, ανοίγει μια άλλη, και αυτό συμβαίνει σχεδόν αμέσως, χωρίς ενδιάμεσο χρόνο «ανάρρωσης». Αν το συμβάν που θα σας απασχολήσει είναι επαγγελματικό, αν για παράδειγμα έχετε απολυθεί, μέχρι να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο βεβαιωθείτε ότι πετάξατε όλες τις παλιές «αποσκευές» και δεν τις κουβαλάτε μαζί στο νέο σας ξεκίνημα.

.

Ποιους θα «χτυπήσει» η έκλειψη και πού;

Πού:

◾Οι Ιχθείς στο ωροσκόπιό σας είναι εκεί όπου θα αποδεσμευτείτε, θα απελευθερωθείτε, και θα κάνετε χώρο για κάτι νέο.

◾Ο Κριός στο ωροσκόπιό σας είναι εκεί όπου θα επιταχυνθεί ο ερχομός αυτού του καινούργιου.

.

Ποιοι:

Αν έχετε γενέθλιους ή προοδευμένους πλανήτες / γωνίες / Δεσμούς στις 28-29 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, ή στη 0-1 μοίρα των παρορμητικών, θα βρίσκεστε στη «ζώνη» της έκλειψης.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα