Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πώς να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο

hailos
Έχει αποδειχθεί ότι οι βιταμίνες και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής βοηθούν τα μαλλιά να αναπτυχθούν και να μειωθεί η απώλεια τους. Προϊόντα για τα μαλλιά, όπως σαμπουάν και μάσκες, μπορούν επίσης να αποτρέψουν την έντονη τριχόπτωση, με έμφαση πάντα στα φυσικά σκευάσματα, καθώς τα χημικά παρασκευασμένα ίσως έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Μπορεί η φαλάκρα να είναι ένα γενετικό γνώρισμα, αλλά η καλή διατροφή και η πρόσληψη συγκεκριμένων βιταμινών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση και ανάπτυξη του τριχώματος του κεφαλιού.

1. Η Πρωτεΐνη μεγαλώνει τα μαλλιά 
Επειδή η τρίχα αποτελείται από πρωτεΐνες, η ανεπάρκεια σε πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Μπορείτε να προσθέσετε πρωτεΐνες στη διατροφή σας καταναλώνοντας ζωικά προϊόντα, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, ή ροφήματα πρωτεΐνης που παρασκευάζονται από ορό γάλακτος.
2. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά 
Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα συστατικό των υγειών μαλλιών. Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όπως και οι πράσινες πιπεριές. Προτεινόμενη δοσολογία είναι 1.000 έως 3.000 mg την ημέρα.
3. Οι βιταμίνες Β αυξάνουν την τριχοφυΐα
 Η Βιοτίνη και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για να αυξηθούν τα μαλλιά. Η Β3 βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι καλύτερα να πάρετε ένα συμπλήρωμα που περιλαμβάνει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς αποτελούν θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν καλύτερα μαζί.
4. Ο Σίδηρος μειώνει την απώλεια μαλλιών 
Και ο Σίδηρος βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως τροφή για την ανάπτυξη των μαλλιών.Στα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο περιλαμβάνονται τα βερίκοκα και οι σταφίδες!
5. Πίνετε νερό για να μεγαλώσουν τα μαλλιά 
Η τρίχα αποτελείται κατά το ένα τέταρτο από νερό. Πίνετε τουλάχιστον 4-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να μείνετε ενυδατωμένοι και να αναπτυχθούν υγιή μαλλιά.
6. Μειώστε τα αλκοολούχα ποτά για να μειωθεί η απώλεια μαλλιών
 Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Μειώστε ή εξαλείψτε το αλκοόλ από τη διατροφή και θα δείτε αύξηση της τριχοφυΐας.
7. Οι ορμόνες επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαλλιών 
Οι ορμόνες επηρεάζουν την παραγωγή της τρίχας. Οι ορμόνες μειώνονται με την ηλικία, έτσι μειώνεται και η ανάπτυξη των μαλλιών. Η πρόσληψη βιο-πανομοιότυπων ορμονών για τις γυναίκες είναι μια δυνατότητα, αλλά απαιτούνται ακριβείς εξετάσεις αίματος για τη σωστή διάγνωση της ισορροπίας των διαφόρων ορμονικών συστατικών στο σώμα.Υπάρχουν βέβαια και τρόφιμα που περιέχουν ορμόνες, καθώς, για παράδειγμα, το άγριο Γιαμ είναι μια φυσική πηγή των οιστρογόνων.
8. Η Βιταμίνη Ε μεγαλώνει τα μαλλιά
 Η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για να αυξηθούν τα μαλλιά. Διεγείρει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής.
9. Το κάπνισμα προκαλεί απώλεια μαλλιών 
Το κάπνισμα τσιγάρων μειώνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό προκαλεί μείωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Σταματήστε το κάπνισμα για να βοηθήσετε τα μαλλιά να μεγαλώσουν.
10. Η βιταμίνη Α θρέφει Υγιή μαλλιά 
Η βιταμίνη Α συμβάλλει στη δημιουργία ζωντανών λαμπερών μαλλιών επειδή λειτουργεί με την σύνθεση λίπους στους θύλακες των τριχών και την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Α περιλαμβάνουν τα αυγά, το λάχανο, και τα καρότα.
11.Τα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη D 
Γνωστά αλλιώς και ως Ω3, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της τρίχας, ενώ αναφέρονται ως προστατευτικά για την απώλεια μαλλιών. Από την άλλη η βιταμίνη D συνδέεται με τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.
12. Αλκαλική διατροφή 
Σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση των μαλλιών  μπορεί να έχει η στροφή σε αλκαλική διατροφή, πράγμα που σημαίνει την αύξηση κατανάλωσης ωμών λαχανικών και φρούτων και τη μείωση πρόσληψης ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων.
Ίσως η λίστα αυτή να φαίνεται ατελείωτη, αλλά σαν σύνοψη μπορείτε να δείτε ότι, η πιο βασική παράμετρος είναι να υιοθετήσετε μία ισορροπημένη και υγιεινή δίαιτα, ενδεχομένως μαζί με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, και δίνοντας ίσως περισσότερη έμφαση σε τροφές που ικανοποιούν τα παραπάνω κριτήρια. Ενώ, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσετε κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες που όχι μόνο επιβαρύνουν τα μαλλιά σας, αλλά και το υπόλοιπο σώμα σας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα