Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τουρκία: Πλήγμα στην οικονομία η ασυνήθιστη απεργία στην αυτοκινητοβιομηχανία



«Φόβοι για εξάπλωση των απεργιών» λέει η Deutsche Welle

Μάιος 19, 2015.

Η απεργία 15 χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Προύσα,  είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στην Τουρκία, και αυτή η εργατική αντίδραση  θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλη την Τουρκία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο  το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ‘Ντόιτσε Βέλε’.


Στην Τουρκία, όσο πλησιάζει τη 7η Ιουνίου, ημέρα των εκλογών, διογκώνονται οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αποτελεί τον κινητήρα της οικονομίας στη χώρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, στην Προύσα,  που παρουσιάζει τζίρο 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εξαγωγές, πλήττεται από την απεργία των 15.600 εργαζομένων που ζητούν αυξήσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι από τα συνδικάτα καταγγέλλουν  τη διαχείριση της εταιρείας για μεροληπτική στάση  προς αυτούς, αυτοί παράγουν  και προσφέρουν τα μεγάλα κέρδη του συγκροτήματος.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από την απεργία υπάρχει ζημία καθημερινά 175 εκατ. δολάρια, αφού έχουν επηρεάσει τις εξαγωγές προς τη Γερμανία και σημειώνεται τεράστια απώλεια στην παραγωγή.

Η ‘Ντόιτσε Βέλε’ σημειώνει ότι στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τουρκία εργάζονται  περί τα 50 χιλιάδες άτομα και στον τομέα των εξαρτημάτων της ή της παροχής των μετάλλων , περίπου 250 χιλιάδες και εκτιμάται συνολικά ότι περίπου 1.000.000 άτομα ζουν σε καθημερινή βάση από την παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας  στη χώρα.

Επισημαίνεται ότι το εργατικό δυναμικό στην Τουρκία, αρχίζει να αποκτά συνείδηση της εργασίας του και ζητά ολοένα και πιο ανθρώπινους μισθούς και αυτή η τάση θα συνεχισθεί  και σε άλλους τομείς της τουρκικής οικονομίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα