Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΒΟΥΤΥΡΟΚΑΡΥΔΟΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

(Μεταφρασμένο από το βιβλίο των σπουδών μου ''The Beauty and The Secrets'')


ΒΟΥΤΥΡΟΚΑΡΥΔΟΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1 φλυτζάνα τσαγιού βούτυρο καριτέ
1φλυτζάνα τσαγιού βούτυρο καρύδας
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φλούδα περγαμόντου η αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου η λεβάντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Κόβουμε μικρά κομμάτια το βούτυρο καριτέ και καρύδας και τα βάζουμε σε μπαιν μαρί να λιώσουν (προσοχή όχι βρασμός).Μόλις λιώσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα μείγματα απο τα αποξηραμένα η την τρφριμμένη φλούδα περγαμόντου και στο τέλος το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε το μέιγμα.
Το ρίχνουμε σε φορμάκια σιλικόνης όποιου σχήματος θέλουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

ΧΡΗΣΗ:Τα χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε μπάνιο ρίχνοντας τα στο ζεστό νερό η αν δεν θέλουμε να επιπλέουν τα βότανα το βάζουμε σε σακουλάκι γάζας η οργαντίνας.

( 1.Το Βούτυρο Καριτέ έχει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας. Το Βουτυρο Καριτε είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φαινολικές ουσίες (Phenolic compounds), οι οποίες γνωρίζουμε πως παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βουτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάϊ. Οι Κατεχίνες θεωρείται πως αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βουτυρο Καριτε περιέχει βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.
2. Το βούτυρο καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β,Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Παρόλο που είναι συμβατό με κάθε τύπο επιδερμίδας (καθώς "μιμείται", σε σύσταση, τον ανθρώπινο υποδόριο ιστό), εντούτοις συνήθως χρησιμοποιείται για λιπαρές επιδερμίδες.
3.Το αιθέριο έλαιο περγαμόντου είναι ευχάριστο, δροσερό και αναζωογονητικό για μασάζ ή μπάνιο. Αντί-καταθλιπτικό, δρα κατά του άγχους.
4. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι Είναι εξισορροπητικό για το νευρικό σύστημα, ανακουφίζει από ημικρανίες και δρα κατά της αϋπνίας.)


ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ




[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα