Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το στήθος επηρεάζει την ψυχολογία της γυναίκας


Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών έχει ανασφάλεια για την εμφάνιση του στήθους της, περισσότερο σχεδόν από κάθε άλλο σημείο του σώματός της.

Και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery, το ασύμμετρο ή το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα σε προβλήματα ψυχικής υγείας, χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και διατροφικές διαταραχές.

Οι δύο μαστοί στο στήθος της γυναίκας έχουν συχνά διαφορετικό μέγεθος και σχήμα, ειδικά κατά την ηλικία που το σώμα της ακόμη διαμορφώνεται (εφηβεία). Αυτό είναι γνωστό ως ασυμμετρία του μαστού και επηρεάζει περισσότερες από τις μισές γυναίκες. Ο δρ Brian Labow, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και χειρουργός στο νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, υποστηρίζει ότι η ασυμμετρία του μαστού είναι κάτι περισσότερο από ένα «απλό θέμα εμφάνισης» και ότι μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές και συναισθηματικές συνέπειες για τις γυναίκες.

Για να αναλύσουν τις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας της εμφάνισης και του μεγέθους του στήθους στη γυναίκα, ο Labow και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις περιπτώσεις 59 γυναικών ηλικίας 12-21 ετών, οι οποίες είχαν ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος, με μια ομάδα γυναικών ίδιας ηλικίας, που δεν παρουσίαζαν κάποιο "εμφανές" πρόβλημα στην εμφάνιση του στήθους τους.

Οι ερευνητές εστίασαν στην ψυχολογική και κοινωνική λειτουργία των γυναικών, ενώ αξιολόγησαν και την ποιότητα ζωής που οι ίδιες πίστευαν ότι είχαν. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος είχαν μειωμένη αυτοεκτίμηση και προβλήματα στην κοινωνική λειτουργία, τις διατροφικές τους συμπεριφορές και την άποψή τους για την ποιότητα ζωής τους.

"Αυτή η διαταραχή της ψυχολογικής κατάστασης των εφήβων γυναικών με ασυμμετρία μαστού ή με πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να υποδεικνύει την ανάγκη για έγκαιρη παρέμβαση από νεαρή ηλικία με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αρνητικών ψυχικών επιπτώσεων", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έρευνας.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας εγείρουν ζητήματα που καμία άλλη αντίστοιχη έρευνα στο παρελθόν δεν είχε επισημάνει σχετικά με τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα με την εμφάνιση του στήθους τους.

Ο δρ Labow και οι συνεργάτες του τονίζουν πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη την επιλογή της πλαστικής χειρουργικής επέμβασης, αλλά τη "διαβούλευση και υποστήριξη" που είναι απαραίτητη από νεαρή ηλικία. Για τα κορίτσια που έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σώματός τους και εξακολουθούν να έχουν ασυμμετρία μαστού, η χειρουργική διόρθωση μπορεί να προσφέρει συναισθηματικά οφέλη για εκείνες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα