Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Πάθος, μίσος, παράνοια, διαστροφή, το καθένα ξεχωριστά ή και όλα μαζί είναι συνήθως οι αιτίες για ένα φρικιαστικό έγκλημα σαν κι αυτό με θύμα τη μικρή Άννυ, που ίσως αποδειχθεί το πιο αποκρουστικό και αποτρόπαιο των τελευταίων ετών.
«Κρίμα που καταργήθηκε η θανατική ποινή», θα πει και πάλι η κοινή γνώμη. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 1972, εκτελέστηκε στην Κρήτη ο 27χρονος τότε Βασίλης Λυμπέρης, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης. Επτά μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 1972, είχε εξοντώσει την οικογένεια του, δηλαδή τη γυναίκα, τα παιδιά του και την πεθερά του, αδειάζοντας μπιτόνια βενζίνη στο σπίτι του και βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Ένα χρόνο πριν η γυναίκα του με διαθήκη της, άφηνε την περιουσία της στα παιδιά της.

Την Πρωτοχρονιά του 1994 αποκαλύφθηκε ότι ο μικρός Νίκος Δουρής που είχε βρεθεί βιασμένος και δολοφονημένος, υπήρξε θύμα του ίδιου του πατέρα, Μανώλη Δουρή ο οποίος είχε άλλα έξι παιδιά. Στις 25 Φεβρουαρίου 1996,ο Δουρής «αυτοκτόνησε» στις φυλακές της Τρίπολης, μη μπορώντας να αντέξει αυτά που τράβαγε από τους συγκρατούμενούς του.
Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, άλλο ένα φρικτό έγκλημα αποκαλύπτεται στη Θάσο. Ο 24χρονος φοιτητής Νομικής Θεόφιλος Σεχίδης, δολοφόνησε γονείς, αδερφή, γιαγιά και έναν θείο του. Τεμάχισε τα πτώματα και στη συνέχεια πέταξε μερικά κομμάτια στη χωματερή της Καβάλας αφού τα πέρασε απέναντι με το φέριμποτ μέσα σε σακούλες απορριμμάτων. Κάποια άλλα τα είχε φυλάξει στην κατάψυξη του σπιτιού του... Ο Σεχίδης νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς πλέον κανείς συγγενής ή γνωστός να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν.
Στις 13 Δεκεμβρίου 1982, συνελήφθη ο Κυριάκος Παπαχρόνης ο οποίος ομολόγησε και καταδικάσθηκε για δολοφονίες, βιασμούς και απόπειρες βιασμών γυναικών, πέντε βομβιστικές επιθέσεις και έναν εμπρησμό. Σε κάθε του επίθεση φορούσε τη στρατιωτική στολή, σαν να βρισκόταν σε υπηρεσία ή διατεταγμένη αποστολή. Το Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή δις εις θάνατον και κάθειρξη 23 ετών... Άκουσε την ποινή, σηκώθηκε και χειροκροτώντας είπε: «Ευχαριστώ! Τι βάζετε τέτοιες ποινές; Πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Στείλτε με στο απόσπασμα, γιατί αν βγω έξω, πάλι τα ίδια θα κάνω». Η ποινή του που τελικά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη και αποφυλακίσθηκε υπό όρους το 2004, έπειτα από 22 χρόνια εγκλεισμού.
Ανατριχιαστικό και το έγκλημα εις βάρος της 18χρονης Ζωής Γαρμανή, η οποία βρέθηκε τεμαχισμένη μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών, στα Κάτω Πατήσια, στις 25 Ιουνίου 1987. Τα τεμαχισμένα μέλη της νεαρής είχε βρει στον κάδο απορριμμάτων ένας συλλέκτης, ο οποίος έψαχνε, για γραμματόσημα. Το κεφάλι της κοπέλας βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου. Ο 27χρονος τότε σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, υποστήριξε ότι ο θάνατος της συζύγου ήταν ατύχημα, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από έντονο καβγά.
«Έσπρωξα τη Ζωή, η οποία έπεσε πάνω στην ντουλάπα και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της», είχε πει. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μυρωδιά του αίματος». Ωστόσο, ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του είχε υποστηρίξει τότε ότι η κοπέλα έφερε ίχνη στραγγαλισμού. Το κίνητρο, όπως είχε ειπωθεί, ήταν η παθολογική ζήλια του Παναγιώτη Φραντζή, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, όταν βρέθηκαν τα τεμαχισμένα μέλη. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και από το 1997 άρχισε να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να τελειώσει το πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι πια ελεύθερος...
Στις 28 Δεκεμβρίου του 1993 αποκαλύφθηκε μία από τις πιο φρικιαστικές εγκληματικές υποθέσεις. Πρωταγωνιστές οι σατανιστές της Παλλήνης, Ασημάκης Κατσούλας, Εμμανουήλ Δημητροκάλης και Δήμητρα Mαργέτη. Κατηγορήθηκαν ότι αποπλανούσαν νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα, και όλοι μαζί επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας.
Στις 27 Αυγούστου 1992 οι τρεις σατανιστές οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της, για να τη στραγγαλίσουν αργότερα. Όταν βεβαιώθηκαν πως η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.
Επόμενο θύμα τους ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, καθώς εκείνη επέστρεφε από τη δουλειά της και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου.
Καταδικάστηκαν ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλης σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη. Ενώ η συγκατηγορούμενή τους Μαργέτη, σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών. Οι δύο άνδρες εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή, ενώ η Μαργέτη αποφυλακίστηκε.
Συγκλονιστική ήταν και η υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιαννόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με 21 μαχαιριές στις 4 Ιουνίου του 2008. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι 30χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατάφερε και έμεινε κρυμμένος για σχεδόν δύο μήνες, μέχρι που επέστρεψε στα στέκια του, στην πλατεία Βικτωρίας. Το πρώτο δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 22 ετών.
Το τελευταίο και πιο πρόσφατο από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα ήταν αυτό της Ξάνθης. Στις 27 Δεκεμβρίου 2012 βρίσκεται απανθρακωμένο το πτώμα της 33χρονης Ζωής Δαλακλίδου. Ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου αφού βίασε την άτυχη κοπέλα στην συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή για να σβήσει τα ίχνη του. Ο αδίστακτος φονιάς ομολόγησε ότι άκουγε τις κραυγές της, καθώς καιγόταν κι ούτε που γύρισε να κοιτάξει τι άφηνε πίσω του. Μετά την ομολογία του, μεταφέρθηκε και κρατείται στις δικαστικές φυλακές Φελλίου των Γρεβενών.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα