Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γιατί αξίζει να περπατάτε, όχι να τρέχετε, στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος!!

Υπάρχει μια γενική άποψη, ότι η αερόβια άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κάποιος βάρος από ό, τι απλά περπατώντας. Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να σας παρουσιάσω τους λόγους για τους οποίους το περπάτημα είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος για να χάσετε κιλά από ό, τι το τρέξιμο.
1. Ενώ κάνετε αερόβια άσκηση, οι θερμίδες των μυών και του λίπους  καίγονται. Ενώ τρέχετε, το σώμα δεν είναι σε θέση να κάψει τις θερμίδες που πρέπει να κάψει. Αντ 'αυτού, η μυϊκή μάζα είναι μειωμένη. Αυτό δεν είναι πλεονέκτημα δεδομένου ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες.
γιατί-θα-πρέπει-πόδια-δεν-run-σας-τρόπο-να-παχύς-απώλειας
2. Όταν κάνετε αερόβιες ασκήσεις, υπάρχει ένας αυξανόμενος ρυθμός παραγωγής κορτιζόλης- μιας ορμόνης του στρες που οδηγεί σε μία ολοένα αυξανόμενη επιθυμία για φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ανάγκη για υπεραντιστάθμιση για τις θερμίδες που κάηκαν.

Στο τέλος, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και από αυτές που έχετε χάσει. Γίνεστε ανθεκτικός στην λεπτίνη  αν κάνετε υπερβολική αερόβια εργασία. Αυτή η κατάσταση είναι η ίδια όπως όταν έχετε έλλειψη ύπνου που προκαλείται από ορμόνες.
Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αν είναι γεμάτο. Θα καταλήξετε με αίσθημα πείνας ή υπάρχει περίπτωση ακόμη και να αναπτύξετε αντίσταση στην ινσουλίνη, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων κορτιζόλης. Το αποτέλεσμα θα είναι να αποκτήσετε ξανά βάρος.
Κάνοντας αερόβιες ασκήσεις μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής παράγει μια ορμόνη Τ4 για τον φυσιολογικό μεταβολισμό. Αυτή η ορμόνη μετατρέπεται σε ορμόνη Τ3, προκειμένου να βοηθήσει το μεταβολισμό.
Κατά την παραγωγή πάρα πολύ κορτιζόλης ο θυρεοειδής δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει Τ4. Το αποτέλεσμα είναι ένας δυσλειτουργικός μεταβολισμός, χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας και μείωση της ικανότητας καύσης των λιπών.
3. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι μπορεί να βιώσουν μια αρνητική επίδραση από το τρέξιμο ειδικά στα γόνατά τους αλλά και σε άλλες αρθρώσεις.
Συνολικά, η αερόβια άσκηση μπορεί να είναι ο λόγος για τη μείωση της μυϊκής μάζας, της διαταραχής της ισορροπίας των ορμονών, και του όχι τόσο γρήγορου μεταβολισμού. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν στην απόκτηση βάρους και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα γόνατα των υπέρβαρων ατόμων.
Το περπάτημα θεωρείται ότι είναι πολύ πιο υγιές, αν και δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα στην καύση θερμίδων, όπως έχει το τρέξιμο . Σε αντίθεση με το τρέξιμο, το περπάτημα μειώνει την κορτιζόλη.
Το περπάτημα δεν οδηγεί σε επιθυμία για φαγητό και αίσθημα πείνας, όπως κάνει το τρέξιμο. Δημιουργεί, επίσης, ντοπαμίνη και σεροτονίνη που διεγείρουν το αίσθημα των κινήτρων και της ευτυχίας.
Έτσι, σας συμβουλεύουμε να περπατάτε όσο μπορείτε. Κάντε από 30 έως 60 λεπτά περπάτημα, τρεις φορές την εβδομάδα. Σταδιακά κάντε έξι φορές την εβδομάδα. Αντί να κάνετε αερόβιες ασκήσεις, πάτε με τα πόδια, καθώς θα ανακουφιστείτε από το στρες που αισθάνεστε καθημερινά.
Αν ονειρεύεστε ένα ελκυστικό σώμα, κάντε μεταβολικές ασκήσεις αντίστασης. 20 έως 30 λεπτά άσκησης είναι αρκετά. Συνδυάστε αυτό με την κατάλληλη διατροφή και ξεχάστε το τρέξιμο.
Πηγές:  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα