Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...


Μια φορά και έναν καιρό, τα χρόνια εκείνα που σταμάτησαν με το άναμμα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, ένα κορίτσι που δεν ήθελε να πηγαίνει σχολείο στο Παρθεναγωγείο του Βόλου, ξαφνικά έκανε σαν παλαβό πότε θα έρθει η ώρα το πρωί να φύγει από το σπίτι του με τα τετράδια και τα βιβλία στη σάκα.
Τι άλλο να σημαίνει αυτό παρά ότι η παρθένα είχε ξελογιαστεί από τον 30χρονο διευθυντή του Ανώτερου Παρθεναγωγείου, πανελληνίως γνωστό δημοτικιστή Αλέξανδρο Δελμούζο.
Να ‘ταν μονάχα μία η κορασίδα που έδειχνε σκανδαλώδη οικειότητα στον Δελμούζο, που δεν ήταν παντρεμένος, μόνο αρραβωνιασμένος. Κι άλλες μαθήτριες ήταν κατενθουσιασμένες με τον κύριο καθηγητή με τον οποίο πήγαιναν μαζύ εκδρομές, μέχρι που έπαιζαν χιονοπόλεμο. Τι αίσχη είναι αυτά;

Φοβερά πράματα. Σα σήμερα πριν από 101 χρόνια, στις 16 Απριλίου, το 1914, ξεκίνησε στο Ναύπλιο η δίκη των «μαλλιαρών», με περισσότερους από 100 μάρτυρες και 12 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Δελμούζος. Οι παληάνθρωποι  διδάσκανε πως δεν υπάρχει Θεός, η θρησκεία αρνείται την σκέψη και πρέπει να εκριζωθεί, ο άνθρωπος προέρχεται από τον πήθικο, η πατρίδα είναι πόρνη και στρίγγλα μητριά. Τέτοια τερατώδη πράγματα.
Μια φορά και έναν καιρό; Μιλάμε για γεγονότα, όχι για παραμυθάκια. Ο επίσκοπος Δημητριάδος, άνθρωπος του Θεού, άρα σκεπτόμενος και προχωρημένος στο πνεύμα, και υπερβατικός από τα γήινα, κατέθεσε την μεγάλη αλήθεια. «Μαλλιαρισμός, δηλαδή η χρήση της δημοτική γλώσσας, ο αναρχισμός, ο σοσιαλισμός, ο συνδικαλισμός, ο αθεϊσμός είναι το ίδιο πράγμα, άρα ο μαλλιαρός Δελμούζος είναι άθεος με ιδέες Μαρξιστικές, Δαρβινικές».
Μετά από δύο εβδομάδες έληξε η δίκη όπου αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση τα έξοδα της δίκης επιβαρύνουν το Δημόσιο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα