Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

40 ηφαίστεια εκρήγνυνται τώρα, τα 34 από αυτά κατά μήκος του Δαχτυλιδιού Της Φωτιάς!!

2,5 και Πάνω Σεισμοί, 9 - 15 Μάιος 2015
2.5 and Above Earthquakes, May 9 – 15, 2015


Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά ο πλανήτης μας γίνεται ολοένα και πιο ασταθής. 
Σύμφωνα με το Volcano Discovery , 40 ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο εκρήγνυνται αυτή τη στιγμή, και μόνο 6 από αυτά δεν είναι κατά μήκος του Δακτυλιδιού της Φωτιάς.
 Αν αυτό σας ακούγεται σαν ένα πολύ υψηλός αριθμός , αυτό είναι επειδή είναι πράγματι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. 
Όπως έχω  γράψει περίπου στο παρελθόν , υπήρχαν συνολικά  3.542 ηφαιστειακές εκρήξεις  κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 20ου αιώνα.
 Όταν διαιρέσουμε αυτόν τον αριθμό με το 100, μας δίνει ένα μέσο όρο περίπου 35 ηφαιστειακών εκρήξεων ανά έτος. 
Έτσι, ο αριθμός των ηφαιστείων που εκρήγνυνται τώρα είναι πολύ πάνω από το μέσο του 20ου αιώνα  για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος . 
Και φυσικά βλέπουμε ένα τεράστιο ποσό σεισμικής δραστηριότητας. 

Το  Νεπάλ μόλις χτυπήθηκε από τον χειρότερο σεισμό εδώ και 80 χρόνια , και οι επιστήμονες μας λένε ότι τα Ιμαλάια στην πραγματικότητα ''χαμήλωσαν'' κατά 3 πόδια, ως αποτέλεσμα του εν λόγω σεισμού. 
Πόσο περισσότερο πρέπει ακόμη ο πλανήτης μας να κουνηθεί πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να δίνουν προσοχή;
Φυσικά τα πράγματα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό είναι μέρος μίας πολύ μεγαλύτερης μακροπρόθεσμης τάσης. 
Η σεισμική δραστηριότητα φαίνεται να γίνεται όλο και ισχυρότερη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, και τώρα τα πράγματα φαίνεται πραγματικά να επιταχύνονται. 
Το παρακάτω είναι το πώς  μια πηγή ειδήσεων πρόσφατα συνόψισε ό, τι έχουμε γίνει μάρτυρες ...
Αν φαίνεται ότι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις συμβαίνουν όλο και πιο συχνά,  είναι γιατί πράγματι έτσι συμβαίνει . Κοιτάζοντας την παγκόσμια σεισμική δραστηριότητα εμβέλειας έξι (Μ6) ή μεγαλύτερης, το 1980-1989 υπήρξαν κατά μέσο όρο 108,5 σεισμοί ετησίως, το 2000 - 2009 ο πλανήτης είχε κατά μέσο όρο 160,9 σεισμούς ανά έτος: υπάρχει δηλαδή μια αύξηση 38,9% των M6 + σεισμών τα τελευταία χρόνια. Η αναταραχή φαίνεται να αυξάνεται μεταξύ των υπερ-ηφαίστειων στον κόσμο. Η Ισλανδία (η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον πλανήτη), η Σαντορίνη στην Ελλάδα, το Uturuncu στη Βολιβία, το Yellowstone και η καλντέρα του Long Valley στις ΗΠΑ, το Laguna del Maule στη Χιλή, το Campi Flegrei στην Ιταλία Κάμπι Flegrei - σχεδόν όλα στον κόσμο τα ενεργά σούπερ-ηφαιστειακά συστήματα παρουσιάζουν σήμερα κάποια σημάδια ''φουσκώματος'', μια πρώιμη ένδειξη ότι η πίεση ''μεγαλώνει'' σε αυτά τα ηφαιστειακά συστήματα.
Αλλά, φυσικά, οι περισσότεροι Αμερικανοί, και όχι μόνο, δεν πρόκειται ποτέ να νοιαστούν για τίποτα από όλα αυτά μέχρι να αρχίσει να τους αφορά προσωπικά.
Καλά, ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει σημαντικούς σεισμούς  στο Μίτσιγκαν, στο Τέξας, στο Μισισίπι, στην Καλιφόρνια, στο Αϊντάχο και την Ουάσινγκτον . Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί αύξηση της πίεσης στα υπό νάρκη ηφαίστεια στην Αριζόνα  και  την Καλιφόρνια. Ακριβώς επειδή δεν είχαμε ένα σεισμό δολοφόνο ή μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα έτσι. Αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης φαίνεται να ξυπνάει, και αυτό φαίνεται να αληθεύει κυρίως με το Δαχτυλίδι της Φωτιάς.
40 ηφαίστεια εκρήγνυνται τώρα, και 34 από αυτούς είναι Along The Ring Of Fire
Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Δαχτυλίδι της Φωτιάς, φανταστείτε ένα γιγαντιαίο δαχτυλίδι που βρίσκεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του Ειρηνικού Ωκεανού. Περίπου το 90 τοις εκατό όλων των σεισμών και περίπου το 75 τοις εκατό του συνόλου των ηφαιστειακών εκρήξεων συμβαίνουν στην περιοχή αυτή, και ολόκληρη η δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής θεωρείται ότι αποτελεί μέρος του Δαχτυλιδιού της Φωτιάς.
Για πολύ καιρό, η δυτική ακτή ήταν απίστευτα ευλογημένη και δεν είχε βιώσει ένα σημαντικό σεισμικό γεγονός. Αλλά οι επιστήμονες μας λένε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου.
Και τώρα, ακριβώς όπως κάθε άλλο μέρος, το Δαχτυλίδι της Φωτιάς κουνιέται βίαια.
Για παράδειγμα, ένας σεισμός μεγέθους 6,8 έπληξε μόνο την Ιαπωνία  , την Τετάρτη 13 Μαΐου...
Ένα σεισμός μεγέθους 6.8 που έπληξε την περιοχή βορειοανατολικά της Ιαπωνίας την Τετάρτη ήταν ένα μετασεισμός του καταστροφικού σεισμού του 2011, που προκάλεσε ένα τεράστιο τσουνάμι και την κατάρρευση της πυρηνικής μονάδας παραγωγής ενέργειας .
«Θεωρούμε ότι ο σεισμός σήμερα το πρωί είναι ένας μετασεισμός  του βορειοανατολικού Ειρηνικού Σεισμού του 2011», δήλωσε ο Γιοχέι Hasegawa, υπάλληλος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Ο σεισμός, που έπληξε λίγο μετά τις 6 π.μ., τοπική ώρα (17:00 ET Τρίτη), πυροδοτήθηκε από την τεκτονική πλάκα του Ειρηνικού η οποία "βυθίζεται», ή κινείται κάτω, από την κύρια πλάκα της γης, πρόσθεσε.
Ο Hasegawa προειδοποίησε ότι περισσότερος τρόμος μπορεί να είναι στο δρόμο.
Ένας Ιάπωνας ειδικός προειδοποιεί ότι η Ιαπωνία " θα μπορούσε να έχει εισέλθει σε μια εποχή μεγάλων σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων », και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια καταστροφή που ο μεγάλος σεισμός και το τσουνάμι του 2011 προκάλεσαν, αυτό είναι μία πολύ απογοητευτική αξιολόγηση.
Εν τω μεταξύ, μια σειρά από πολύ ισχυρούς σεισμούς έπληξαν και την Παπούα Νέα Γουινέα πρόσφατα. Το παρακάτω προέρχεται από  την εφημερίδα Washington Post ...
Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Παπούα Νέα Γουινέα, την Πέμπτη, ο τέταρτος ισχυρός σεισμός που χτυπάει το νησί του Νοτίου Ειρηνικού σε μια εβδομάδα. Ο σεισμός προκάλεσε τους αξιωματούχους να εκδώσουν μια τοπική προειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο όμως ήρθη λίγο αργότερα χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές.
Ο σεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε περίπου 150 χιλιόμετρα (94 μίλια) νοτιοδυτικά της πόλης της Panguna του νησιού Μπουγκαινβίλ σε βάθος 23 χιλιομέτρων (14 μίλια), ανέφερε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ.
Για άλλη μια φορά, μόνο και μόνο επειδή τα πράγματα έχουν πάντα ένα ορισμένο τρόπο, δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα έτσι.
Καθώς οι Αμερικανοί, δεν είμαστε συνηθισμένοι να ανησυχούμε για μεγάλους σεισμούς και μαζικές ηφαιστειακές εκρήξεις,δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα.
Η αλήθεια είναι ότι ο πλανήτης μας και ο ήλιος μας αλλάζουν με τρόπους που είναι απρόβλεπτοι και οι επιστήμονές μας δεν κατανοούν πλήρως.
Για παράδειγμα, ένα πρόσφατο  άρθρο του LiveScience  συζήτησε το γεγονός ότι οι επιστήμονες είναι βαθιά προβληματισμένοι από το γεγονός ότι το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας γίνεται όλο και πιο αδύναμο και 10 φορές πιο γρήγορο  από ό, τι πιστευόταν στο παρελθόν ...
Οι επιστήμονες γνωρίζουν ήδη ότι  ο μαγνητικός βορράς αντιστρέφεται. Μία φορά κάθε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια οι μαγνητικοί πόλοι αντιστρέφονται, έτσι ώστε μια πυξίδα δείχνει το νότο αντί του βορρά. Ενώ οι αλλαγές στην ένταση του μαγνητικού πεδίου είναι μέρος αυτού του κανονικού κύκλου αντιστροφής, τα δεδομένα  δείχνουν ότι το πεδίο έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται ταχύτερα από ό, τι στο παρελθόν. Προηγουμένως, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το πεδίο αποδυναμωνόταν περίπου 5 τοις εκατό ανά αιώνα,  αλλά τα νέα δεδομένα αποκάλυψαν ότι το πεδίο στην πραγματικότητα εξασθενεί κατά 5 τοις εκατό ανά δεκαετία, ή 10 φορές πιο γρήγορα από ό, τι νόμιζαν . Ως εκ τούτου, αντί η πλήρη αναστροφή να συμβεί σε περίπου 2.000 χρόνια, όπως είχε προβλεφθεί, τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα.
Και  σε ένα προηγούμενο άρθρο , συζήτησα πώς ένας επιστήμονας ανακάλυψε ότι η δραστηριότητα στον ήλιο μειώνεται με ταχύτερο ρυθμό "από ό, τι σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τα τελευταία 9.300 χρόνια" τώρα.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις  γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αλλά είναι σαφές ότι μερικά πολύ ασυνήθιστα πράγματα συμβαίνουν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα