Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το άγνωστο βότανο που καταπολεμά τις αλλεργίες!

Η Μικρή γνωστό βότανο που καταπολεμά τις αλλεργίες

Έφτασε η εποχή του χρόνου και πάλι: η εποχή της φαγούρας στα μάτια, του φτερνίσματος, της ρινικής καταρροής και των αναπνευστικών προβλημάτων για όποιον πάσχει από αλλεργίες. 

Ενώ είναι δελεαστικό να τρέχετε για αποσυμφορητικά και αντιισταμινικά και να κλειδώνετε τον εαυτό σας σε εσωτερικούς χώρους, η Μητέρα Φύση προσφέρει βοήθεια με τη μορφή ενός ελάχιστα γνωστού βοτάνου που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα περισσότερα συμπτώματα της αλλεργίας.
Αυτό το, ως επί το πλείστον άγνωστο βότανο, Perilla frutescens, είναι μέρος της οικογένειας της μέντας. Μερικές φορές αποκαλείται απλά perilla, ένα εκχύλισμα από τα φύλλα του φυτού έχουν βρεθεί σε πολλές μελέτες να είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία των αλλεργιών, όπως: ρινική συμφόρηση, παραρρινοκολπίτιδα, άσθμα που συνδέεται με αλλεργίες, καταστάσεις ερεθισμού του δέρματος και των ματιών.
Σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Experimental Biology and Medicine , το perilla και ένα από τα δραστικά συστατικά του, γνωστό ως ροσμαρινικό οξύ ή ροσμαρινικό εκχύλισμα, βρέθηκαν να βελτιώνουν σημαντικά αλλεργικές φλεγμονώδεις αντιδράσεις, όπως ρινική και κολπική συμφόρηση, καθώς και ερεθισμό των ματιών.
Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research , Ιάπωνες επιστήμονες στο Τμήμα Φαρμακευτικών Επιστημών Κάμπο, στο Κολέγιο Φαρμακευτικής του Χοκάιντο , διαπίστωσαν ότι το perilla ήταν πιο αποτελεσματικό από το φάρμακο tranilast , ή το εμπορικό σήμα Rizaben, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις αλλεργίες.
Ακόμα, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Chemical Toxicology  διαπιστώθηκε ότι το "διαιτητικό έλαιο perilla έχει μια μέτρια ευεργετική επίδραση σε ασθματική αλλεργία."
Και σαν να μην ήταν αρκετά πειστική, ακόμα μια άλλη μελέτη στο περιοδικό International Journal of Molecular Medicine διαπίστωσε ότι το perilla ανακουφίζει και αλλεργικές καταστάσεις που σχετίζονται με το δέρμα.
Οι πάσχοντες από αλλεργίες δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το βότανο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το αιθέριο έλαιο του frutescens perilla  επίσης έχει αντι-καταθλιπτικό αποτέλεσμα. Φαίνεται να λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα: στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα που πιθανότατα ευθύνεται για πολλά από τα αποτελέσματα του βοτάνου σχετικά με τις αλλεργίες και την κατάθλιψη, καθώς και στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη του εγκεφάλου, που είναι γνωστή ως νευροδιαβιβαστής, η οποία ενισχύει τα συναισθήματα της ευεξίας μας.
Η αποτελεσματική δόση του perilla διαφέρει από προϊόν σε προϊόν και εξαρτάται από το αν χρησιμοποιούνται σπόροι ή φύλλα , εάν η θεραπεία είναι ένα εκχύλισμα μιας συγκεκριμένης ένωσης ή απλά θρυμματισμένα  αποξηραμένα φύλλα, μεταξύ άλλων παραγόντων. 

Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πακέτου για το προϊόν που θα επιλέξετε.Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση.

Πηγή:
care2


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα