Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πώς να θεραπεύσετε τις άφθες στο στόμα μόνοι σας!

how-to-treat-άφθες-in-the-στόμα-σε-σας-δικά

Υποτροπιάζοντα στοματικά έλκη (υποτροπιάζουσα αφθώδης στοματίτιδα) είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες του στοματικού βλεννογόνου, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Άφθες συνήθως συμβαίνουν σε νέους μεταξύ 10 και 19 ετών, και τείνουν  να επαναλαμβάνονται συχνά κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής. Σπάνια συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών. Η φύση των επαναλαμβανόμενων ελκών τα καθιστά πολύ άβολα και δύσκολα υποφερτά λόγω της απρόβλεπτης έναρξης και έντασής τους  .

Συχνότερες αιτίες αφθών είναι:

Κληρονομικότητα:
- Αλλεργίες
- Αιματολογική ανεπάρκεια
- Αποδιοργάνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με άφθες διαβάστε παρακάτω και μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να τις αντιμετωπίζετε.

1. Μαγειρική σόδα

Αναμιγνύετε μαγειρική σόδα με νερό για να πάρετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόζετε την πάστα στην πληγή και την αφήνετε να δράσει για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλένετε με νερό.

Η θεραπεία αυτή γίνεται πριν από το γεύμα για να απαλύνει τον πόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει το φαγητό όταν ακουμπήσει τις άφθες.

Ανακατεύετε δυο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και ξεπλένετε την στοματική σας κοιλότητα μετά το γεύμα.

Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε το στόμα σας από την εξάπλωση των βακτηριδίων και θα συμβάλετε επίσης στην καλύτερη υγιεινή των δοντιών.

2. Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Απλώστε λίγο χυμό κρεμμυδιού, τον οποίο μπορείτε να πάρετε από την άλεση ή την πολτοποίηση του λαχανικού, πάνω στην πληγή με ένα καθαρό δάχτυλο ή βαμβάκι εμποτισμένο με το χυμό. 

Κάνετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα.

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου 

Αυτή η χημική ουσία έχει λευκαντικές ιδιότητες, αλλά όταν διαλύεται στο νερό χρησιμοποιείται ενάντια στις μολύνσεις. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε 3% του υδρογόνου για τη θεραπεία των αφθών.

4. Πίνοντας σόδα 

Το όξινο ανθρακικό, το οποίο είναι παρόν σε αυτό το ρόφημα, σκοτώνει τους μικροοργανισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται ενάντια στις μολύνσεις στο στόμα. Ξεπλένετε το στόμα σας με το υγρό αυτό αρκετές φορές την ημέρα.

5. Χυμός δαμάσκηνων

Τα δραστικά συστατικά, που περιέχονται στα δαμάσκηνα, έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν επιτυχώς τις μολύνσεις στο στόμα. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο φρεσκοστυμμένο χυμό δαμάσκηνου.

6 Φακελάκια τσαγιού

Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα φακελάκια, τα οποία περιέχουν τανίνες, προκειμένου να απαλύνετε τον πόνο.

7. Βασιλικός

Πρόληψη της μόλυνσης στο στόμα μπορεί να επιτευχθεί με το μάσημα φύλλων βασιλικού, ή ξέπλυμα του στόματος με τσάι από βασιλικό.

8. Υδροξείδιο του καλίου (καυστική ποτάσα) - θειικό αργίλιο (στυπτηρία καλίου)

Αυτός ο κρύσταλλος μπορεί να βρεθεί στα φαρμακεία σε μορφή σκόνης. Τον αναμιγνύετε με νερό για να πάρετε μια παχιά πάστα. 

Εφαρμόζετε απευθείας πάνω στην πληγή και την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά, πριν να ξεπλύνετε με νερό. 

Θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε τρεις ώρες με σκοπό την πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης αφθών.

healthyfoodstar

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα