Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΜΕΙΩΣΗ 36% ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ!


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Όχι μόνο αύξηση αλλά και ...μείωση αποδοχών σε σχέση με το 2011 μπορεί να επιφέρει η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού την πρώτη Οκτωβρίου και στα 751,39 την πρώτη Ιουλίου 2016. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση ενώ ξεπάγωσε τις τριετίες, απέφυγε εν τούτοις να τις συμπεριλάβει ως συμπλήρωμα του νέου κατώτατου μισθού στο νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Μοιάζει τρελό και παλαβό, αλλά αυτό οδηγεί σε μείωση έως και 36% στις αποδοχές των εργαζομένων σε σχέση με το 2011. Τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν ότι η ονομαστική μείωση του εργατικού εισοδήματος φτάνει το 25%, ενώ η πραγματική μείωση ανέρχεται στο 45%!


Από τις Περιοδικές Δηλώσεις, που υποβάλλονται στο ΙΚΑ, για τις ημέρες ασφάλισης και τις αποδοχές των μισθωτών, προκύπτει πως ενώ το 2009 οι συνολικές μεικτές αποδοχές (περιέχονται δηλαδή οι εισφορές του εργαζόμενου και ο φόρος που τους αναλογεί) ήταν 34,3 δισ. ευρώ, το 2013 οι μεικτές αποδοχές κατρακύλησαν στα 25,9 δισ. ευρώ (!)

Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ 2009 και 2013, το εργατικό εισόδημα συρρικνώθηκε κατά 8,4 δισ. ευρώ και σε ποσοστό κατά 24,5%. Άν όμως υπολογισθεί και η αύξηση, π.χ 4% ετησίως που θα έπρεπε να είχε δοθεί στους μισθούς όπως συνέβαινε τα πριν από την κρίση χρόνια, τότε οι απώλειες προσεγγίζουν όντως το εξωπραγματικό 45%.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα