Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Γιατί δεν μας αρέσει η Δευτέρα; Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση


hate mornings
«Σιχαίνομαι τις Δευτέρες» είναι μια φράση που ακούμε ή λέμε συχνά καθώς το ξεκίνημα της εβδομάδας φαντάζει δύσκολο και βαρετό.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι σε κάνεναν δεν αρέσει η Δευτέρα, και αυτό έρχονται να τεκμηριώσουν μάλιστα και βρετανοί επιστήμονες, όπως δημοσιεύει η Mail Online.
Συγκεκριμένα, ο Δρ Τζέισον Έλλις και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Northumbria της Μ. Βρετανίας διαπίστωσαν ότι το ένα τέταρτο των Βρετανών υποφέρει από κυριακάτικη αϋπνία, η οποία πηγάζει από την ανησυχία που προκαλεί στο άτομο η επικείμενη έναρξη της εργασιακής εβδομάδας.

Επιπλέον, και η μετακίνηση από και προς τη δουλειά δεν αφήνει το 10% των Βρετανών να απολαύσει έναν ήρεμο κυριακάτικο ύπνο.
Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Tune Hotels Group, κατά μέσο όρο οι Βρετανοί κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες, μιάμισι ώρα λιγότερο από τις οκτώ που συστήνουν οι γιατροί. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς κοιμούνται τέσσερις ή και λιγότερες ώρες.
«Κατά κανόνα, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται οκτώ ώρες βραδινού ύπνου για να ξεκουραστεί. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που κάνουν ιδιαίτερα απαιτητικές σωματικά και πνευματικά δουλειές», εξηγεί ο Δρ Έλλις.
«Η κυριακάτικη αϋπνία είναι κάτι που παρατηρούμε συχνά και δεν θα πρέπει να το αφήνουμε χωρίς θεραπεία», καταλήγει ο ερευνητής.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα