Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
H διέλευση του Ήλιου είναι ιδιαίτερα σημαντική στη προβλεπτική Αστρολογία. 
Ο Ήλιος ως πηγή ενέργειας του ηλιακού συστήματος, ως τέτοια λειτουργεί και στο ωροσκόπιο. Για αυτό η θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπιο, από ζώδιο και οίκο, θεωρείται ως η πλέον σημαντική. Έτσι ο διερχόμενος Ήλιος από τα ζώδια και τους οίκους, σε συνάρτηση με τις όψεις που σχηματίζει κάθε μήνα, καθορίζει την αντίδραση του ατόμου στη διάρκεια της ετήσιας κίνησης (12 μήνες), καθώς και της ημερήσιας (24 ώρες) περιφοράς. Η μέση ημερησία κίνηση του Ήλιου είναι (0ο 59' 8''). Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ήλιος ελέγχει τη βασική ενέργεια του σώματος, οι Διελεύσεις του Ήλιου παίζουν έναν εξίσου σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας του ανθρώπου.

Κάθε φορά που ο διελαύνων Ήλιος επηρεάζει αρνητικά το γενέθλιο ωροσκόπιο ή επηρεάζεται ο ίδιος από τη διέλευση άλλων πλανητών παρατηρούνται κρίσεις στη θέληση και γενικότερα στην προσωπικότητα του ατόμου, εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων του με άλλους ανθρώπους. Αυτό όμως, του δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.

Έτσι, οι τομείς που επηρεάζονται από τη διέλευση του Ήλιου αποκτούν μεγαλύτερη έμφαση, εφόσον μέσω αυτών το άτομο θα προσπαθήσει να εκφράσει τον εαυτόν του. Οποιαδήποτε ήττα, αυτήν την εποχή θα του προκαλέσει μία αρνητική συναισθηματική κατάσταση. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι αρνητικές όψεις που σχηματίζονται από τη διέλευση του Ήλιου μπορεί να επιφέρουν εποχιακά προβλήματα υγείας.

Ο Ήλιος στην Αστρολογία συμβολίζει το αρσενικό φύλο, έτσι στη θετική του έκφραση, μπορεί να σηματοδοτεί τη συνάντηση με έναν άνδρα που θ΄αποδειχθεί πολύ χρήσιμος ή στην αντίθετη περίπτωση με κάποιον που θα γίνει αιτία προβλημάτων. Ο Ήλιος ως συγκεντρωτικός πλανήτης επίσης, συγκεντρώνει τα θέματα που συνδέονται τόσο με τον οίκο από τον οποίο διέρχεται, όσο και με το γενέθλιο πλανήτη που υπάρχει μέσα σε αυτόν. Μπορεί ακόμη, να επηρεάζει και κάθε άλλον πλανήτη ο οποίος διελαύνει συγχρόνως από τον ίδιο γενέθλιο πλανήτη.

Διερχόμενος από τους βραδυκίνητους πλανήτες θα ενεργοποιήσει τα θέματα που εξουσιάζονται από αυτούς και θα καθορίσει τη φύση των γεγονότων που θα εκδηλωθούν την ημέρα της διέλευσης και των οποίων οι επιδράσεις μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες. Βέβαια, για να καταλήξουμε σε μία σοβαρή πρόβλεψη θα πρέπει οι πλανήτες που συμμετέχουν να βρίσκονται σε μεταξύ τους όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Αν είναι έτσι, αυτή θα πρέπει να είναι μία σημαντική μέρα.

Η διέλευση του Ήλιου από μόνη της, χωρίς άλλη συγχρόνως διέλευση, προκαλεί γεγονότα μικρότερης σημασίας. Πολλές φορές, ο Ήλιος συμβαίνει να περνά ακριβώς πάνω από τη γενέθλια θέση του μία ημέρα πριν ή μετά τα γενέθλια σου. Γι αυτό, μπορεί να μη νιώσεις ανήμερα των γενεθλίων σου την επιρροή του αλλά μία ημέρα πριν η μετά. Αυτή η διέλευση του Ήλιου καθορίζει το ετήσιο ωροσκόπιο (solar return) δείχνοντας εν μέρει τα γεγονότα της χρονιάς.

Όλες οι διελεύσεις του Ήλιου δε δείχνουν πάντα γεγονότα η κάτι ξεχωριστό, όμως έστω και ασυνείδητα τις αντιλαμβάνεσαι, επειδή ο Ήλιος είσαι "εσύ" και συνεπώς, ενεργοποιεί το "εγώ" σου. Σε όψη συνόδου και αντίθεσης έρχεται μόνο μία φορά το χρόνο με τους γενέθλιους πλανήτες σου, αλλά σχηματίζει δύο φορές το χρόνο όψεις τετραγώνου (90) μοιρ. τριγώνου (120)μοιρ., εξαγώνου (60), ημιτετραγώνου (45) και ενλαμισμισι τετραγώνου.

Όταν ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση μ΄ ένα γενέθλιο πλανήτη, σημαίνει ότι βρίσκεσαι στο ζενίθ των ενεργειών σου και στο στάδιο αυτό που κρίνεται η καλή ή όχι καλή εξέλιξη όσων είχες ξεκινήσει έξι μήνες πριν. Τα τετράγωνα που σχηματίζονται ένα τρίμηνο πριν και ένα μετά τα γενέθλια σου λειτουργούν σα μία εξασθενημένη φλόγα. Σε αυτές τις περιόδους, πρέπει να δείξεις μεγαλύτερη αυτοπροστασία. Να ελέγχεις το διαιτολόγιο σου, να κοιμάσαι τις κανονικές ώρες, να αποφεύγεις τη σκληρή δουλειά κ.λπ.

(απόσπασμα από το βιβλίο μου ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ


yiotakalogera

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα