Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Γιατί η Κάνναβη είναι παράνομη


cannabis illegal.jpg
Η Κάνναβη θα μπορούσε να μας ελευθερώσει από το πετρέλαιο, να αποτρέψει την αποψίλωση των δασών, να θεραπεύσει τον καρκίνο, και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Γιατί λοιπόν είναι παράνομη;

Η Κάνναβη είναι ένα ψηλό, όμορφο και ευγενές ετήσιο φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψη πάνω από 3 μέτρα. Αν και τα γένη της Κάνναβης (Indica και Sativa) προέρχονται από ένα παρόμοιο είδος του φυτού, είναι
πολύ διαφορετικά και σύγχυση έχει προκληθεί από εσκεμμένη παραπληροφόρηση με εκτεταμένες συνέπειες σε κοινωνικο-οικονομικά καθώς και σε περιβαλλοντικά θέματα. Ο λόγος που η Κάνναβη είναι παράνομη, δεν είναι επειδή έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι τόσο φιλική προς το περιβάλλον, διατροφικά και ιατρικά επωφελής και παρέχει τόσο άφθονους πόρους, που θα ήταν αδύνατο να την ανταγωνιστούν οι ισχυρές εταιρείες.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Η Κάνναβη είναι το πιο καθολικά χρήσιμο φυτό που έχουμε στη διάθεσή μας. Η ιστορία της χρήσης της Κάνναβης από την ανθρωπότητα εντοπίζεται μεταξύ περίπου 5000 - 7000 π.Χ.. Απομεινάρια φλοιών του σπόρου έχουν βρεθεί σε νεολιθικές θέσεις ταφής στην κεντρική Ευρώπη, τα οποία δείχνουν ότι χρησιμοποιούνταν σε τελετές κηδειών και σαμανικές τελετές. Είναι πιθανό ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν τόσο έντονη η διάκριση μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών, όπως είναι σήμερα.

Μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο  αλλά και κατά τη διάρκειά του, η καλλιέργεια της Κάνναβης ήταν ευρέως διαδεδομένη και παρείχε στον κόσμο μια εξαιρετική και πολύ ανθεκτική πηγή φυτικών ινών. Δεδομένου ότι είναι ένα μονοετές φυτό, με κύκλο ζωής μόνο 120 ημέρες, μπορεί να συλλέγεται πολλές φορές το χρόνο ανάλογα με τις τοπικές καιρικές συνθήκες.
Η βιομάζα του είναι σημαντική, πράγμα που σημαίνει ότι απορροφά μεγάλες ποσότητες του CO2 του θερμοκηπίου. Είναι ανθεκτική σε έντομα και απαιτεί λίγη αγροχημική ενασχόληση. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις και μπορεί να καλλιεργηθεί σε πολύ κακές συνθήκες και εξαντλημένα εδάφη, όπου θα βελτιώσει πραγματικά τη δομή του εδάφους σε διάστημα ορισμένων ετών. Για πολλούς αιώνες η Κάνναβη ήταν μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές καλλιέργειες που παρείχε τις ίνες για σχοινί και σκληρό, ανθεκτικό καμβά χωρίς την οποία η εποχή των εξερευνήσεων θα μπορούσε να μην είχε ποτέ ξεκινήσει.

Στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει εδώ και καιρό πολλοί κανόνες και ρυθμίσεις όσον αφορά την καλλιέργεια της Κάνναβης. Αλλά σε αντίθεση με τους σημερινούς κανονισμούς που απαγορεύουν σθεναρά κάθε καλλιέργεια Κάνναβης, λιγότερο από ένα αιώνα πριν η καλλιέργεια της Κάνναβης όχι μόνο ενθαρρύνονταν, αλλά ήταν υποχρεωτική, και βαριά πρόστιμα επιβάλλονταν στους γεωργούς οι οποίοι αρνούντο να την καλλιεργήσουν. "Κάνναβη για τη νίκη" ήταν το σύνθημα που είχε επινοήσει η κυβέρνηση που τροφοδότησε την τελευταία μεγάλη περίοδο της νόμιμης καλλιέργειας Κάνναβης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προωθώντας την καλλιέργεια της Κάνναβης ως μια πατριωτική υπόθεση.

ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΫΔΡΟΚΑΝΝΑΒΙΝΟΛΗ (THC)
Η κλωστική ποικιλία της Κάνναβης Sativa έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στις ΗΠΑ. Ωστόσο, από το 1950, έχει συμπεριληφθεί στην ίδια κατηγορία με την ψυχοδραστική Κάνναβη, με αποτέλεσμα αυτή η εξαιρετικά πολύπλευρη καλλιέργεια να έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ. Αν και προέρχεται από το ίδιο είδος με την ψυχοδραστική Κάνναβη, είναι από διαφορετική ποικιλία, ή υποείδος, που περιέχει πολλές σημαντικές διαφορές.

Η βιομηχανική Κάνναβη έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC), η οποία είναι το κύριο ψυχοτρόπο συστατικό της Κάνναβης. Σε σύγκριση με την Κάνναβη που καλλιεργείται ειδικά για προσωπική ψυχοδραστική χρήση, είναι σχεδόν αδύνατο να "φτιαχτείς" μ' αυτήν. Η Κάνναβη που μπορεί να καπνιστεί περιέχει συνήθως μεταξύ 5-10% THC, ενώ η βιομηχανική Κάνναβη περιέχει περίπου το ένα δέκατο απ' αυτό. Θα πρέπει κάποιος να καπνίσει περισσότερα από μια ντουζίνα τσιγάρα απ' αυτή την Κάνναβη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για να επιτευχθεί οποιοδήποτε είδος ψυχοτρόπου δράσης. Ο λόγος για τη χαμηλή περιεκτικότητα της βιομηχανικής Κάνναβης σε THC είναι ότι η περισσότερη THC διαμορφώνεται σε αδένες ρητίνης στα μπουμπούκια και τα άνθη του θηλυκού φυτού της Κάνναβης. Η βιομηχανική Κάνναβη δεν καλλιεργείται για την παραγωγή μπουμπουκιών, και ως εκ τούτου στερείται το κύριο συστατικό στο οποίο οφείλεται το "φτιάξιμο". Επιπλέον, η βιομηχανική Κάνναβη έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις μιας άλλης χημικής ουσίας που ονομάζεται Κανναβιδιόλη (CBD), η οποία έχει αρνητική επίδραση στην THC και μειώνει τις ψυχοδραστικές της συνέπειες όταν καπνίζεται σε συνδυασμό.

Η βιομηχανική Κάνναβη αναπτύσσεται επίσης με διαφορετικό τρόπο από ότι η Κάνναβη που περιέχει THC. Συνήθως αναπτύσσεται σε ύψος και όχι σε πλάτος, επειδή η εστίαση δεν είναι στην παραγωγή μπουμπουκιών, αλλά στο να ανάπτυξει μακρύ κορμό και κοτσάνια. Έτσι, η βιομηχανική Κάνναβη είναι μια πολύ παρόμοια καλλιέργεια με το μπαμπού. Ο κορμός και τα κοτσάνια περιέχουν την ίνα και σκληρό υλικό με ξυλώδη πυρήνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία σκοπών, ακόμη και στην ξυλουργική.

Τα δύο είδη διαφέρουν επίσης στις περιοχές που μπορούν να αναπτυχθούν αποτελεσματικά. Η Κάνναβη που παράγει THC πρέπει να καλλιεργείται σε γενικά ζεστό και υγρό περιβάλλον με σκοπό την παραγωγή της επιθυμητής ποσότητας και ποιότητας των μπουμπουκιών που περιέχουν THC. Ωστόσο, δεδομένου ότι η βιομηχανική Κάνναβη δεν περιέχει αυτά τα μπουμπούκια και τα σκληρά μέρη του φυτού είναι τα περισσότερο επιθυμητά, μπορεί να καλλιεργηθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα περιοχών. Σε γενικές γραμμές, η βιομηχανική Κάνναβη αναπτύσσεται καλύτερα σε εδάφη που παρέχουν υψηλές αποδόσεις για τις καλλιέργειες καλαμποκιού, στα οποία περιλαμβάνονται το μεγαλύτερο μέρος των Νοτιοδυτικών, Νοτιοανατολικών και Βορειοανατολικών Πολιτειών της Αμερικής. Επιπλέον, δεδομένου ότι στη βιομηχανική Κάνναβη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα αρσενικά και τα θηλυκά φυτά (δεδομένου ότι το αντικείμενο δεν είναι η παραγωγή THC), οι αποδόσεις των καλλιεργειών είναι μεγαλύτερες.

Ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου THC στις ποικιλίες που καλλιεργούνται για βιομηχανικές χρήσεις, όπως έλαια και φυτικές ίνες, οι κυβερνήσεις συνεργάστηκαν με ισχυρές εταιρίες ώστε να διασφαλιστεί ότι η βιομηχανική Κάνναβη θα συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με την Κάνναβη που παράγει THC. Ο κύριος λόγος είναι ότι η Κάνναβη έχει άφθονους πόρους για καύσιμα, στέγαση, τροφή, φάρμακα, που οι εταιρείες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν. Σκεφτείτε πόσες ρυπογόνες εταιρείες θα καταρρεύσουν αν η Κάνναβη επιτραπεί ως πόρος. Οι βιομηχανίες πετρελαίου, φαρμάκων, συμπληρωμάτων και κατασκευών θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά το επιχειρηματικό μοντέλο τους για να επιβιώσουν.

ΑΦΘΟΝΟΙ ΠΟΡΟΙ
Η Κάνναβη παρέχει την ίνα για να φτιαχτεί ανθεκτικό χαρτί, μια πολύ πιο λογική λύση από τη σπάταλη μέθοδο υλοτομίας σε υπεραιωνόβια δάση, ή ακόμα και από τις αναδασώσεις με καλλιέργειες πεύκων, που οικολογικά είναι νεκρές ζώνες, όπου τα δέντρα θα χρειαστούν 20 χρόνια για να ωριμάσουν πριν γίνει η συγκομιδή τους. Η Κάνναβη παράγει τέσσερις φορές περισσότερες φυτικές ίνες ανά στρέμμα και η συγκομιδή της μπορεί να γίνει αρκετές φορές ανά έτος. Τα πρώτα χαρτονομίσματα δολαρίων τυπώθηκαν σε χαρτί από Κάνναβη, η παλιά οικογενειακή σας Βίβλος είναι πιθανώς τυπωμένη σε χαρτί από Κάνναβη και ακόμη και το ίδιο το Αμερικανικό Σύνταγμα συντάχθηκε σε χαρτί από Κάνναβη.

Η Κάνναβη έχει τις ισχυρότερες φυσικές ίνες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την παραγωγή ακατέργαστου υφάσματος, όπως τα καραβόπανα ή ο καμβάς, αλλά και ανθεκτικών ρούχων εργασίας, όπως το πρωτότυπο τζιν. Όταν τα φυτά καλλιεργούνται σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, η ίνα γίνεται μικρότερη και λεπτότερη, πράγμα το οποίο επιτρέπει την παραγωγή φίνων υφασμάτων. Σήμερα υπάρχουν ορισμένοι σχεδιαστές μόδας που πειραματίζονται με μια ευρεία γκάμα από υφάσματα κατασκευασμένα από Κάνναβη, για τις κομψές, μοντέρνες γραμμές σε πουκάμισα, κοστούμια, τσάντες, τζιν και άλλα. 

Και όχι, δεν μπορείτε να τα καπνίσετε για να φτιαχτείτε!
Οι ίνες της Κάνναβης βρίσκουν επίσης εφαρμογή ως ένα σύγχρονο οικοδομικό υλικό, μια εφαρμογή που έχει αξιοποιηθεί με επιτυχία στη Γαλλία. Οι ίνες της Κάνναβης μπορούν να αναμιχθούν με νερό και ασβεστόλιθο και να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά σκληρό, ελαφρύ, φυσικό τσιμέντο, που δεν έχει μόνο εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες, αλλά δείχνει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία από ότι το συμβατικό σκυρόδεμα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο ως δομικό υλικό σε σεισμογενείς περιοχές.

Το 1941, ο Henry Ford κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν μόνο εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από πλαστικό Κάνναβης, αλλά έκαιγε και καύσιμα φτιαγμένα από Κάνναβη. Το λάδι της Κάνναβης, που παράγεται από τη συμπίεση των σπόρων, είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτο. Μπορεί να πολυμεριστεί για να δημιουργήσει ένα υλικό σαν συμπαγές πλαστικό, το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά παρ 'όλα αυτά είναι εντελώς φυσικό και βιοδιασπώμενο, και που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα πλαστικά σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές.


Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στρέφονται ξανά προς την Κάνναβη ως ένα πόρο για την παροχή ελαφρού, απορροφητικού και φιλικού προς το περιβάλλον υλικού για τα αυτοκίνητά τους. Λόγω της υψηλής της βιομάζας, η Κάνναβη είναι επίσης μια ιδανική πηγή αιθανόλης, η καλύτερη εναλλακτική λύση για βιοκαύσίμα απέναντι στη βενζίνη, η οποία είναι ικανή να τροφοδοτεί τις μηχανές χωρίς να παράγει όλα τα βλαβερά αέρια που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα και δηλητηριάζουν τον αέρα. Επιτέλους, μερικοί από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να ακολουθούν τα βήματα της Ford.

ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ
- Η φύτευση 6% της ηπειρωτικής έκτασης των ΗΠΑ με καλλιέργειες βιομάζας μπορεί να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της Αμερικής.
- Η Κάνναβη είναι η νούμερο ένα πηγή βιομάζας της Γης. Είναι ικανή να παράγει 10 τόνους ανά στρέμμα σε τέσσερις μήνες.
- Η βιομάζα μπορεί να μετατραπεί σε μεθάνιο, μεθανόλη ή βενζίνη με κόστος συγκρίσιμο με εκείνο του πετρελαίου, και είναι πολύ φιλικότερη προς το περιβάλλον. Η πυρόλυση και η βιοχημική κομποστοποίηση είναι δύο μέθοδοι για την μετατροπή της Κάνναβης σε καύσιμο.
- Η Κάνναβη μπορεί να παράγει 10 φορές περισσότερη μεθανόλη από το καλαμπόκι.
- Τα καύσιμα από Κάνναβη έχουν καθαρή καύση, ενώ το πετρέλαιο προκαλεί την όξινη βροχή λόγω της ρύπανσης του θείου.
- Η χρήση του καυσίμου της Κάνναβης δεν συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το λάδι Κάνναβης είναι πολύ υψηλής ποιότητας και η βιομηχανία το χρησιμοποιεί σε χρώματα, μελάνια και βερνίκια. Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία τροφίμων ανακαλύπτει επίσης τις αρετές του. Το Κανναβινέλαιο είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές των απαραίτητων αμινοξέων και απαραίτητων λιπαρών οξέων, προσφέροντας μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ Ω3, -6 και -9 λιπαρών οξέων. Όλες αυτές οι ουσίες είναι επί του παρόντος υπό συζήτηση, όχι μόνο στην εναλλακτική σκηνή της υγείας, αλλά και από τη βιομηχανία τροφίμων, η οποία ψάχνει για κατάλληλα συστατικά για να δημιουργήσει τα λεγόμενα "λειτουργικά τρόφιμα". Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων και παίζουν ρόλο στη μείωση της κακής χοληστερόλης και την πλάκα, η οποία είναι υπεύθυνη για την αρτηριοσκλήρωση. Εταιρείες υγιεινών τροφίμων έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με την Κάνναβη ως βάση για ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων, από σνακ σπόρων Κάνναβης, τσίχλες, μπύρα, τυρί Κάνναβης και πολλά άλλα.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο έχουν χαμηλά επίπεδα μελατονίνης στο σώμα τους. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και το απλό κάπνισμα της Κάνναβης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της μελατονίνης στον οργανισμό μας. Έτσι, μπορεί κανείς να φανταστεί τι μπορεί να κάνει το λάδι της, σε συμπυκνωμένη μορφή, όσον αφορά στην αύξηση των επιπέδων της μελατονίνης. Το λάδι της Κάνναβης προωθεί την πλήρη επούλωση του σώματος και αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης χιλιάδες φορές ψηλότερα απ' το κανονικό. Όταν η επίφυση παράγει τεράστιες ποσότητες μελατονίνης, δεν προκαλεί καμιά ζημιά στο σώμα, αντίθετα μπορεί να εξαλείψει την κατάσταση από την οποία κάποιος υποφέρει. Για σχεδόν μια δεκαετία τώρα, ο Rick Simpson δείχνει στους ανθρώπους πώς να θεραπεύσουν τον καρκίνο με λάδι Κάνναβης.

Τόσο ο νόμιμος εμπορικός τύπος του κανναβινέλαιου όσο και ο παράνομος, που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε THC, είναι μια από τις πιο ισχυρές πηγές πρωτεΐνης που είναι διαθέσιμες στο φυτικό βασίλειο. Το Κανναβινέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διατροφικές και διαδερμικές εφαρμογές. (Σε άλλα κεφάλαια του βιβλίου μου "Κερδίζοντας τον Πόλεμο κατά του καρκίνου", θα συζητήσουμε σε βάθος για το GLA και τον καρκίνο, αλλά και το ενδιαφέρον έργο της Δρ Johanna Budwig, η οποία χρησιμοποιεί το λάδι του σπόρου λιναριού αντί για λάδι Κάνναβης, προκειμένου να θεραπεύσει τον καρκίνο, με την πραγματοποίηση αλλαγών στα κυτταρικά τοιχώματα, χρησιμοποιώντας αυτά τα πλούσια σε Ω3 και Ω6 φαρμακευτικά έλαια).

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΝΑΒΙΝΕΛΑΙΟΥ
Κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για την παραγωγή προϊόντων για το δέρμα και τα μαλλιά, μπορεί να χρησιμοποιήσει το λάδι Κάνναβης, καθώς είναι πιο ευεργετικό και φυτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά θέματα υγείας είτε ως μειωτής του πόνου ή ακόμη και ως θεραπεία του.

- Αφού το λάδι της Κάνναβης είναι φυσικό, χρησιμοποιείται ως ένα ενυδατικό λάδι που μπορεί να εφαρμοστεί μετά το ντους ή το μπάνιο. Όταν κάνετε μασάζ στο σώμα σας μ' αυτό, θρέφει το δέρμα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, περισσότερο για την περιποίηση του δέρματος του προσώπου.
- Το λάδι της Κάνναβης χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, αν και δεν είναι κατάλληλο για τις υψηλές μαγειρικές θερμοκρασίες. Δίνει μια ελαφρώς καρυδένια και τραγανή γεύση στο φαγητό και μπορεί να αντικαταστήσει τέλεια το ελαιόλαδο στις σαλάτες.
- Μια άλλη εφαρμογή του λαδιού της Κάνναβης είναι η χρήση του ως βιοντίζελ με τον ίδιο τρόπο όπως και τα άλλα φυτικά έλαια. Είναι ένας ασφαλής αντικαταστάτης του πετρελαίου, καθώς είναι μη τοξικό και δε βλάπτει το περιβάλλον.
- Σχεδόν όλες οι μορφές των πλαστικών μπορούν να κατασκευαστούν με τη χρήση λαδιού Κάνναβης, αντί της χρήσης πετρελαίου ως βάση. Δεδομένου ότι αυτά που παράγονται από το πετρέλαιο απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες ενώ αποσυντίθενται, ενώ εκείνα από το λάδι της Κάνναβης, δεν το κάνουν.
- Το λάδι Κάνναβης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή χρωμάτων, δεδομένου ότι δεν προκαλούν επιβλαβείς απελευθερώσεις όταν πλένονται και έχουν πολύ πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων από τα χρώματα του πετρελαίου που χρησιμοποιούνται σήμερα.
- Το λάδι Κάνναβης αποτρέπει διαταραχές του δέρματος, όπως ψωρίαση, έκζεμα, ακμή και ξηροδερμία. Είναι πολύ θρεπτικό για το δέρμα και είναι μια θαυμάσια προσθήκη σε σπιτικά μίγματα, ενυδατικές και αναζωογονητικές κρέμες.

Και ο κατάλογος των επωφελών χρήσεων της Κάνναβης συνεχίζεται και είναι πολύ μεγάλος.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΗ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ;
Υπάρχει ένα παλιό ρητό: αν θέλεις να φτάσεις στη ρίζα του προβλήματος, ακολούθησε το χρήμα. Αυτό ισχύει και για την Κάνναβη. Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: "Ποιος ωφελείται από την απαγόρευση της Κάνναβης;". Οι εταιρείες πετρελαίου και οι μέτοχοί τους, φυσικά. Η Κάνναβη έγινε παράνομη όταν το πετρέλαιο είχε αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην οικονομία ως βασικό υλικό για πολλά πράγματα, για τα οποία η Κάνναβη θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων των υφασμάτων και των ινών (πλαστικά), των καλλυντικών και των καυσίμων.
Προφανώς ένας πόρος είναι πιο επικερδής αν η πρόσβαση σ' αυτόν είναι περιορισμένη και όχι αν ο κάθε αγρότης μπορεί να τον καλλιεργήσει ο ίδιος. Σε μια εξαιρετικά έξυπνη κίνηση, η ψυχοδραστική και η βιομηχανική Κάνναβη "ρίχτηκαν στο ίδιο τσουβάλι" και ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία για να πείσει τους ανθρώπους για τους κινδύνους της Κάνναβης, ένας ισχυρισμός εξαιρετικά αμφίβολος.

Αν και τεχνικά η Κάνναβη δεν είναι παράνομο να καλλιεργηθεί σε ορισμένες πολιτείες, απαιτείται η λήψη ειδικής άδειας από την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA), με σκοπό να περιοριστεί η μαζική παραγωγή. Αυτές οι άδειες δίνονται σπάνια και απαιτούν η καλλιέργεια να περιβάλλεται από μέτρα ασφαλείας, όπως φράχτες, συρματοπλέγματα, φύλακες, ή σκύλους. Για μια καλλιέργεια που έχει μικρή έως καθόλου δυνατότητα να "φτιάχνει" τους ανθρώπους, η σημερινή στάση είναι τόσο ανεύθυνη όσο και δρακόντεια.

Η Κάνναβη είναι ο πιο χρήσιμος σύμμαχος των φυτών που υπάρχει, ένας κατεξοχήν βιώσιμος πόρος, όπως ορισμένοι την αποκαλούν. Αντί να την αναθεματίζουμε, θα έπρεπε να της είμαστε ευγνώμονες και να χρησιμοποιήσουμε τα άφθονα δώρα της για να σταματήσουμε την οικολογική κατάρρευση του πλανήτη μας.

Δεν είναι δύσκολο να δούμε πόσο εξαιρετικά πολύτιμη είναι η Κάνναβη και πώς έχει τη δυνατότητα να λύσει πολλά από τα περιβαλλοντικά μας προβλήματα, για να μην αναφέρουμε τα προβλήματα της υγείας μας. Ωστόσο, στερούμαστε διαρκώς τα οφέλη της, επειδή οι αγρότες απαγορεύεται να την καλλιεργούν. Προφανώς η εισαγωγή της ίδιας ή προϊόντων που κατασκευάζονται απ' αυτήν είναι πολύ ακριβή και το υψηλό κόστος είναι απαγορευτικός παράγοντας για την επιλογή της Κάνναβης ως εναλλακτικής λύσης φιλικής προς το περιβάλλον, ακόμη και εκεί που είναι διαθέσιμη. Δεν έχει νόημα να εισάγουμε μια καλλιέργεια όπως της Κάνναβης, όταν μπορεί και θα έπρεπε να καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες και θερμές περιοχές του κόσμου.

Η βιομηχανική Κάνναβη θα μπορούσε να μεταμορφώσει την οικονομία των κρατών του κόσμου με θετικό και επωφελή τρόπο, και ως εκ τούτου θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

άρθρο: Marco Torres (17/5/2013)

μετάφραση: Βασιλιάς της Μοναξιάς

πηγή: http://truththeory.com/2013/05/17/hemp-could-free-us-from-oil-prevent-deforestation-cure-cancer-and-its-environmentally-friendly-so-why-is-it-illegal/
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα