Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ...ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ





ΕΚΑΒ… λίγο πριν το τέρμα….
                        




ΡΟΔΟΣ  13-03-2014
Α.Π.           
ΠΡΟΣ:Γραφείο  προέδρου &   Διευθυντή παραρτήματος  
                                                                                                                    


 ΘΕΜΑ: << ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑ ΡΟΔΟΥ >>


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας κάνουμε κοινωνό, για άλλη μια φορά ,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο  τομέα μας , ως προς την σύνταξη του προγράμματος και την χορήγηση αδειών παρελθούσης  χρήσης  και να σας παραθέσουμε τις θέσεις και τις  απόψεις μας προ άμεση επίλυση τους .


Κύριε πρόεδρε γνωρίζουμε όλοι μας  τις προσπάθειες που κάνατε ώστε να ενισχυθεί ο τομέας μας το 2010 ,  προσλήφθηκαν  16 πληρώματα , για να περιοριστούν τα προβλήματα μας και να μπορέσουμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτού του τόπου.


Δυστυχώς την επόμενη χρονιά ξεκίνησε μια απαράδεκτη αποψίλωση του τομέα μας , έφυγαν 7 πληρώματα , με αποτέλεσμα το Σωματείο μας να ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου που έχει φτάσει μέχρι τα Δικαστήρια .



Και ερχόμαστε σήμερα κύριε πρόεδρε και προσπαθούμε με 43 πληρώματα  να καλύψουμε τον τομέα Ρόδου με δύο  ασθενοφόρα , τον τομέα Έμπωνα και Αρχαγγέλου  με ένα ασθενοφόρο, ένα Τηλεφωνικό Ασυρματικό Κέντρο , ένα ασθενοφόρο για τακτικά περιστατικά και ένα τμήμα αεροδιακομιδών φύση  αδύνατο με το υπάρχων προσωπικό  . 


Την περσινή θερινή περίοδο καταφέραμε και καλύψαμε τις ανάγκες του νησιού μας με τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων και στις μετακινήσεις συναδέλφων , την θερινή περίοδο , από άλλα παραρτήματα αν και η ιδανικότερη και οικονομικότερη  λύση ήταν η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον τότε Υπουργό Υγείας


Από το φθινόπωρο και μετά όμως  δουλεύοντας στο έπακρο των δυνατοτήτων μας καταφέραμε και  φέραμε  εις πέρας το δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί ,στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών και στην διακομιδή των τακτικών ,  με μειωμένα ρεπό και μόλις και με τα βίας καταφέραμε τον Δεκέμβριο του 2014 να ξεχρεώσουμε τις άδειες του 2013 .


Ενημερωτικά αναφέρω ότι για να κάνει κάποιος χρήση της κανονικής του αδείας, λόγω κάποιου σοβαρού προβλήματος  θα έπρεπε οι υπόλοιποι να δουλεύουν με ακόμα λιγότερα  ρεπό.


Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται μέσα στην ίδια υπηρεσία υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και γίνεται εμφανή η ανισοκατανομή των θέσεων όλα αυτά τα χρόνια .


Επιτάσσεται όμως κύριε πρόεδρε η λειτουργία και τέταρτου ασθενοφόρου και την χειμερινή περίοδο λόγω του πληθυσμού του νησιού μας , των απομακρυσμένων κοινοτήτων και των μεγάλων αποστάσεων  από το νοσοκομείο μας . Τα δυο κέντρα υγείας , Αρχαγγέλου και Έμπωνα , καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία υπολειτουργούν όσο για το ιατρείο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου έχει μείνει χωρίς ιατρό εδώ και ένα χρόνο με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά πολύ το έργο μας  .


Ένα παράδειγμα κύριε πρόεδρε είναι ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2014 είχαμε 660 περιστατικά και την ίδια περίοδο του 2015 διεκπεραιώσαμε  1360 περιστατικά .


Ζητάμε την κάθετη και  άμεση παρέμβαση σας κύριε πρόεδρε για την  μετακίνηση πέντε  πληρωμάτων  για τον μήνα Απρίλιο  και  από τον μήνα Μάιο και όλη την θερινή περίοδο  είκοσι πληρωμάτων   για να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε άδειες και κάποια ρεπό , χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην  έκρυθμη λειτουργία του τομέα μας και να βγάλουμε τουλάχιστον  τέσσερα οχήματα , όλο το εικοσιτετράωρο και ένα τακτικών το πρωί και το απόγευμα , από τομείς και παραρτήματα που είναι υπεράριθμα και δεν αντιμετωπίζουν τα δικά μας   προβλήματα .


 Ζητάμε πλήρης εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 49 της χορήγησης της κανονικής αδείας και των ρεπό  των υπαλλήλων ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας θερινής περιόδου .


 Ειλικρινά όμως μετά από 18 χρόνια υποσχέσεων έχουμε κουραστεί και ψυχικά και σωματικά δουλεύοντας  στα όρια μας .


Αν το δίκαιο αίτημα μας δεν γίνει δεκτό αυτή την φορά  το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε χρήση του δικαιώματος της απεργίας και να δουλεύουμε με όσες βάρδιες μας αναλογούν τον μήνα .


Κάτι που εμείς ειλικρινά δεν το επιθυμούμε .



Για το Δ.Σ.





      ο πρόεδρος                                                               ο γραμματέας


Ρουσάκης Δημήτριος                                                      Λαπάκης Βασίλης 





Κοιν. Υπεύθυνο τομέα Ρόδου κ. Τσιμπλέκα Χαράλαμπο 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα