Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Οι 8 μεγαλύτεροι μύθοι για τα μικρόβια!!

8 μεγαλύτερους μύθους για τα μικρόβια

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να διατηρούμε τον εαυτό μας - και τον περιβάλλοντα χώρο μας - καθαρό και υγιεινό ώστε να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο κάποιας αρρώστιας. 

Αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τα μικρόβια; 

Διαβάστε μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για τα μικρόβια.



ThinkstockPhotos-115537529

1. Μπορείτε να ασθενήσετε από ένα κάθισμα τουαλέτας.
Υπάρχει η πιθανότητα να ''κολλήσετε'' κάποια ασθένεια απλά με το να καθήσεται στο κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας; Σχεδόν σίγουρα όχι. 
Αυτός είναι ένας μύθος που απλά δεν θα πεθάνει ποτέ. 
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, αλλά να είστε σίγουροι, είναι τόσο μικρή ώστε δεν αξίζει πραγματικά να ανησυχείτε. 
Και εκείνα τα καπάκια του καθίσματος της τουαλέτας; Λοιπόν, είναι περισσότερο για ψυχολογική προστασία παρά θέμα υγιεινής.
2. Ο νεροχύτης είναι το μέρος με τα περισσότερα μικρόβια στην κουζίνα.
Όχι! Σύμφωνα με την έρευνα από τον οργανισμό NSF International , το μέρος της κουζίνας με τα περισσότερα μικρόβια είναι το ψυγείο λαχανικών και τα ντουλαπάκια με το κρέας, το μπλέντερ, τα ανοιχτήρια κονσέρβας, και οι σπάτουλες από καουτσούκ .

ThinkstockPhotos-137469426
3. Οι στεγνωτήρες χεριών της τουαλέτας δεν είναι ασφαλείς.
Είναι βέβαιο ότι οι στεγνωτήρες χεριών είναι λιγότερο υγιεινοί από το χαρτί υγείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πειστική απόδειξη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Παραδόξως, υπάρχει πολύ λίγη έρευνα σε αυτό το θέμα, και ένα μεγάλο μέρος της έρευνας που έχει δημοσιευθεί έχει χρηματοδοτηθεί, ή διαψευσθεί, από αυτές τις δύο ανταγωνιστικές βιομηχανίες.
Μέχρι να υπάρξει ένα οριστικό συμπέρασμα, η καλύτερη άμυνα σας είναι να πλένετε τα χέρια σας όσο το δυνατόν καλύτερα - για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα - και να είστε βέβαιοι ότι τα χέρια σας είναι τελείως στεγνά όταν φεύγετε από την τουαλέτα.
4. Τα αεροπλάνα είναι ασφαλή.
Αν έχετε δει ποτέ έναν συνεπιβάτη με μια μάσκα προσώπου σε ένα αεροπλάνο, πιθανώς έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα αεροπλάνα δεν είναι ακριβώς το ασφαλέστερο μέρος για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα κι αν τα αεροπλάνα καθαρίζονται τακτικά, είναι ακόμα προπύργια μικροβίων και  βακτηρίων που μπορούν να ζήσουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Το νερό στα αεροπλάνα μπορεί να είναι επικίνδυνο, επίσης. Σε μία μελέτη που διεξήχθη από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος Των Ηνωμένων Πολιτειών, το 15% του νερού στα αεροπλάνα βρέθηκε θετικό για κολοβακτηρίδια, που χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα επιβλαβή βακτήρια.
200456423-001

5. Το στόμα του σκύλου είναι καθαρότερο από το στόμα ενός ανθρώπου.
Λυπούμαστε, αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Μπορεί να υπάρχει μια μακροχρόνια πεποίθηση ότι ο αγαπημένος σκύλος σας έχει καθαρότερο στόμα από το δικό σας, αλλά, επίσης, υπάρχει ένας μεγάλος παράγοντας που συχνά παραβλέπεται: τα είδη βακτηρίων που βρέθηκαν σε στόματα σκυλιών »είναι συνήθως διαφορετικά από τα είδη βακτηρίων που βρέθηκαν στο στόμα ανθρώπων». Δεν αποτελεί απλά μια δίκαιη σύγκριση.
6. Τα σφουγγάρια είναι καλά για τον καθαρισμό της κουζίνας.
Είναι ένα σφουγγάρι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας σας; Όχι! Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι δεν θα καθαρίσετε τους πάγκους σας. Αυτό που θα κάνετε στην πραγματικότητα είναι να  διασπείρετε τα μικρόβια τριγύρω. Τα σφουγγάρια συνήθως περιέχουν εκατομμύρια βακτήρια, και αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε στον πάγκο σας! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες.
Αν εξακολουθείτε να επιμένετε στο σφουγγάρι, φροντίστε να το καθαρίζετε καθημερινά - ένα γρήγορο ''zap'' στο φούρνο μικροκυμάτων θα σκοτώσει σχεδόν όλα τα μικρόβια - και να το αντικαταστείτε συχνά.
Φύτρα Προστασίας

7. Το αντιβακτηριακό σαπούνι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τα μικρόβια.
Τα καθαρά χέρια είναι ένας από τα απλούστερους και καλύτερους τρόπους με τον οποίο μπορείτε να κρατήσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας υγιείς. Αλλά είναι το αντιβακτηριακό σαπούνι η καλύτερη λύση;
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δεν υπάρχει πραγματικό όφελος για τα αντιβακτηριακά σαπούνια σε σύγκριση με τα συνηθισμένα σαπούνια. Στην πραγματικότητα, τα αντιβακτηριακά σαπούνια περιέχουν χημικές ουσίες που δεν έχουν ελεγχθεί διεξοδικά. Ακόμα περισσότερα δεδομένα έχουν δείξει ότι οι κίνδυνοι υπερβαίνουν τα οφέλη του αντιβακτηριακού σαπουνιού.
8. Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων είναι αλήθεια.
Συγγνώμη, παιδιά, αυτό έχει εντελώς καταρριφθεί. Η μια μελέτη ύστερα από την άλλη, τόσο σε ερευνητικά εργαστήρια όσο και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, έχουν αποδείξει ότι τα επικίνδυνα βακτήρια μπορούν να κολλήσουν τις τροφές που πέφτουν στο πάτωμα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, όχι σε 5 δευτερόλεπτα. Αν το φαγητό σας πέσει στο πάτωμα, θεωρείστε το ως χαμένη υπόθεση.
Πηγή:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα