Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ένα αντικείμενο που αγαπάς

Πάρε ένα αντικείμενο που αγαπάς πολύ και που το φροντίζεις. Ήρθε η ώρα να του κάνεις «γυμνάσια» για να δεις τις αντοχές του.


Ξεκίνα λοιπόν αντί να το καθαρίζεις και να το φροντίζεις με δέος, όπως έκανες εχθές, να του ρίχνεις κάθε μέρα σκόνη, όσο πιο πολλή μπορείς. Αν είναι ηλεκτρική συσκευή βάζε την να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ο κατασκευαστής της.
Για πόσο λες να αντέξει ?
Αν για τα τόσο εφήμερα αντικείμενα σου εσύ έχεις τόση αγάπη και φροντίδα, λειτουργείς κατά γράμμα ως προς τις οδηγίες χρήσης τους, γιατί δεν κάνεις το ίδιο και καλύτερα για σένα?
Όχι δεν εννοώ να σε γυαλίζεις κάθε μέρα λες και είσαι νεροχύτης ανοξείδωτος για να μη φαίνονται οι σταγόνες και τα άλατα.
Όχι δεν εννοώ να σε στολίζεις, λες και είσαι το τραπεζάκι του σαλονιού σου ή η τραπεζαρία σου. 

Όχι δεν εννοώ να σου τοποθετείς ένα σωρό στολίδια λες και είσαι ο μπουφές σου.
Όχι δεν εννοώ να σου βάζεις αρώματα λες και είσαι το όμορφα αρωματισμένο αμάξι σου.

Αλλά να σε φροντίσεις με σεβασμό και ουσία με βάση αυτά τα ουσιαστικά που λέει ο κατασκευαστής σου. Ο κατασκευαστής σου είναι η ψυχή σου και ο Δημιουργός Θεός. Αυτοί οι δύο γνωρίζουν ακριβώς τι φροντίδα χρειάζεσαι. Με αυτούς τους δύο θα συνεργαστείς και όχι με όλο το εξωτερικό σου περίβλημα. Γιατί δεν είσαι ένα κουτί δώρου, για να σε νοιάζει το περιτύλιγμα. Γιατί καλό είναι να θυμόμαστε επιπλέον ότι και το περιτύλιγμα όσο όμορφο και αν είναι, πάντα το σκίζουμε για να πάρουμε το μέσα του.

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα