Σάββατο 25 Απριλίου 2015

25 τρόποι για να απαλλαγείτε από την φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις!!

Η φλεγμονή προκαλεί τόσο οξύ όσο και χρόνιο πόνο. Η κατανόηση του τι σημαίνει φλεγμονή είναι καίριας σημασίας για τη μείωση αυτής, και της βελτίωσης της υγείας σας.
Ο κόσμος της ιατρικής καταλαβαίνει δύο τύπους φλεγμονής: την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια. Το πρώτο βήμα για την κατανόηση της διαφοράς μεταξύ αυτών είναι το πρώτο βήμα της θεραπείας.
25 τρόποι-να-get-απαλλαγούμε-του-φλεγμονή και-από κοινού πόνου
Η πρωτοβάθμια φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία στο ανθρώπινο σώμα. Περιλαμβάνει την απομάκρυνση των τοξινών και την αποκατάσταση των κυττάρων. Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα, και δεν προκαλεί πόνο, απλά το σώμα σας αυτοεπισκευάζεται. Όταν η πρωτογενής φλεγμονή δεν κάνει τη δουλειά της, η δευτερογενής φλεγμονή παίρνει τη θέση της.
Συνοδεύεται με πόνο και πρήξιμο. Το σώμα σας χρησιμοποιεί τον πόνο ως έναν τρόπο για να σας πει ότι κάτι είναι λάθος, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Η δευτεροβάθμια φλεγμονή είναι ένα είδος ένδειξης ότι η πρωταρχική φλεγμονή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Για να αποφευχθεί η δευτερογενής φλεγμονή αυξήστε τις πρωτογενείς ικανότητες φλεγμονής του σώματός σας, έτσι ώστε να μπορείτε να ανοικοδομήσετε και να απεξαρτηθείτε το ίδιο αποτελεσματικά.
Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές για το πώς να αυξήσετε τις ικανότητες του σώματός σας για  απεξάρτηση και να ξαναβρείτε τον εαυτό σας, ώστε να αποφεύγεται οποιονδήποτε κοινό πόνο δευτερογενής φλεγμονής:
1. Ύπνος
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή υγεία. Καθώς κοιμάστε, το σώμα σας ανακατασκευάζεται και επισκευάζεται μόνο του. Η δευτεροβάθμια φλεγμονή είναι αρκετά συχνή σε άτομα που δεν έχουν αρκετό ποιοτικό χρόνο ύπνου.
2. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Αυτά τα λίπη διεγείρουν τις πρωτογενείς λειτουργίες της φλεγμονής, καθιστώντας έτσι το σώμα σας πιο αποτελεσματικό. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι εύκολο να βρεθούν, οπότε η προσθήκη τους στη διατροφή σας είναι αρκετά απλή.
3. Μηλόξιδο
Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι το κλειδί στην πρωτοβάθμια φλεγμονή, έτσι στηρίζοντας το, υποστηρίζετε τη γενική υγεία σας.
4. Πράσινα φύλλα
Περιέχουν φυτοχημικά, θρεπτικά συστατικά και ένζυμα που υποστηρίζουν την πρωτογενή φλεγμονή και μειώνου τα συμπτώματα της δευτεροβάθμιας φλεγμονής.
5. Υγεία του εντέρου
Το 80% της άμυνας του σώματος είναι στα έντερα σας. Η υγεία των εντέρων σας είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία σας. Συμπληρώστε την καθημερινή διατροφή σας με προβιοτικά για να διατηρηθεί η καλή εντερική υγεία.
6. Ενυδάτωση
Το νερό τροφοδοτεί κάθε δυνατή διαδικασία στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς φλεγμονής. Τα κύτταρα χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν - αυτό είναι το πιο βασικό επίπεδο. Προσθέτοντας ένα μεταλλικό συμπλήρωμα στο νερό σας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία σας και να αποφύγετε σοβαρή φλεγμονή.
7. Κουρκούμη
Είναι μία υπερτροφή όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση φλεγμονής. Κάθε μία από τις μελέτες που διεξάγονται στη βάση του ζητήματος αυτού έχει αποδειχθεί ότι η πιπερόριζα έχει τη δύναμη να πολεμήσει την δευτερογενή φλεγμονή.
8. Τζίντζερ
Είναι άλλη μία υπερτροφή που είναι πλούσια σε αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις που υποστηρίζουν όλες τις διεργασίες στο σώμα σας. Συνδυάστε τζίντζερ, κουρκούμη και μέλι σε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι για να αντιμετωπίσετε την φλεγμονή.
9. Μαγνήσιο
Είναι το δεύτερο κοινό στοιχείο στα ανθρώπινα κύτταρα. Περίπου το 80% του πληθυσμού στερείται μαγνήσιο, χωρίς καν να το γνωρίζει. Τα υγιή κύτταρα είναι η βάση της καλής υγείας, και το μαγνήσιο έχει έναν κρίσιμο ρόλο.
10. Αλάτι Epsom 
Είναι μία φυσική καθαρή ανόργανη ένωση. Αποτελείται από μαγνήσιο και θειικό, που σημαίνει ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσει περισσότερο μαγνήσιο στο σώμα σας. Χαλαρώστε στο ζεστό μπάνιο με λίγο αλάτι Epsom, διαλύοντας το σε αυτό, είναι ένας ωραίος τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία σας.
11. Αιθέρια έλαια
Είναι καταπληκτικά για την ευαισθησία και τον πόνο. Επιλέξτε μέντα και ευκάλυπτο. Το έλαιο λεβάντας προκαλεί μια κατάσταση ηρεμίας. Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε ποιο έλαιο πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και πώς. Ελέγξτε αυτό τον οδηγό για αιθέρια έλαια  για να βελτιώσετε την υγεία σας και την πρωτοβάθμια φλεγμονή.
12. Κεράσια και χυμός κερασιού
Τα κεράσια και ο χυμός τάρτας κερασιού μειώνουν την οξύτητα στο σώμα σας, και έτσι αποτρέπουν την εμφάνιση της δευτερογενής φλεγμονής.
13. Σάουνα
Είναι ένας ωραίος τρόπος για να ιδρώσετε, μια εξαιρετική μορφή αποτοξίνωσης. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, και η πράξη της εφίδρωσης βοηθά την πρωτογενή φλεγμονή.
14. Καγιέν
Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό συστατικό στο πιπέρι καγιέν. Όχι μόνο δίνει στο πιπέρι την πικάντικη γεύση του, καταπολεμά επίσης από την φλεγμονή. Το ότι είναι πικάντικο μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει δυσπεψία, οπότε φροντίστε να μάθετε τι το σώμα σας ανέχεται καλύτερα.
15. Δενδρολίβανο
Είναι εξαιρετικά εύκολο να το φυτέψετε στο σπίτι, και ο καθένας μπορεί να το κάνει. Μπορεί να μην έχει σούπερ αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως το τζίντζερ και η κουρκούμη, αλλά περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6 και είναι ένα καταπληκτικό αντι-φλεγμονώδες με τον δικό του τρόπο.
16. Φασκόμηλο
Απορροφάται εύκολα από τον πεπτικό σωλήνα και είναι πλούσιο σε ροσμαρινικό οξύ. Είναι ένα εκπληκτικό αντιοξειδωτικό και αντι-φλεγμονώδης παράγοντας. Το φασκόμηλο παρέχει ένα ευρύ φάσμα ωφελειών για την υγεία και μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε στα φαγητά σας ως μπαχαρικό.
 17. Νύχι Διαβόλου
Είναι ένα φρούτο της Νότιας Αμερικής και είναι σπουδαίο όταν πρόκειται για την καταπολέμηση του ερεθισμού. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και καιρό για την καταπολέμηση του πόνου.Το όνομά του προέρχεται από την αγκιστροειδή δομή επί της εξωτερικής επιφανείας του καρπού.
18. Κρυοθεραπεία
Το να  παγώσετε τον εαυτό σας μπορεί να ακούγεται παράξενο και αστείο, αλλά οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο το κάνουν πάντα. Με τη μείωση της θερμοκρασίας της επιφάνειας του δέρματός σας, βοηθάτε το δέρμα να αντλήσει τις τοξίνες από το εσωτερικό του σώματός σας και, συνεπώς, βοηθάτε στην προώθηση της καλής φλεγμονής.
19. Κάνναβη
Στην πραγματική ζωή, η κάνναβη μπορεί να κάνει λίγο πολύ για την υγεία σας, κάτι που εξηγεί γιατί είναι απολύτως παράλογο το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι παράνομη. Το Cannabichromene, ένα κανναβινοειδές που εντοπίστηκε στην κάνναβη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
20. Θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου (HBOT)
 Πρακτικά είναι αναπνοή 100% καθαρού οξυγόνου σε πίεση που είναι υψηλότερη από την φυσιολογική. Ωθεί περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρά σας και τα κάνει να λειτουργούν σούπερ-αποτελεσματικά. Πρόκειται για ένα πραγματικό έναυσμα για την καλή φλεγμονή.
21. Βελονισμός
Είναι μια αρχαία τέχνη στην οποία τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα αξιοποιούνται και ισορροπούνται. Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία και οξυγόνωση των ιστών. Η κυκλοφορία ανακουφίζει από τον πόνο και ξεπλένει τις τοξίνες που προκαλούν φλεγμονή.
22. Tai Chi
Οι αργές κινήσεις και ο έλεγχος των μυών παρέχουν καταπληκτικά αντι-φλεγμονώδη αποτελέσματα. Απαλλάσσει από το άγχος, προωθώντας έτσι την πρωτεύουσα φλεγμονή.
23. Πράσινο τσάι
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις. Το πράσινο τσάι προωθεί την αποτοξίνωση και ανακουφίζει από το άγχος.
24. Διατροφή
Είναι καίριας σημασίας. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το κόκκινο κρέας, τα τρόφιμα υψηλής πουρίνης, και τα πρόσθετα. Όσο λιγότερες τοξίνες τρώτε, τόσο λιγότερες θα πρέπει να ξεφορτωθείτε.
25. Γιόγκα
Όπως και με το Τάι Τσι, η γιόγκα ενισχύει την κυκλοφορία , τη μυϊκή δύναμη και χαλάρωση. Είναι εύκολο να το κάνετε, και μπορείτε να την κάνετε στο τοπικό γυμναστήριο σας ή στην άνεση του σπιτιού σας.
Πηγές: buynongmoseeds + Young Living + Health + Women to Women + healthyfoodhouse  _

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα