Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Είσαι Σίγουρος ή Αγενής στο διάλογο; 7 τρόποι να αντιληφθείς τη διαφορά


EPITYXIA-VASO-FATOYROY-EISAI-SIGOYROS-H-AGENHS-STO-DIALOGO
Όταν συνδιαλεγόμαστε με άλλους ανθρώπους έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη γνώση να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας, ανεξάρτητα από τον αντίλογο. Πολλοί όμως πέφτουν στην παγίδα και από σίγουροι για τη γνώμη τους, καταλήγουν να είναι αγενείς ως προς τους συνομιλητές τους. Εσύ κρατάς τις ισορροπίες;

  1. Ο Σίγουρος μιλάει αργά, τονίζοντας κάθε λέξη, έχοντας επίγνωση των λόγων του και των επιχειρημάτων του. Ο Αγενής μιλάει πολύ γρήγορα και συχνά πέφτει σε σύγχυση.
  2. Ο Σίγουρος κρατάει οπτική επαφή με τους συνομιλητές του, αντιθέτως ο Αγενής τους αγνοεί και κοιτάζει πάντα κάπου αλλού.
  3. Ο Σίγουρος δεν χρησιμοποιεί ποτέ ψεύτικα επιχειρήματα σε αντίθεση με τον Αγενή.
  4. Ο Σίγουρος δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του, ενώ ο Αγενής ανεβάζει τους τόνους της συζήτησης και προκαλεί αναπόφευκτες συγκρούσεις.
  5. Ο Σίγουρος σπάνια εκφράζει με υπονοούμενα τις απόψεις του, αντιθέτως ο Αγενής τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ίντριγκες.
  6. Ο Σίγουρος δίνει στους συνομιλητές του τον απαραίτητο χρόνο και χώρο να εκφραστούν, σε σύγκριση με τον Αγενή που λατρεύει το μονόλογο.
  7. Ο Σίγουρος σπάνια καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς, σε σχέση με τον Αγενή που χρησιμοποιεί κατά κόρον «ταμπέλες» και επιθετικούς προσδιορισμούς καμουφλαρισμένους με τις «καλές» του προθέσεις, εναντίον των συνομιλητών του.
Φωτό από: startupcollective.com

tsemperlidou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα