Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο Πληρέστερος Κατάλογος Πρακτικών Συμβουλών (Μέρος Πρώτο)



Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη μάθετε πως να....


1. Ξεκολλάτε τα αυτοκόλλητα.
Αφού βγάλετε το μεγαλύτερο μέρος τού αυτοκόλλητου, απομακρύνετε και όσο επιμένει, με λίγο καθαρό οινόπνευμα, ή διαλυτικό. Εάν το αυτοκόλλητο είναι κολλημένο σε μία επιφάνεια βαμμένη, δοκιμάστε πρώτα σε μία γωνία, για να βεβαιωθείτε ότι δεν διαλύεται και το χρώμα.


2. Το σωστό κλειδί.
Μερικά από τα κλειδιά σας μοιάζουν μεταξύ τους; Για να τα αναγνωρίζετε με μία ματιά, βάλτε μία σταγόνα βερνίκι για τα νύχια, διαφορετικού χρώματος στο καθένα.


3. Βρύση η οποία στάζει.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκνευριστικό, από τον ρυθμικό ήχο της στάλας, η οποία πέφτει από μία βρύση, η οποία στάζει. Περιμένοντας τον υδραυλικό, δέστε έναν σπάγκο γύρω από την βρύση και αφήστε τον έως τον πάτο του νιπτήρα. Οι σταγόνες θα ακολουθούν τον σπάγκο και θα πέφτουν αθόρυβα.


4. Άλατα στον βραστήρα.
Οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξύδι. Εάν όμως αφήσετε συνέχεια μέσα, ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα.



5. Πάτωμα το οποίο τρίζει.
Είναι δυνατόν να μην ξυπνάτε όλο το σπίτι με τον θόρυβο του πατώματος, βάζοντας ταλκ ανάμεσα στα ξύλα, τα οποία έχουν ξεχωρίσει.

6. Γδαρμένα σημεία στα παπούτσια.
Εάν έχετε γδάρει τα μαύρα σας παπούτσια, ζωντανέψτε τα, περνώντας εκείνο το σημείο, με ένα χονδρό μαρκαδόρο σε μαύρο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

7. Περνάτε την κλωστή στην βελόνα.
Δεν είναι πάντα εύκολο να περάσετε την κλωστή στην βελόνα. Εάν ρίξετε την άκρη της κλωστής σε βερνίκι για τα νύχια, όταν ξεραθεί θα σκληρύνει και το πέρασμα θα είναι παιγνιδάκι.

8. Φτερά τα οποία πετάνε.
Για να πλύνετε το κάλυμμα ενός μαξιλαριού, ή ενός παπλώματος με πούπουλα, πρέπει να το αδειάσετε. Δεν θα πετάξουν σε ολόκληρο το σπίτι, εάν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα. Ξηλώστε λίγο στην άκρη το μαξιλάρι, έτσι ώστε να μπορείτε να περάσετε την άκρη τού σωλήνα και μετά ανάψτε την σκούπα. Δεν έχετε παρά να ξαναβγάλετε μετά τα πούπουλα, από την σακκούλα. Θα έχετε βάλει, βέβαια, καινούρια σακκούλα.

9. Αφράτα πούπουλα.
Στο πλυντήριο, όταν πλένετε ένα μπουφάν με πούπουλα, έχετε στον νου σας να βάζετε στον κάδο, μία μπάλλα του τέννις. Έτσι, θα απλώνεται καλύτερα το πούπουλο και το μπουφάν σας θα είναι πάντοτε φουσκωτό και αφράτο.

10. Γρατσουνιές στο ξύλο.
Είναι αδύνατον να αποφύγετε τις γραμμές, ο οποίες γίνονται από τα κάπως βαρειά αντικείμενα. Βολεύει να κολλάτε μικρά κομμάτια τσόχας, από κάτω. Εάν γίνει ζημιά, έχετε υπ' όψιν σας ότι οι γρατσουνιές στο ξύλο, μπορούν να διορθωθούν με λίγο τρίψιμο με λεπτό γυαλόχαρτο, στην φορά τού ξύλου. Για να καλύψετε τα γδαρσίματα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαρκαδόρο, στο ίδιο χρώμα με το βερνίκι τού ξύλου.

11. Αγκάθια κάκτων.
Είναι δύσκολο να χειρισθεί κανείς τους κάκτους. Εάν, παρ' όλες τις προφυλάξεις τις οποίες παίρνετε, τρυπηθείτε από τα αγκάθια τους στα δάκτυλα, υπάρχει βεβαίως η λύση με το τσιμπιδάκι των φρυδιών, ή ακόμη και αυτή με το κερί. Αφήστε να στάξει λίγο κερί στο σημείο το οποίο τσιμπηθήκατε και μετά βάλτε αμέσως το χέρι σας σε κρύο νερό. Με την δράση τού κρύου, το κερί θα σταθεροποιηθεί και δεν θα μένει παρά να το τραβήξετε, οπότε θα τραβηχθούν και τα πονηρά μικρά αγκάθια.

12. Τέλος στις χαμένες βίδες.
Όταν λύνετε ένα έπιπλο, έχετε πρόχειρη μία κολλητική ταινία. Βγάζοντας κάθε βίδα, κολλάτε την στην κολλητική πλευρά της ταινίας. Έτσι, δεν θα έχετε κανέναν κίνδυνο να τις ψάχνετε, όταν θα χρειασθεί να συναρμολογήσετε και πάλι το έπιπλο.

13. Αστραφτερά μπουκάλια.
Για να ξαναδώσετε λάμψη στα γυάλινα μπουκάλια, ξεβγάλετέ τα με νερό και λουλάκι. Το λουλάκι, εάν δεν το γνωρίζετε, είναι προϊόν το οποίο προορίζεται για το άσπρισμα των ασπρορούχων.

14. Τέλος στις κράμπες.
Εάν υποφέρετε από κράμπες μέσα στην νύκτα, δοκιμάστε ένα παλαιό τέχνασμα, το οποίο χρησιμοποιούσαν κάποτε στην ύπαιθρο. Βάλτε έναν μαγνήτη, κάτω από το στρώμα σας.

15. Κολλημένα ποτήρια.
Μπορούμε να αποχωρίσουμε εύκολα δύο ποτήρια κολλημένα το ένα μέσα στο άλλο, γεμίζοντας τό από πάνω με κρύο νερό και βάζοντας τό από κάτω σε ζεστό νερό. Θα αποχωρισθούν, χάριν της δράσεως της διαστολής, την οποία θα προκαλέσει το ζεστό και το κρύο.

16. Κουρασμένα μάτια.
Για να αποφύγετε να κουράζετε τα μάτια σας όταν βλέπετε τηλεόραση το βράδυ, ανάβετε μία λάμπα πίσω από την οθόνη. Έτσι, ελαττώνονται οι αντιθέσεις. Εάν εργάζεσθε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ή εάν διαβάζετε ένα βιβλίο, αποκτήστε την συνήθεια να ξεκουράζετε τα μάτια σας κάθε είκοσι λεπτά. Κοιτάζετε μακριά, για ένα λεπτό. Αυτό χαλαρώνει τα μάτια.

17. Ωραίος αρακάς.
Για να διατηρεί ο αρακάς το ωραίο πράσινο χρώμα του, πρέπει να προσθέτετε στο νερό το οποίο βράζει, μία κουταλιά του γλυκού σόδα του φαγητού και κυρίως, να μην σκεπάζετε την κατσαρόλα.

18. Απαλλαγή από την σκουριά.
Όταν η λάμα ενός μαχαιριού είναι σκουριασμένη, περάστε με μισό κρεμμύδι πασπαλισμένο με ζάχαρη, όλη την μεταλλική επιφάνειά της. Αφήστε το λίγα λεπτά να δράσει και μετά τρίψτε απαλά, με ένα σύρμα για κατσαρόλες.

19. SOS για φακούς επαφής.
Εάν δεν έχετε πρόχειρο φυσιολογικό ορό, υπάρχει μία λύση για να φτιάξετε μόνοι σας. Διαλύστε λίγο αλάτι χονδρό, σε ένα ποτήρι βραστό νερό.

20. Λάδι το οποίο «πετά» στο τηγάνισμα.
Αποκτήστε την συνήθεια να βάζετε λίγο αλάτι ψιλό στον πάτο του τηγανιού, πριν λειώσετε το βούτυρο, ή οποιαδήποτε άλλη λιπαρή ουσία. Θα αποφύγετε έτσι το «πέταγμα», κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.

21. Καλύτερη απόδοση στην θέρμανση.
Για να βελτιώσετε την απόδοση ενός καλοριφέρ, κολλήστε με μία αυτοκόλλητη ταινία, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ανάμεσα στο καλοριφέρ και τον τοίχο. Το αλουμινόχαρτο, θα ανακλά όλη την θερμότητα, προς το εσωτερικό τού δωματίου.

22. Τέλος στους πόντους.
Αντί να χρησιμοποιείτε διαφανές βερνίκι νυχιών, ή στεγνό σαπούνι για να σταματήσετε ένα πόντο στο καλσόν σας, ρίχνετε λίγη λακ για τα μαλλιά. Είναι πολύ λιγότερο εμφανής και εξ' ίσου αποτελεσματική.

23. Μακρά διατήρηση της μπογιάς.
Όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα, ο οποίος μένει κλεισμένος στο κουτί, η μπογιά σχηματίζει μία κρούστα. Για να διατηρείτε καιρό ένα κουτί μπογιάς, το οποίο έχει ήδη ανοιχθεί, φυλάτε το ανάποδα. Έτσι, αποτρέπεται ο σχηματισμός της κρούστας στην επιφάνεια.

24. Αναζωογονημένο μπουκέτο.
Ένα μπουκέτο λουλούδια κάπως μαραμένα, ξαναβρίσκει την φρεσκάδα του, εάν, αφού κόψετε την άκρη των μίσχων, βάλετε τα λουλούδια για λίγα λεπτά σε πολύ ζεστό νερό.

25. Γεμίστε τις μπότες.
Οι μαλακές μπότες δεν μπορούν να σταθούν εύκολα όρθιες και, μακροπρόθεσμα, το δέρμα δημιουργεί πτυχές στο ύψος του αστραγάλου. Αποκτήστε την συνήθεια να βάζετε ένα μπουκάλι σε κάθε μπότα σας, πριν τις ξαναβάλετε στην θέση τους.

26. Χέρια απαλά.
Τα χέρια σας θα ενυδατώνονται ακόμη καλύτερα, εάν πλένετε τα πιάτα σας αφού πρώτα τα περάσετε με μία μαλακτική κρέμα και φορέσετε γάντια. Η ζέστη του νερού, βοηθά την διείσδυση της κρέμας, στην επιδερμίδα.

27. Απαλλαχθείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ, γιατί είναι γνωστό, ότι απομακρύνει τις μυρωδιές των σωληνώσεων. Αρκεί να ρίξετε δύο κουταλιές της σούπας στον νεροχύτη (δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει) και να αφήσετε να τρέξει άφθονο νερό, ώσπου να εξαφανισθεί τελείως ο καφές.

28. Ωραία μύτη στα μολύβια των ματιών.
Βάζετε το μολύβι για το μακιγιάζ των ματιών σας, μία νύκτα στο ψυγείο, πριν το ξύσετε. Το κρύο το σκληραίνει και έτσι είναι ευκολότερο να κάνετε λεπτή μύτη.

29. Αντισκωρικά.
Βεβαίως, τα αντισκωρικά τα οποία πωλούνται στο εμπόριο, είναι πολύτιμο βοήθημα. Αλλά μπορείτε επίσης να ρίχνετε στα συρτάρια και τις ντουλάπες σας, μοσχοκάρφια. Ο σκώρος τα απεχθάνεται και τα ρούχα σας θα έχουν ένα υπέροχο άρωμα.

30. Πιατέλες καθαρές και αστραφτερές.
Μακροπρόθεσμα, οι πιατέλες από διάφανο γυαλί, λεκιάζουν και αποκτούν μαυριδερές κηλίδες στα πλάγια. Εξαφανίστε τες, αφήνοντας την πιατέλα, όλη την νύκτα, σε νερό, με λίγη χλωρίνη και λίγο αλάτι. Τελειώστε, τρίβοντάς τες με ένα ξυστήρι.

31. Αστραφτερά μάτια της κουζίνας.
Τα μάτια της κουζίνας υγραερίου μαυρίζουν με τον καιρό και το τρίψιμο δεν ωφελεί σε τίποτα. Μπορείτε να επαναφέρετε το αρχικό χρώμα τους, τρίβοντάς τα με ξύδι. Εάν εξακολουθούν να παραμένουν λερωμένα, αφήστε τα πολλές ώρες και πάλι σε ξύδι και μετά ξεβγάλετέ τα και στεγνώστε τα.

32. Εάν τα παιδιά χάνουν τα γάντια τους.
Πόσα ακόμη ζευγάρια παιδικά γάντια κινδυνεύουν να μείνουν μονά, αυτόν τον χειμώνα; Για να αποφύγετε, λοιπόν, να ξεχνούν τα παιδιά σας το ένα τους γάντι στο θρανίο, ή το άλλο σε έναν φίλο τους, ακολουθήστε την αποτελεσματική συμβουλή μας. Αφού περάσετε ένα νήμα από το ένα μανίκι του μπουφάν και το βγάλετε από το άλλο, ράψτε από ένα γάντι στην κάθε άκρη του.

33. Τσάϊ για τις φτέρες.
Το τσάϊ φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα λιπάσματος στις φτέρες, όπως ο καφές στα γεράνια. Βάζετε ένα σακκουλάκι τσάϊ να βράσει, αφήνετέ το να κρυώσει και ποτίζετε τις φτέρες με αυτό το αφέψημα.

34. Απαλύνει το κρυολόγημα.
Ρίχνουμε σε 600 ml μεταλλικό νερό, λίγο χυμό λεμονιού, μία πρέζα αλάτι και μία κουταλιά της σούπας γλυκόζη. Πίνουμε το υγρό αυτό κάθε ώρα.

35. Ρίχνει τον πυρετό.
Σε λίγο ζεστό ουίσκυ, ρίχνουμε λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού μέλι (το οποίο έχει φυσική αντιβιοτική δράση).

36. Ατμός ο οποίος ανακουφίζει.
Σκύβουμε το κεφάλι, επάνω από ένα μπωλ με καυτό νερό, ενώ φοράμε στο κεφάλι μία πετσέτα, ώστε να μην φεύγει ο ατμός. Εισπνέουμε για τριάντα λεπτά. Μετά από μία ώρα, το επαναλαμβάνουμε και ξανά πάλι, αφού περάσει άλλη μία ώρα. Εάν τα συμπτώματα του κρυολογήματος εξακολουθούν να μας τυραννούν, τότε κάνουμε τις εισπνοές πρωΐ και βράδυ.

37. Λαμπεροί καθρέπτες στο μπάνιο.
Τέλος στο θάμπωμα των καθρεπτών στο μπάνιο, εάν τους τρίβετε με ένα πανί, εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με μαλακό και στεγνό πανί, αρκεί για να λάμπουν πάντα οι καθρέπτες σας.

38. Κατσαρόλα η οποία έχει «πιάσει».
Για να καθαρίσετε εύκολα μία κατσαρόλα η οποία έχει «πιάσει», βράστε μέσα της χλωρίνη.

39. Δεύτερη ζωή για τα βερνίκια.
Συχνά αφήνουμε ανοικτά τα καπάκια των βερνικιών, γι' αυτό ξεραίνονται. Για να αποκτήσουν και πάλι την κρεμώδη υφή τους, προσθέστε τους λίγο ζεστό γάλα. Αφήνετέ τα ένα βράδυ, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

40. Εύκολο άνοιγμα.
Για να ανοίξετε εύκολα ένα μπουκάλι, δεν χρειάζεται να έχετε τον σούπερμαν στο σπίτι. Περνάτε το καπάκι από λίγο ζεστό νερό, για λίγα λεπτά και μετά ανοίξτε το με λαστιχένια γάντια, για να μπορείτε να το πιάσετε καλύτερα.

41. Σίδερο το οποίο κολλάει.
Εάν η πλάκα του σίδερου κολλάει, τρίψτε την, όσο είναι ακόμα χλιαρή, με ένα λεπτό κομμάτι πανί, στο οποίο θα έχετε τυλίξει τριμμένο κερί. Στη συνέχεια, περάστε την πλάκα με ένα μαλακό πανί.

42. Ακονίστε το ψαλίδι σας.
Ακονίστε το ψαλίδι σας, «κόβοντας» το, λαιμό ενός γυάλινου μπουκαλιού. Μία άλλη μέθοδος, εξ' ίσου αποτελεσματική, είναι να κόψετε πολλά μικρά κομματάκια, ενός λεπτού ατσάλινου σύρματος.

43. Σημάδια στην μοκέτα.
Αλλάξατε θέση στα έπιπλά σας. Πώς θα σβήσετε, όμως, τα σημάδια τα οποία έχουν αφήσει τα πόδια του τραπεζιού στην μοκέτα; Αφήνοντας απλώς τον ατμό από το σίδερό σας, σε απόσταση 5 εκατοστών από τα σημάδια και τρίβοντάς μετά με δύναμη, τα σημεία τα οποία έχουν πατηθεί.

44. Απομακρύνετε τις μύγες.
Το ανοικτό πράσινο και μπλε, απομακρύνουν τις μύγες. Επίσης, οι μύγες απεχθάνονται την μυρωδιά του ζεσταμένου ξυδιού.

45. Γυαλισμένοι καθρέπτες.
Τρίψτε τους καθρέπτες με μία πατάτα, κομμένη στα δύο. Μετά, περάστε τους με ένα πανί, βουτηγμένο σε ένα μίγμα νερού και οινοπνεύματος (150 γραμμάρια σε 1 λίτρο νερό). Δεν μένει παρά να τους γυαλίσετε, με ένα στεγνό πανί.

46. Καθαρίστε τα μαύρα μεταξωτά.
Βράστε φύλλα κισσού, ώσπου να γίνουν ένας πολτός και χρησιμοποιήστε τον για να καθαρίσετε τα μαύρα μεταξωτά.

47. Γυαλισμένα πατώματα.
Απλώστε στο πάτωμα υγρό κατακάθι από καφέ και μετά τρίψτε το πάτωμα με ένα μάλλινο πανί, για να γυαλίζει.

48. Κολλάρισμα βαμβακερών.
Για να κολλάρετε τα λεπτά βαμβακερά, ξεπλύνετέ τα με το νερό, στο οποίο βράσατε το ρύζι.

49. Τσάκιση παντελονιού.
Για να κάνετε την τσάκιση ενός παντελονιού να κρατά, τρίψτε το εσωτερικό της, με ένα κομμάτι παραφίνης, πριν την σιδερώσετε.

50. Βράσιμο αυγών.
Βάλτε δύο σπίρτα τα οποία έχουν ήδη καεί, μέσα στο νερό, για να μην σπάνε τα αυγά, την ώρα κατά την οποία βράζουν.


kakapaidia

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα