Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο σπόρος και η σκιά του Πλάτωνα? Πλάτανου? Πλανήτη?



Τόσες χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη μας, έχουν «πέσει» τόσοι «σπόροι»- «γόνοι», για να αποκτήσουμε εμείς κάποτε μία«σκιά»*.
(σκιά* =βλέπε τη σημείωση κάτω- κάτω στο τέλος του κειμένου) .


Γόνοι – σπόροι που αν για λίγο κανείς ασχοληθεί μαζί τους, θα δει ότι ήταν δημιουργήματα ενός Ανώτερου Νοητικού Πόλου. Ούτε του Νότιου, ούτε του Βόρειου, αλλά του Υπερσυμπαντικού Νου.

Εκείνου του Νου, που κάνει προσπάθειες να μας αφυπνίσει. Μέχρι που στον Μεγαλύτερο Γόνο Του τον Ιησού, του ανέθεσε να μας δείξει και να μας πιστοποιήσει το Μεγαλείο του Θεοί Εστέ, του ότι Είμαι Είστε.

Όλα αυτά από την εποχή του Πλάτωνα μέσα από το σπήλαιο και από την πολιτεία υπήρχαν κρυμμένα κλειδιά τα οποία μέσα από την διάνοιξή τους, υπάρχει όλο το Υπερσυμπαντικό σχέδιο και ο τρόπος του Θεοί Εστέ σε απόλυτη εφαρμογή.

Όλο το σχέδιο στηρίχθηκε πάνω στον Ορφέα και όλη η γνώση δομήθηκε από εκεί και μετά. Τα Ορφικά ήταν αυτά που έδωσαν τις βάσεις για να δομηθεί και να αναπτυχθεί κάθε γόνος. Οι γνώσεις αυτές χάθηκαν ανά τους αιώνες, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να τα θέσει σε εφαρμογή και μάλιστα ο καθένας έκανε αυτά που νόμιζε. Η γνώση χάθηκε, εκεί πίσω. Μόνο που δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ανασκαφές για να την ανακαλύψουμε, δεν είναι θαμμένη, όπως τάφοι και μνημεία. 

Αλλά η γνώση αυτή είναι πολύ καλά κρυμμένη μέσα σε αυτά τα κείμενα. Στην Πολιτεία και το σπήλαιο του Πλάτωνα. Ο οποίος έδωσε την γνώση έτσι καλυμμένη γιατί ήξερε πως μόνο ένας Υπερσυμπαντικός Νους θα μπορέσει να βρει και να ανακαλύψει τα κλειδιά που ανοίγουν τις κρυμμένες Πύλες που πίσω τους έχουν όλα όσα χρειάζεται ένας ΆΒΑΤΑΡ πάνω στον πλανήτη για να μπορέσει να δημιουργήσει τον Πλάτανο όπου από εκεί θα χαίρει κάθε λεπτό την στιγμή της δημιουργίας του.

Εμείς όμως παρασυρθήκαμε από το «ρέμα» και έτσι αυτοί οι σπόροι μας κοιτούν, μας μιλούν και είναι σαν ένας μαγικός πίνακας. Ανάλογα με το Πνευματικό επίπεδο δείχνουν και την ανάλογη «εικόνα». Είναι σαν μαγικοί πίνακες που θα δώσουν απαντήσεις ανάλογα με το σημείο Πνευματικής ανάπτυξης. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο. Αυτό λέγεται αρμονία και ισορροπία του Σύμπαντος αλλά και του Συμπαντικού Νου. Ο Οποίος δεν δίνει ποτέ τίποτε που δεν μας ανήκει.

Η εξέλιξη της πολιτείας και του σπηλαίου ήρθε χρόνια μετά να μας συναντήσει μέσα από την απλότητα της Καινής Διαθήκης, την οποία μπορεί να την διαβάσει ο πιο απλός άνθρωπος και να μπορέσει να λάβει. Αλλά μπορεί να ανοίξει όλες τις μυστικές Πύλες στον έτοιμο καθ’ όλα Πνευματικό. Δίνει τέτοια όπλα και τέτοιες απαντήσεις, που είναι ακριβώς, όπως ο ράφτης. Ο οποίος θα σου φτιάξει πάντα το κουστούμι στα μέτρα σου. Έτσι αυτοί οι γόνοι : Πολιτεία, σπήλαιο και Καινή Διαθήκη δείχνουν απόλυτα τα βήματα και την εξέλιξη της ανθρωπότητας, με το ανάλογο δονητικό πρίσμα της. Σαν χαμαιλέοντες αυτά τα κείμενα προσαρμόζονται ανάλογα. 

Αυτοί οι τρεις σπουδαίοι σπόροι έχουν μία κοινή ρίζα. Η ρίζα ακούει στο όνομα «εσωτερική αναζήτηση και ισορροπία» με οδηγό την Πίστη.

 Για να καταφέρουμε να περπατήσουμε μέσα από τα βήματα του Πλάτωνα και να δημιουργήσουμε τον δικό μας Πλάτανο για τον Πλανήτη.

Η διεργασία είναι σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να μοιάζει συλλογική και συνολική, αλλά είναι ατομική διαδρομή. Μόνο σε ατομικό επίπεδο ανάπτυξης μπορεί να βασιστεί ο άνθρωπος και να αρχίσει να δομεί όλο αυτό το μεγαλείο που κρύβει μέσα του. Έτσι κάποτε να καταφέρει την Αναδόμησή του και να γίνει ο Άρχοντας του Φωτός.  

Όσο περπατά ο άνθρωπος στον δρόμο της μίας και μοναδικής γνώσης, την αυτογνωσία, τόσο αναπτύσσεται. Όσο αναπτύσσεται ο σπόρος – γόνος αυτός της Πολιτεία, του σπηλαίου και την Καινής Διαθήκης θα τον οδηγήσουν στην αρχή των πάντων, δηλαδή στα Ορφικά χαμένα κομμάτια που δίνουν όλα τα όπλα της αναδημιουργίας.

Όσο δομείται αυτός ο σπόρος του νέου Πλάτανου που εμείς ποτίζουμε, φροντίζουμε μέσα από την συνεχόμενη ανάπτυξη και αναβάθμιση Πνευματική θα έρθει μία μέρα που θα είμαστε με τον Πλάτανο έτοιμο. Ένα δέντρο υπέροχο και αγέρωχο, το οποίο θα μας επιτρέψει να ξεκουραστούμε στον κορμό του για να ζήσουμε την απόλυτη Νιρβάνα όπως ο Βούδας και η αγέρωχη αυτή σκιά του πρώτον θα δώσει σκιά και γνώσεις σε συνανθρώπους μας αλλά και δεύτερον, σε μας όλη την προστασία της Θεϊκής Δύναμης που θα βρίσκεται πια στα δικά μας χέρια.  

Με την βοήθεια Του Θεού και μέσα από τη δική μας καθημερινή φροντίδα, κάποια μέρα θα γεμίζουμε με Πλάτανους= Αγέρωχους Νόες έτοιμους να λάβουν για να αναλάβουν. Η μέρα αυτή δεν αργεί να έρθει. Είναι πολύ σύντομα η διαδρομή της να συμβεί. Το ζητούμενο δεν είναι αν αυτή η μέρα θα έρθει, αλλά ποιους από μας θα βρει έτοιμους ?

Η μόνιμη ενημέρωση και στήριξη από όλες τις δυνάμεις του Φωτός είναι σίγουρη. Η πίστη είναι και ήταν ο δρόμος για το Φως. Και ο δρόμος της Πίστης για να ανοίξει τις Πύλες της και να μας δεχτεί, από μας θέλει ανεξάντλητη ζέση για μόνιμες ανασκαφές. Μόνιμες ανασκαφές δεν εννοούμε να ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι θαμμένος και που, αλλά τι είναι θαμμένο μέσα μας. Εκεί είναι ο πραγματικός πλούτος, εκεί κρύβεται όλη η γνώση. Μέσα σε κάθε έναν από μας υπάρχει ένα τεράστιο Διαμάντι και από αυτό το Διαμάντι θα γίνει η έκρηξη της ΙΧΩΡ, η οποία θα πλημμυρίσει τον Πλανήτη μας.


«σκιά»* = σχιά = ισχύς = ΙΧΘΥΣ = και του ναού το καταπέτασμα εσχίσθη = Οι Νόες μετατρέπονται σε Πνεύματα Άγια =Ράβδον δυνάμεως κεκτημένοι, τον σταυρόν του Υιού σου Θεοτόκε, εν αυτώ καταβαλούμεν, των εχθρών τα φρυάγματα, οι πόθω σε απαύστως μεγαλύνοντες = Η Ρομφαία Του Ιησού Χριστού του Μέγα Μύστη στα χέρια αυτού που επέλεξε να βρίσκεται στο Τάγμα των Αγγέλων επί γης. Που έλαβαν το Χρίσμα και το αξιοποίησαν έμπρακτα μέσα από τους δρόμους της Πύρινης Γνώσης. Από το Πολιτεία- Σπήλαιο- Καινή Διαθήκη σε Πατήρ Υιός και  Άγιο Πνεύμα.

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα